Joukko Ubisoftin vaikutusvaltaisimpia johtajia irtisanoutui ahdistelu- ja kaltoinkohtelusyytösten alla / Uutiset / pelaaja.fi

Joukko Ubisoftin vaikutusvaltaisimpia johtajia irtisanoutui ahdistelu- ja kaltoinkohtelusyytösten alla

12.07.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
ubisoft, Yannis Mallat, Yves Guillemot, Cécile Cornet, Serge Hascoët, ahdistelu, kaltoinkohtelu, työolot, työolosuhteet,

Pelialan viimeisimmän kaltoinkohtelu- ja ahdistelusyytösaallon keskellä uinut Ubisoft on vahvistanut joukon muutoksia, joita sen sisällä on tehty yhtiön pyrkiessä parantamaan työolojaan ja ylipäätänsä työntekijöidensä hyvinvointia.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä julkaistussa lehdistötiedotteessa ranskalaisjulkaisija vahvistaa, että kolme sen vaikutusvaltaista johtajahahmoa on irtisanoutunut tehtävistään. Yksi näistä on Ubisoftin luovaa toimintaa ja näin isosti myös sen koko pelitarjontaa valvonut Serge Hascoët. Tämän työt ottaa toistaiseksi vastuulleen Ubisoftin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Yves Guillemot, jonka tarkoituksena on henkilökohtaisesti valvoa uudistuksia, joita Ubisoft tekee tapaan, jolla yhtiön luovat tiimit työskentelevät keskenään.

Ubisoftin toiminnan suhteen tärkeiden kanadalaisstudioiden johto vaihtuu sekin. Roolissa pitkään vaikuttanut Yannis Mallat lähtee yhtiöstä Ubisoftin mukaan välittömästi. Yhtiössä kerrotaan, että Mallatin on mahdotonta jatkaa nykyisessä roolissaan ottaen huomioon, millainen määrä syytöksiä yksinomaan Kanadassa on noussut Ubisoftin työtenkijöitä kohtaan.

Kolmas muutos nähdään Ubisoftin globaalin henkilöstöhallinnon johdossa, sillä hommaa tähän asti tehnyt Cécile Cornet on siirtymässä sivuun tehtävästään "yhtiön yhtenäisyyden" nimissä. Ubisoft hakee Cornetille välitöntä korvaajaa ja pyrkii samalla uudelleenrakentamaan ja voimistamaan henkilöstöhallintansa toimintaa.

– Ubisoft on laiminlyönyt velvollisuuttaan taata turvallinen ja inklusiivinen työympäristö työntekijöilleen. Tämä on anteeksiantamatonta, sillä myrkyllinen käyttäytyminen on suorassa kontrastissa arvojen kanssa, joiden suhteen en ole enkä aio tehdä kompromisseja. Olen sitoutunut toteuttamaan perusteellisia muutoksia koko yhtiössä työkulttuurimme parantamiseksi ja vahvistamiseksi, Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot kertoo.

Aiemmin tällä viikolla ranskalaislehti Libération julkaisi kattavan artikkelin koskien Ubisoftin työntekijöihin ja työoloihin kohdistuneita syytöksiä. Englanninkielinen summaus sen sisällöstä on luettavissa tästä Twitter-ketjusta.

Ubisoft oli ehtinyt kommentoimaan syytöksiä jo pari kertaa aiemminkin luvaten ottavansa ne vakavasti. Raporttien mukaan syytöksiä saaneita ihmisiä on aiemmin myös vähintään lomautettu yhtiön sisällä.

Ilmoitus johtajistomuutoksista tulee vain tunteja ennen Ubisoftin tuoretta Forward-verkkolähetystä, jossa sen olisi tarkoitus esitellä joukko lähitulevaisuudessa siintäviä pelejään. Lähesty käynnistyy YouTuben ja Twitchin puolella Suomen aikaan kello 22.00.

Lähde: Ubisoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Surullista kun ubisoft launcher ollut ainoa käyttämäni mikä ei ole tuntunut jollain tavalla ankealta ja maailman menoon turtuneelta. kyynisyys saavuttaa joka alan. olen varma että tämän jälkeen ubisoftista tulee yhtä huono kuin muistakin alan toimijoista (positiivisuudellisesti): semmoista se on kuintekin kun arvovalta taistelu lähtee päälle.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Tulisikohan tämän myötä hieman kaivan kaivattua muutosta tuohon innovaation tappaneeseen Ubisoft-muottiin johon on kyllästynyt jo vuosia sitten.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ainoa syy miksi tuhlata aikaa tänään tähän on kun tulee saamaan Watch Dogs 2 ilmaiseksi

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Ubisoft on kyllä sinänsä outo firma että pelien laatu hyppelee älyttömästi. Upea firma kaiken kaikkiaan omasta mielestä. Breakpoint oli pettymys, mutta hyvä että tekevät työtä ettei samaa toivottavasti toistu. Mutta hyvä että tämäkin asia saa näkyvyyttä. Kaltoinkohtelu ja ahdistelut eivät kuuluu mihinkään työilmapiirin.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Nyt tulee yleistettyä, mutta taas on se itse syyllinen, joka kovaa asiaa on vastustanut. Ubisoftistakin tullut viestintää jonka mukaan seksismi ja ahdistelu olisi erittäin yleistä, mutta yleistä taitaa olla lähinnä näiden tiettyjen ihmisten tapauksessa, ja sitten projisoidaan muihin.

Mitä muuten tarkoittaa "henkilöisesti"?

Nostoja