Julkaisijat harkitsevat seuraavan sukupolven konsolipelien hintojen nostamista / Uutiset / pelaaja.fi

Julkaisijat harkitsevat seuraavan sukupolven konsolipelien hintojen nostamista

3.07.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
26
2K, NBA 2K21, next gen

Pelien hinnat ovat pysyneet jokseenkin samana vuodesta 2005 lähtien, mutta loppuvuodesta 2020 julkaistavien seuraavan sukupolven konsoleiden myötä tähän saattaa tulla muutos.

2K on ottanut jo ensimmäisen askeleen NBA 2K21:n osalta, sillä julkaisija ilmoitti pelin PlayStation 5- ja Xbox Series X -versioiden maksavan kymmenen dollaria enemmän kuin nykyisille konsoleille julkaistavat versiot eli 69,99 taalaa.

Ars Technicalle antamassaan kommentissa NBA 2K:n edustaja kertoi, että yhtiö näkee korkeamman hinnan vastaavan uusien konsoleiden tuomaa korkeampaa arvoa:

– Uskomme meidän suositushinnan NBA 2K21:n seuraavan sukupolven alustoille vastaavan saatua tarjontaa: suorituskykyä, nopeutta ja teknologiaa, joka on saavutettavissa vain uudella laitteistolla, NBA 2K:n edustaja sanoo.

2K ei jää todennäköisesti ainoaksi julkaisijaksi, joka on aikeissa korottaa seuraavan sukupolven pelien hintaa. Useiden pelijulkaisijoiden kanssa työskennellyt tutkimusfirma IDG Consulting on kertonut muidenkin julkaisijoiden tutkineen mahdollisuutta nostaa seuraavan sukupolven pelien hinnoittelua ylöspäin ainakin joidenkin pelisarjojen osalta.

Syyt tähän ovat IDG Consultingin toimitusjohtaja Yoshio Osakin mukaan yksinkertaiset. Pelien kustannukset ovat nousseet Osakin mukaan kaksi- tai jopa kolmesataa prosenttia, kun taas pelien hinnat ovat pysyneet samana (59,99 dollaria) vuodesta 2005 lähtien. Hän mainitseekin, että tänä aikana muun muassa elokuvan lippujen hinnat ovat nousseet 39 prosenttia, Netflix-kuukausimaksut yli sata prosenttia ja kaapelitelevisiopaketit 105 prosenttia.

Kymmenen dollarin lisäkorotuksella pelien hinnat nousisivat siis vastaavassa ajassa vain 17 prosenttia.

Keskustelu pelien hinnoista ei ole suinkaan uusi ilmiö, ja entinen Sony-johtaja Shawn Layden sivusi täsmälleen samaa aihetta viime viikolla puhuessaan AAA-pelien kannattamattomuudesta.

Lähde: Ars Technica, GamesIndustry.biz

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Ymmärrettävää kun tosiaan tuotantokustannukset ovat vain kasvaneet ja ihan taloustieteellisten faktojen perusteella hinnat nousevat ajansaatossa. Aavistelin tätä jo edellisen sukupolven vaihtuessa mutta tätä ei tapahtunut.

Mielenkiintoista nähdä mitä tämä tarkoittaa Suomi-lisällä eli tuleeko pelin hinta olemaan sitten 75 euroa tai enemmän? Toisaalta jos nykyinen trendi jatkuu että uutuuspelit tulevat n. 3 kk jälkeen alennusmyynteihin niin tulee jatkossa vaan osteltua vähemmän julkaisussa näitä nimikkeitä. Pelaajan kaltaisen laadukkaan pelimedian arvo myös nousee kun pelihankintoja joutuu kalliiden hintojen myötä pohtimaan tarkemmin.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus frozen

NBA 2021 next gen saa jos maksat 100$

Niin siis saat tuolla satasen paketilla sekä nykysukupolven että uuden sukupolven versiot, kuten linkkaamasi jutun otsikkokin sanoo. Toisin sanoen siis 2K ei hyödynnä pelillään Smart Deliveryä tai mitään vastaavaa ilmaisetua uudemmalle alustalle hypätessä. Sellaisenaan pelkkä uuden sukupolven versio kustantaa Jenkeissä oletuksena sen uutisenkin mainitsemat 70 dollaria.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Tämän ymmärtää hyvin, jos kyse olisi kunnon peleistä eikä vuosittaisista urheiluroskapeleistä.

Voisin maksaa 5-10 euroa enemmän peleistä, jos se tarkoittaisi mikromaksujen poistumista kokonaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Kornholic

Tämän ymmärtää hyvin, jos kyse olisi kunnon peleistä eikä vuosittaisista urheiluroskapeleistä.

Voisin maksaa 5-10 euroa enemmän peleistä, jos se tarkoittaisi mikromaksujen poistumista kokonaan.

eli maksaisit vapaaehtoisesti mikromaksuja

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Eipä tavallaan haittaa koska ostan niin harvoin pelejä, oli kyseessä uusi tai käytetty. Jos ostaisin useammin niin ostaisin alelaarista.

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2

Ihan se ja sama kun alesta tulee kuitenki kaikki ostettua

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Järjetön budjetti, korkea hyllyhinta ja riskialtis bisnes. Mikromaksut on satavarmasti mukana hinnankorotuksesta huolimatta.

Uusin grafiikka on niin kallista, että se on kääntynyt kuluttajia vastaan. Onko se edellisvuotta parempi grafiikka oikeasti tämän arvoista? Haittaisiko ketään, jos uudet pelit maksaisivat vaikkapa neljäkymppiä ja grafiikat olisi tasoa 2012?

Noh, sitä varten meillä on AA ja vanhemmat pelit. Kuluttajat äänestäkööt lompakollaan.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

No jos peli maksaa jenkkilässä 70 taalaa niin suomessa saman pelin hinta on n.75-80 euroa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus frozen

[quote="Kornholic"]Tämän ymmärtää hyvin, jos kyse olisi kunnon peleistä eikä vuosittaisista urheiluroskapeleistä.

Voisin maksaa 5-10 euroa enemmän peleistä, jos se tarkoittaisi mikromaksujen poistumista kokonaan.

[/quote]eli maksaisit vapaaehtoisesti mikromaksuja

Tuskin ne mikromaksut mihinkään häviävät...sen on varma.