Hyvästi FIFA – EA Sportsin lähes 30 vuotta jatkunut pelisarja muuttaa nimensä / Uutiset / pelaaja.fi

Hyvästi FIFA – EA Sportsin lähes 30 vuotta jatkunut pelisarja muuttaa nimensä

10.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
EA Sports FC, EA Sports, FIFA, jalkapallo, urheilu, 2023, FIFA 23

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA sekä EA Sports ovat virallisesti päättämässä vuosikymmeniä jatkuneen suhteensa jalkapallopelien parissa.

EA on ilmoittanut, että vuodesta 2023 lähtien sen jalkapallopelien sarja tunnetaan nimellä EA Sports FC. FIFA-kytkösten katkeamisesta huolimatta pelijätti lupaa, että reilun 300 eri lisenssikumppanin myötä se pystyy tarjoamaan pelaajille tulevaisuudessakin pääsyn yli 19 000 urheilijaan, 700 joukkueeseen, 100 stadioniin ja 30 eri liigaan ympäri maailman.

– Olemme kiitollisia monista hyvistä vuosista koostuneesta kumppanuudestamme FIFAn kanssa. Globaalin jalkapallon tulevaisuus on erittäin valoisa, eikä lajin fanikunta ole ollut maailmalla koskaan vahvempi. Meillä on uskomaton mahdollisuus saada EA Sports FC lajin sydämeen ja tuoda aina vain enemmän innovatiivisia ja autenttisia kokemuksia kasvavalle jalkapalloyleisölle, EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson hehkuttaa.

FIFA-nimi pysyy vielä mukana osana EA Sportsin myöhemmin tämän vuoden syksyllä julkaistavaa seuraavaa jalkapallopeliä. Pelijätti lupaakin, että tulossa on tähän asti paras ja kattavin sarjan osa, joka sisältää enemmän tiloja, ominaisuuksia, joukkueita, liigoja ja pelaajia kuin koskaan aiemmin.

Ensimmäinen EA:n FIFA-sarjan osa oli vuonna 1993 alkujaan Mega Drivelle julkaistu FIFA International Soccer. Sarja on saanut uusia pelejä jokaisena vuotena siitä lähtien.

Huhuja EA:n ja FIFAn erosta kuultiin varsinkin viime syksynä. Välirikon syyksi on nostettu aiemmin rahaan ja yksinoikeussopimuksiin liittyvät yksityiskohdat.

Lähde: Electronic Arts

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Olin Armeijassa, kun muutama tyyppi pelas NESsin lintuperspektiivi FIFAa. Katsoin että ei jumalauta mitä pask... Olin jo tuolloin pelannut Playstationin PESsiä, joten reaktio oli luonnollinen.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Pelaaja 7

Olin Armeijassa, kun muutama tyyppi pelas NESsin lintuperspektiivi FIFAa. Katsoin että ei jumalauta mitä pask... Olin jo tuolloin pelannut Playstationin PESsiä, joten reaktio oli luonnollinen.

En tiedä mikä peli oli kyseessä, mutta ei se tainnut Fifa olla. Tai ehkä kyseessä oli SNES?

Nostoja