Joukkokanne väittää nyt Microsoftin uusimman Xbox Elite -ohjaimen ohjainsauvoja viallisiksi / Uutiset / pelaaja.fi

Joukkokanne väittää nyt Microsoftin uusimman Xbox Elite -ohjaimen ohjainsauvoja viallisiksi

12.10.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10
joukkokanne, microsoft, xbox one, elite, ohjain

Microsoftia vastaan Yhdysvalloissa nostetun joukkokanteen mukaan myös Xbox Elite Series 2 -ohjainten ohjaussauvat ovat viallisia.

Jo keväällä nostetussa joukkokanteessa väitetään Xbox One -ohjainten ohjainsauvojen alkavan ajan mittaan ajelehtia. Alun Xbox Elite -ohjaimen tikunnokkaan nostaneessa kanteessa väitetään Microsoftin olevan tietoinen ohjaimiin liittyvistä ongelmista ja kieltäytyvän korjaamasta ongelmaa maksutta.

Nyt joukkokanteeseen on liitetty myös viime vuoden lopulla julkaistu uudempi Xbox Elite Series 2 -ohjain, jonka väitetään kärsivän samasta ongelmasta. Korvausten ohella kanteessa vaaditaan määräystä, jonka nojalla Microsoftin tulisi ilmoittaa ongelmasta kaikille Xbox-ohjainten omistajille.

Vastaavanlainen joukkokanne nostettiin viime vuonna myös Nintendoa vastaan Switchin Joy-Con -ohjaimiin liittyen. Yhtiön asianajajat ovat todenneet oikeudessa, ettei kyseessä ole haittaa aiheuttava ongelma. Yhtiön toimitusjohtaja Shuntaro Furukawa pyysi kuitenkin kesäkuussa anteeksi ongelmasta aiheutunutta haittaa.

Microsoft ei ole kommentoinut joukkokannetta julkisesti.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jaha. Ensimmäinen Elite-ohjainhan on jo sen verran vanha että aika myöhään tullut tämä ongelma tietoon näillä ihmisillä. Toinen kuitenkin sen verran tuore, että jos oikeasti koskee sitä niin lienee ihan aiheellista valittaa.

Joy-coneissa taas on oman kokemuksen suhteen moniakin ongelmia, joista on valitettu. Yksi on se, että menettää yhteyden todella helposti. MS:n ja Sonyn ohjaimet toimii seinien läpi toiseen huoneeseen ja Switch ei ota välillä näppäilyjä samassa huoneessa kun konsolin ja ohjaimen välissä on televisio. Samoin pientä driftausta on myös havaittavissa.

Dualshock 4:ni on taas jo pitkään driftaillut molemmilla tateilla enkä pelaa edes autopelejä. Putsaus onnistui korjaamaan asian mutta ongelma tulikin parin päivän jälkeen toiseen tattiin takaisin. Ikää viisi vuotta ohjaimella ja takaosan tarran kulumista lukuun ottamatta muuten kuin uusi. Kai se pitää vielä uuden sukupolven kynnyksellä ostaa toinen ohjain, ainakin jos ei uusintapuhdistus auta asiaan. Melko paljon sieltä irtosi "alkoholisoituun" vanupuikkoon mustaa töhnää.

Onella kolme vuotta vanha ohjain myös tekee ajoittain driftausta mutta ei ole yhtä säännöllinen ongelma kuin ds4-ohjaimeni.

Kyllä noihin siis ajan mittaan sontiaista kertyy, joka aiheuttaa driftaamista mutta joy-conien ja mahdollisesti Elite v2:n kanssa asiasta lienee ihan asiallista valittaa.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Tuntuu vähän huomion haulta koko homma ja kokeillaan kepillä jäätä nyt, josko itku auttaisi. Itellä alkaa olla jo iäkäs Elite Controlleri. Ongelmia on toki ollut, mutta pääsääntöisesti ei mitään pahempaa, eikä varsinkaan Driftausta. Verrattuna juuri JoyConiin, joka itselläni alkoi Drifata noin vuoden jälkeen, jokainen PS tai Xbox ohjain on toiminut kuin unelma. Ihmiset joskus unohtavat, että joykat ovat kuluvia osia eivätkä suinkaan ikuisia. Jokaisella ohjaimmella on käyttöikä joka tulee vastaan jossain vaiheessa. Vähän sama kuin itkisi siitä, kun lamppu palaa joskus loppuun.

Voihan se olla, että Elite Controller 2 on jotain ongelmia. Suhtaudun kuintekin skeptisesti. Taisipa juuri esim. Gamesradar valita Elite Controller 2 parhaaksi Xbox ja PC ohjaimmeksi markkinoilla. Toki kuka tahansa voi epäillä, miten neutraaleja nämä arvostelut ovat. Lähtökohtaisesti olen kuitenkin luottanut Gamesradariin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Eihän mikään kytkin ole ikuinen ja jos sitä vielä käsitellään perinteisellä änäriraivolla kädet sipsitahmassa, niin se on sitä vielä vähemmän. Mielenkiintoista olisi tietää monellako joukkokanteen nostajista on ollut ohjaimen kanssa ihan aitoja ongelmia takuuajan puitteissa ja moniko on mukana ihan vaan ohjaimen huonon käsittelyn takia tai sen oltua jo muutenkin ihan käyttöikänsä päässä.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Itsellä tuota ajelehtimista kesti parisen kuukautta. Nyt ei ole muutamaan kuukauteen ajelehtinut mihinkään. Enemmän haittaa on ollut LB:n ajelehtimisesta. Milloin sojottaa eteenpäin, milloin löytyy lattialta. Toisen tatin ja kämmenosien suojakumit ovat ajelehtineet aikoja sitten tiehensä.

Käyttäjän Seppo_Hovi kuva
Seppo_Hovi

Analogit on kuluvia osia, ja se on vaan ajan kysymys millon ne alkaa driftaa. Itekkin oon vaihtanu omaan alkupreäseen xbxone ohjaimeen potentiometrit driftaamisen takia. Ei oo vaikeaa eikä vaadi ihmeellisiä välineitä. Mutta jos elite 2 ohjaimet alkaa jo driftaa, niin luultavasti jotain on menny pieleen, kun vielä miettii minkä hintatason ohjain on kyseessä.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Jengillä ollu ihmeen hyvä tuuri ton kanssa täällä näköjään. Meillä on kaveriporukasta joka ukolla ollu ongelmaa ton kanssa, itellä ollu useampi lauantaikappale. Sekä elite ykkösiä ja kakkosia. Pohjustasin sillä vielä että en paisko ohjaimia, en oo erityisen kovakourainen, putsaan ihan vähintään kerran viikkoon etanolilla gamepadit ja en oo eläessäni hajottanut yhtäkään ohjainta miljoonan eliten lisäksi.

XB elite on oma lempiohjain ikinä, mutta onhan ne kyllä aika täysin paskaa tekoa. Ensimmäinen mitä koskaan hommasin kärsi stick driftistä suoraan paketista, vaihdoin, kesti puoli vuotta ja RB irtos koska se on sellanen pierun pieni se muoviliuska joka pitää RB ja LB nappeja kiinni siinä. Vaihdoin, hajos taas toi sama olkanappi ja en jaksanu enää puljata ja opettelin ite vaihtaan ne osat ja aina parin kk välein sen fiksasin ite.

Sitte ostettiin kaverin kanssa viime marraskuussa yhtä aikaa elite kakkoset julkasussa, kaverilla stick drift suoraan paketista, itellä irtos toi sama RB koska edelleen se muovinen millin paksunen suikale ainoa jolla se pysyy kasassa. Takuuta oli voimassa ja en uutta Elite 2sta viittinyt ite lähteä avaamaan ja sain MS takuusta uuden. Stick driftas suoraan paketista ja on tällä hetkellä jossain saksassa menossa takuuhuoltoon. Ja tosiaan joka miehellä aina sama ongelma, joko ihan tolkuton stick drift tai toi RB vaan putoaa irti. Jos en ois niin helvetin tykästynyt miltä ohjain yleisesti tuntuu ja niihin lipareisiin siellä alapuolella niin oisin ajat sitte siirtyny käyttään muita, mikä lie Stockholm syndrooma että ajattelin ettei se elite 2 voi olla niin täynnä ongelmia ku edellinen. Eipä vissii, enemmän vaan.

Uskosin että tuo RBn jatkuva hajoaminen voi ehkä joo mennä käyttäjän piikkiin, pelaan Rocket leagueta ja Air roll right bindattu siihen ja nappi usein käytössä (en silti runno sitä eikä sen tosta pitäis hajota, plus sama nappi irtoilee ja hajoaa kaikilla muillaki), mutta tuo että joka toinen sekä elite 1 ja 2 stick driftaa tai perseilee suoraan paketista on aika käsittämätöntä ja en voi tajuta miten elite kakkosessa ihan samoja ongelmia ja perseilyitä mistä ykköstä kritisoitiin.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Vanhemmassa malleissa ei ole ollut pahemmin mitään, itsellä toiminut moitteetta vuosia. Tuosta v2 taas on pari kaveria vaihtanu jo uuteen kolmisen kertaa, joten en laittaisi näitä raivo/sipsitahrojen piikkiin. Kyllä tuo myös tuntuu olevan gamepad hörhö kerääjien jne. sekä youtube arvostelijoiden tiedossa, että juurikin tuossa uudessa on ollut paljon ongelmaa.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Ekasta kuoriutu ne kämmenpuolen gripit irti. Series 2 ollu pian vuoden eikä mitään vikoja ilmenny.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Seppo_Hovi

Itekkin oon vaihtanu omaan alkupreäseen xbxone ohjaimeen potentiometrit driftaamisen takia. Ei oo vaikeaa eikä vaadi ihmeellisiä välineitä.

Ihmeellisiä välineitä? Meinaatko että ilman juottamista onnistuu? Ja mikäli ei, niin että jokaisessa taloudessa kolvi olisi? Ei täällä ainakaan enkä jaksaisi siihen hommaan lähteä. Google ainakin antaa tuloksia että vaatisi juottamista ja juuri siksi tarkistin kun ihmettelin etteikö muka tarvitsisi "ihmeellisiä välineitä".

Toki eihän kolvi mikään "ihmeellinen" ole mutta harvalla ei-harrastajalla sellainen kotona muuten vain on.

Käyttäjän CTRF kuva
CTRF

Xbox Elite ohjain oli tuntumaltaan niin paljon PS4 tai perus Xbox ohjainta huonompi että myin omani nopeasti pois. Ylihinnoiteltu vehje, sanon mä.

Nostoja