Iso-Britannian digitaalisen, kulttuurillisen, median ja urheilun viraston vuonna 2020 käynnistämä selvitys loottilaatikoihin liittyen on tuottanut hedelmää.

Tutkimuksessa on osoittautunut, että mikromaksuilla ostettaviin laatikoihin rahaa käyttävät pelaajat kärsivät suuremmalla todennäköisyydellä uhkapelaamiseen, mielenterveyteen ja ongelmapelaamiseen liittyvistä negatiivisista vaikutuksista.

Tänään, sunnuntaina, maan hallitus onkin julkistanut toiveensa, jonka mukaan lapsilta pitäisi kieltää loottilaatikoiden ostaminen ilman huoltajan suostumusta.

– Peliyhtiöiden ja -alustojen tulee tehdä enemmän työtä pitääkseen huolta ikärajoista ja muista suojausjärjestelmistä, jotta pelaajia pystytään suojelemaan paremmin uhkapelaamiseen liittyviltä riskeiltä. Lasten pitäisi saada pelata turvallisesti ja vanhempien voida säilyttää mielenrauhansa, Iso-Britannian kulttuuriministeri Nadine Dorries kertoo.

Suoranaista lakia asian myötä ei ole säädetty, eikä sellaisen kehittely ole Iso-Britannian hallituksen mukaan ajankohtaista. Ministeriö aikoo sen sijaan perustaa erillisen työryhmän, jonka tehtävänä on kehitellä ”pelialan sisäisiä toimia joilla pelaajia pystytään suojaamaan”.

Loottilaatikot ovat olleet kuuma puheenaihe myös muualla Euroopassa kesän aikana. Esimerkiksi kesäkuussa useat eurooppalaiset kuluttujajärjestöt esittelivät vaatimuksensa loottilaatikoiden sääntelyyn. Lisäksi Activision Blizzardin julkaiseman Diablo Immortalin julkaisu estettiin kokonaan Alankomaissa ja Belgiassa lainsäädäntöön vedoten.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa