Kauhuseikkailu The Sinking City katosi useilta isoilta kauppapaikoilta – kehittäjä syyttää julkaisijaa useista sopimusrikkeistä / Uutiset / pelaaja.fi

Kauhuseikkailu The Sinking City katosi useilta isoilta kauppapaikoilta – kehittäjä syyttää julkaisijaa useista sopimusrikkeistä

25.08.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
The Sinking City, Frogwares, nacon, Bigben Interactive

Ukrainalaiskehittäjä Frogwares on joutunut jälleen kerran ongelmiin yhden julkaisukumppaninsa kanssa. Tuoreessa kirjeessään studio on kertonut purkaneensa sen ja Bigben Interactiven/Naconin välisen lisenssointisopimuksen koskien The Sinking City -peliä, minkä johdosta peli on vedetty pois saatavilta useilta suuremmilta kauppapaikoilta.

Frogwaresin mukaan pelitalo on ollut oikeustaistossa Naconin kanssa aina siitä lähtien, kun The Sinking City julkaistiin kesäkuussa 2019. Frogwaresin mukaan yhtiöiden välejä on hiertänyt niin maksamattomat ja myöhässä olleet maksut kuin myös Naconin tapa toimia aivan kuin The Sinking City olisi sen omistama nimike. Frogwares vakuuttelee, että ukrainalaiskehittäjä on aina ollut nimikkeensä omistaja ja että se on vain lisensoinut luomuksensa Naconin myytäväksi ja markkinoitavaksi.

Viimeisen vuoden sisällä Naconin kerrotaan muun muassa ryhtyneen työstämään The Sinking City -aiheista pöytäroolipeliä ilman Frogwaresin tietämystä ja sen on myös väitetty tarkoituksellisesti haudanneen Frogwaresin nimen peliä käsittelevistä materiaaleistaan. Frogwaresilla lisäksi väitetään, että Nacon olisi vaatinut pelin lähdekoodia kertaalleen itselleen, ja kun tähän ei suostuttu, muuttui sovittujen maksujen saaminen entistäkin haastavammaksi.

Frogwares lähti ensimmäisen kerran purkamaan sopimusta huhtikuussa. Tuolloin Naconin kerrotaan vastustaneen asiaa vedoten Ranskassa koronapandemian johdosta käytössä oleviin hätälakeihin, joilla on pyritty turvaamaan paikallisten yritysten toimintaa. Naconin kerrotaan yrittäneen vielä lakiteitse estää sopimuksen purkamisen myös heinäkuun lopulla, mutta tuomarin päätöksellä pyrkimys lopulta evättiin.

Frogwaresin mukaan Nacon on sille tällä hetkellä yhä auki noin miljoonan euron edestä rojaltimaksuja. The Sinking Cityä studio myy parhaillaan muiden kumppaneidensa tuella sekä omalla kotisivullaan niin kuin myös Originissa, Gamesplanetissa ja Switchillä.

– On harmi, että näinkin luovalla alalla näinkin paljon energiaa heitetään hukkaan tällaisten toimintatapojen takia. Tästä syystä olemme päättäneet kirjoittaa tämän avoimen kirjeen. Toivomme, että avoimuutemme auttaa kaikkia olemaan tietoisia siitä, mitä kulissien takana tapahtuu, Frogwaresilla kirjoitetaan.

Nacon ei ole kommentoinut syytöksiä.

Kokonaisuudessaan Frogwaresin kirjeen voi lukea sen kotisivuilta. Aiemmin yhtiöllä on ollut myös kränää sen Sherlock Holmes -pelejä muun muassa julkaisseen Focus Home Interactiven kanssa.

Päivitys: Nacon on julkaissut asiaa käsittelevän lausunnon, jonka mukaan Frogwaresin avoin kirje ei pidä yhtä todellisten faktojen kanssa, vaan  pyrkii vain heikentämään Naconin asemaa julkisuudessa. Naconin tarkoituksena olisikin ryhtyä oikeustoimiin asian myötä sen ohella, että yhtiöiden välinen kiista odottaa todennäköisesti vielä ratkaisuaan useamman kuukauden ajan Ranskan oikeudessa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Pelin alku vaikutti hyvältä mutta mitä enemmän pelasi niin huomasi kuinka tylsä se oli ja maailma todella staattinen

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Jep. Sääli, jälleen. Ehkä joku päivä tulee se lähes täydellinen Lovecraftin kauhuihin sovitettu peli.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus Bloodborne

Jep. Sääli, jälleen. Ehkä joku päivä tulee se lähes täydellinen Lovecraftin kauhuihin sovitettu peli.

Stygian: Reign of the Old Ones on ollut pelaamistani ylivoimaisesti onnistunein. Ongelmistaan huolimatta erinomainen peli.