Loottilaatikkolainsäädäntö esti Diablo Immortalin julkaisun Belgiassa ja Alankomaissa / Uutiset / pelaaja.fi

Loottilaatikkolainsäädäntö esti Diablo Immortalin julkaisun Belgiassa ja Alankomaissa

31.05.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
8

Diablo Immortalin julkaisu on peruuntunut viime tingassa Belgiassa ja Alankomaissa.

Blizzardin Diablo Immortalin on määrä ilmestyä tämän viikon torstaina mobiililaitteille ja pc:lle. Peliä ei kuitenkaan näillä näkymin tuoda saataville Belgiassa ja Alankomaissa maiden niin kutsuttuja loottilaatikkoja rajoittavan lainsäädännön vuoksi.

Viitteitä Diablo Immortalin julkaisun peruuntumisesta Belgiassa ja Alankomaissa saatiin jo aikaisemmin keväällä. Pelin ennakkorekisteröitymisten kerrotaan olleen saatavilla vielä huhtikuussa muiden alueiden tavoin, mutta mahdollisuuden kerrotaan poistuneen pian Diablo Immortalin julkaisupäivän vahvistamisen jälkeen.    

Niin Belgiassa kuin Alankomaissa loottilaatikoita on rinnastettu uhkapelaamiseen, minkä vuoksi niiden käyttöä on rajoitettu peleissä jo useamman vuoden ajan. Rajoitusten seurauksena peliyhtiöt ovat aikaisemminkin vetäneet markkinoilta loottilaatikoita hyödyntäviä pelejä tai rajoittaneet loottilaatikoiden saatavuutta kyseisissä maissa.

Lähde: Gamesindustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Se että peli on laiton Belgiassa ja Alankomaissa tarkoittaa ettei siihen tarvitse muuallakaan koskea, niin syöpäistä sen rahastusmalli tulee silloin olemaan.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Olisipa Suomessakin vastaava lainsäädäntö.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Olin jo laittamassa testiin mutta jää kyllä lataamatta. En pelaa pelejä joissa näitä kusetusboxeja myydään.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Diablo Immortalin ikäraja on kumman matala eli K12. Jos peli olisi suoraan vain aikuisille, niin ei loottilaatikoilla olisi minusta niin väliä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Sundance Kid

Diablo Immortalin ikäraja on kumman matala eli K12. Jos peli olisi suoraan vain aikuisille, niin ei loottilaatikoilla olisi minusta niin väliä.

Hyvin outoa, kun pelin kotisivuillakin pegi-ikärajaksi ilmoitetaan alustavasti K16, mutta lopullinen raja näyttää kuitenkin olevan K12.

Ehkä Blizzardilla on viime hetkellä havahduttu siihen, että mammoilta ja papoilta pöllityt luottokortit ovat merkittävä osa mobiiliroskapelien tulovirtaa, joten siivotaanpa vähän verta ja suolenpätkiä piiloon.

Kaikenlaisille loottilaatikoille pitäisi määrätä ehdoton K18-ikäraja, niin alkaisi ehkä tulla jotain järkeä siihen touhuun. Uhkapelit ei kuulu lasten käsiin.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Komppaan muita, aikuiset saavat laittaa rahansa mihin lystäävät mutta lapsille maksulliset loottilaatikot eivät kuulu, vieläpä kun niitä usein yritetään lapsille houkuttelevaksi tehdä. Siinä sitten ikävän usein vanhemmilta salaa vinguttelevat kortteja. Ja koska ikärajoista huolimatta lapset kuitenkin pelaavat näitä pelejä, niin tämä lainsäädäntö on ihan oikeutettu, extrana päälle pelin alhainen ikäraja.

Käyttäjän jani kuva
jani

Nyt lvl 31 Crusader. Pari päivää pelannu. Iha sopivan kevyt mobiilipeli, premium passin ostin ja pari euron bundlee, oisko 20e yhteensä menny. Kevyttä kivaa puhelimella työmatkoilla.

Käyttäjän Gaius Emil kuva
Gaius Emil

Saisi kyllä kieltää Suomessakin. Banniin koko roska niin kuin Kiina aikoo tehdä.