Ubisoft ja Insomniac Games vastaavat syytöksiin työntekijöiden tekemästä ahdistelusta ja kaltoinkohtelusta / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft ja Insomniac Games vastaavat syytöksiin työntekijöiden tekemästä ahdistelusta ja kaltoinkohtelusta

24.06.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Sekä Ubisoft että Insomniac Games ovat päätyneet kommentoimaan yhtiön työntekijöihin kohdistettuja ahdistelu- ja kaltoinkohtelusyytöksiä.

Uusi syytösaalto pyyhkii parhaillaan pelialan ylitse useiden ihmisten raportoidessa alalla todistamaansa kaltoinkohtelua sosiaalisessa mediassa. Työpaikoista juuri Ubisoft ja Insomniac ovat erityisesti nousseet niminä esille, mikä on ajanut yhtiöt ottamaan asiaan kantaa.

– Olemme erittäin huolestuneita näistä syytöksistä. Otamme mitkä tahansa kaltoinkohtelu- tai ahdistelusyytökset erittäin vakavasti ja käymme niitä erittäin tarkasti läpi määrittääksemme seuraavat askeleet, Ubisoftin edustaja kommentoi GamesIndustry-sivustolle.

Insomniac vuorostaan tiedotti suoraan sosiaalisessa mediassa, että se on tietoinen sen entisten työntekijöiden tekemistä syytöksistä ja että useita toimenpiteitä on tehty asiaan  puuttumista varten.

– Olemme työpaikkaperhe, joka on aktiivisesti puhunut monimuotoisuuden, inklusiivisuuden, edustuksen ja tasa-arvon puolesta koko olemassaolonsa ajan. Jatkamme tämän tekemistä joka ikinen päivä, Twitteri-viestissä kerrotaan.

Aiemmin viikolla Paradox Interactive ja Techland ilmoittivat ottavansa lähestyvillä peleillään etäisyyttä pelinkehittäjä Chris Avelloneen tähän kohdistuneiden syytösten johdosta.

Häirintäkeskustelun siivellä Assassin's Creed Valhallan luova johtaja Ashraf Ismail ilmoitti myös keskiviikkona, että hän on astumassa sivuun pestistään "henkilökohtaisten asioiden" johdosta. Ismailista oli ilmennyt viikon aikana syytöksiä uskottomuuteen liittyen. Ubisoft on sittemmin vielä vahvistanut, että hän on siirtynyt toistaiseksi virkavapaalla.

Lähde: GamesIndustry, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.