Iron Maidenia ärsyttänyt Ion Maiden -räiskintä vaihtaa nimensä, julkaisupäiväkin vahvistui / Uutiset / pelaaja.fi

Iron Maidenia ärsyttänyt Ion Maiden -räiskintä vaihtaa nimensä, julkaisupäiväkin vahvistui

11.07.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Ysärihenkeen tehty ensimmäisen persoonan räiskintäpeli Ion Maiden on päätynyt vaihtamaan nimensä. 3D Realms ja Voidpoint kutsuvat luomustaan vastaisuudessaan Ion Furyksi välttääkseen oikeusongelmat metalliyhtye Iron Maidenin kanssa.

– Mietimme asiaa paljon, mutta tekisimme vain karhunpalveluksen lojaaleille faneillemme ja fantastisille kehittäjille, jos tekisimme tästä pitkän oikeusjutun. Ion Furyn mahtava pelattavuus, interaktiivisuus ja hauskuus tekevät siitä hyvän pelin. Ei sen nimi, 3D Realmsin toimitusjohtaja Mike Nielsen kertoo.

3D Realmsilla on aikaisempaa kokemusta oikeustaistoista. Vasta muutama vuosi sitten se kävi paljon huomiota herättänyttä kädenvääntöä Gearboxin kanssa Duke Nukemin oikeuksista. Ion Furyn juuret ulottuvat tavallaan myös kyseiseen oikeustaistoon, sillä pelin päähenkilö Shelly Harrison teki aikoinaan debyyttinsä toimintapeli Bombshellista, josta kaavailtiin alunperin Duke Nukem -räiskintää.

Ion Fury on myös kehitetty käyttäen päivitettyä versioa Duke Nukem 3D:n pohjana aikoinaan toimineesta Build-pelimoottorista.

Viimeiset puolitoista vuotta peli on ollut saataville pc:lle early access -julkaisuna. Tähän tulee muutos kuitenkin 15. elokuuta, jolloi Ion Furyn pc-versio saa virallisen 1.0-julkaisun ja fyysisen erikoisversion. Jo ensi viikolla 18. heinäkuuta pelin digitaalisen version hinta kohoaa noin 20 eurosta 25 euroon.

Myöhemmin tänä vuonna Ion Fury tuodaan lisäksi Switchille, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Ohessa tuore traileri.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus

Ion Furyn juuret ulottuvat tavallaan myös kyseiseen oikeustaistoon, sillä pelin päähenkilö Shelly Harrison teki aikoinaan debyyttinsä toimintapeli Bombshellista, josta kaavailtiin alunperin Duke Nukem -räiskintää.

Ei aivan, Duke Nukem: Mass Destruction oli alunperin kaavailtu olevan toimintaroolipeli ja Shelly oli Duken sidekick siinä.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Sitten kun kirjoitan steam arvostelun kutsun peliä ion maideniksi lievänä vittuiluna molempiin suuntiin.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Höh. Terroristien kanssa ei saisi neuvotella eikä trollien kanssa keskustella. Toki tuo oli varmasti pienimmän riesan tie, mutta ärsyttää silti että antoivat periksi.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Up the Irons!