Huhu: Nintendo valmistautuu Super Mario Bros. -sarjan 35-vuotisjuhliin uusin pelein ja remasterein / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Nintendo valmistautuu Super Mario Bros. -sarjan 35-vuotisjuhliin uusin pelein ja remasterein

30.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11
Super Mario, Super Mario Bros., nintendo, 35 vuotta, Super Mario Galaxy, Paper Mario

Super Mario Bros. -sarja yltää syksyllä 35 vuoden ikään, eikä Nintendo ole mitä ilmeisemmin unohtanut asiaa. Asiasta ovat kertoneet niin Video Games Chronicle- kuin Eurogamer-sivustot, joiden lähteiden mukaan Nintendon olisi määrä juhlia putkimiehen pitkää taivalta niin uudelleenjulkaisuilla kuin muutamilla tuoreillakin peleillä.

Odotettavissa pitäisi olla muun muassa kokonaan uusi Paper Mario -seikkailu sekä Switch-remastereita isosta osasta vanhempia Mario-seikkailuja. Eurogamerin lähteet ovat vihjailleet, että odottaa sopisi ainakin ehostettua Super Mario Galaxya sekä muutamaa muuta 3D-seikkailua. Super Mario 3D World saanee vielä myös uusilla kentillä kyllästetyn Deluxe-version.

Ilmeisesti Nintendon aikeena oli ajoittaa Super Mario Bros. -sarjaa juhlistava tapahtuma kesän E3-messuille. Messujen peruuntumisen myötä Nintendon täytynyt suunnitella tempausta nyt kuitenkin ainakin jossain määrin uusiksi. Samoihin aikoihin yhtiön olisi määrä puhua myös Japaniin avattavasta Super Nintendo World -huvipuistosta ja tuoreesta Super Mario -animaatioelokuvasta.

Hiljattain uutena Mario-tuotteena Nintendo ja Lego paljastivat jo myös Lego Super Marion.

Päivitys kello 18:35: Gematsu-sivusto on osaltaan vielä raportoinut, että remaster-käsittelyä voitaisiin odotella Super Mario Galaxyn ohella juurikin Super Mario 64:stä ja Super Mario Sunshinesta.

Lähde: Video Games Chronicle, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Olisi liian täydellinen syksy tulossa.

Tosi kelpaisi mario sunshine HD:na switchillä, miksei myös 64 😍

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Annoin juuri kummipojalleni syntymäpäivälahjaksi Super Mario Galaxyn. Pakko sanoa, että peli edelleen täyttä timanttia ja hauska kuin mikä. Ei ole vanhentunut pätkääkään, paitsi ehkä resoluution osalta, joten remasterointi kuulostaa hyvältä.

EDIT: Aloin miettimään, että Super Mario Odysseyn jatko-osa voisi olla mahdollinen. Super Mario Galaxy 1 & 2:n julkaisujen välissä ei ole edes kolmea vuotta. Super Mario Odyssey julkaistiin loppuvuonna 2017. Joten miksi ei?

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa
Lainaus Kalastajamies

Olisi liian täydellinen syksy tulossa.

Tosi kelpaisi mario sunshine HD:na switchillä, miksei myös 64 😍

Tuntuu kyllä liian hyvältä ollakseen totta. No, aika näyttää.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Otan toki mielelläni vastaan Mario 64:n, Sunshinen, 3D:n ja Galaxyn mutta kai sieltä myös on tulossa se Galaxy 2?

Joka tapauksessa näitä olen odottanut. Seuraavaksi sitten myös niitä Zeldoja ja Metroideja. Tropical Freeze tuli jo, joten nyt se aiempi Donkey Kong myös.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Rehellisesti sanottuna, tämä kuulostaa fanipojan toiveajattelulta. En usko että 64, Sunshine ja Galaxy-remakeja tulee, ehkä Thousand Year Door-remake ja 3D World Deluxe on melko odotettava. Muuten en kyllä usko yhteenkään noista, E3:n yhteydessä pyörii paljon tälläisiä huhuja.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

äh, Galaxy on vielä niin tuore peli, ja edelleenkin kaikin puolin pätevän näköinen. Hyvin vähän syytä remasteroida tätä vielä, pelkkä HD resoluutio ei mielestäni ole riittävä syy. Mario 64:stä voitaisiin jo väitellä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Megaman

äh, Galaxy on vielä niin tuore peli, ja edelleenkin kaikin puolin pätevän näköinen. Hyvin vähän syytä remasteroida tätä vielä, pelkkä HD resoluutio ei mielestäni ole riittävä syy. Mario 64:stä voitaisiin jo väitellä.

Tropical Freeze julkaistiin 2014 ja se sai porttauksen Switchille, joten miksi 2007 julkaistu Galaxy ei sitä ansaitsisi?

Jo pelkkä ero laitekannoissa (eli konsolien myynneissä) on syy tuoda Wii U:n pelejä Switchille. Suurin osa Switchin omistajista ei ole omistanut Wii U:ta.

Kannattaa joskus ajatella näitä muutenkin kuin vain omaa napaa tuijottaen. Itsekään en kauheasti arvostanut että omistamistani PS3-peleistä vain kaksi ei tullut remasterina PS4:lle mutta tajusin lopulta että eihän se minulta ole pois ja pääsevät muutkin niitä pelailemaan.

Enemmän ihmettelen niitä vuosia vanhojen multiplattarien porttaamisia Switchille. Wii U on yksi konsoli, jota myytiin vähän ja sieltä ei muka saisi tuoda pelejä Switchille mutta samaan aikaan tuodaan kolmella tai useammalla alustalla olleita pelejä tasaiseen tahtiin Switchille. Nyt sinne on tulossa Borderlandseja ja Bioshockeja. Pelejä, joita on ollut saatavilla vuosikaudet kahdella eri laitesukupolvella.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

[quote="zappah"]

Lainaus Megaman

Jo pelkkä ero laitekannoissa (eli konsolien myynneissä) on syy tuoda Wii U:n pelejä Switchille. Suurin osa Switchin omistajista ei ole omistanut Wii U:ta.

Kannattaa joskus ajatella näitä muutenkin kuin vain omaa napaa tuijottaen.

Kannattaa ajatella joskus mitä puhuu. Galaxy julkaistiin Nintendo Wiille, jolla oli aivan julmetunmoinen laitekanta

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kenties vähän samanlainen kokoelmapaketti mitä Wiillä nähtiin 10 vuotta sitten.

Jos jostakin Mario -pelistä haluaisin remaken, niin Mario 64:sta ehdottomasti.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Super Mario Odyssey 2 ja varsinkin uusi Paper Mario RPG (nyt olisi hyvä hetki täyttää Mario & Luigi-pelien jättämä tyhjiö) ovat olleet toivelistan kärkipäässä jo pidemmän aikaa. Olisi myöa jännä nähdä, miten iso N uudistaisi Mario 64:n nykypäivään. Uudemmat 3D-Mariot, kuten Sunshine ja Galaxy ei mielestäni kaipaa kuin pientä graafista kasvojenkohotusta ja kontrollien hienosäätöä; ovat nimittäin kestäneet aikaa todella hyvin!

Nostoja