Kuukausien pokémon-kato päättyi - kreikkalaissaarien asukkaat voivat taas pelata Pokémon GOta / Uutiset / pelaaja.fi

Kuukausien pokémon-kato päättyi - kreikkalaissaarien asukkaat voivat taas pelata Pokémon GOta

15.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Pokémon, Pokémon GO, Niantic, Saroninlahti, Salamis, karttadata, Open Street Map

Taskuhirviöt ovat tehneet paluun Välimerellä sijaitsevalle Saroninlahdelle seitsemän kuukauden tauon jälkeen.

Kerroimme aiemmin viikonloppuna, kuinka 40 000 asukkaan Salamis-aarella asustavat Pokémon GO -fanit eivät ole voineet pelata ollenkaan peliä, sillä sen käyttämä karttadata oli pitkään virheellistä. Peli tulkitsi Salamisin olleen käytännössä veden alla, eikä näin ollen päästänyt pokémoneja vaeltelemaan sen sisuksiin. Se toimikin mielenkiintoisena muistutuksena siitä, miten yksittäisillä tavoilla asiat voivat mennä välillä ohjelmistokehityksessä pieleen.

Muutos saatiin viimein aikaan, kun paikallista yhteisöä edustava Reddit-käyttäjä Giannhsblazer nosti tapauksen Pokémon GO -yhteisön ja kansainvälisen mediankin tietoisuuteen viime viikolla. Giannhsblazer kertoo itse yrittäneensä ottaa yhteyttä kehittäjä Nianticin asiakastukeen, mutta sai lähinnä kehoituksen joko pelata muualla tai etsiä kovemmin. Saarelta löytyy hänen mukaansa satoja PokéStop-pisteitä.

– Olen iloinen voidessani kertoa, että yhteisömme jäsen avasi Pokémon GOn eilisiltana ja kohtasi suuren yllätyksen. Seitsemän pokémonittoman kuukauden jälkeen koko Saroninlahti -- on jälleen kerran täynnä niitä, Giannhsblazer kirjoitti Redditissa nyt tiistaina. 

Lähde: Reddit, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Näin se taas nähdään kuinka on vietävä asia mediaan saakka ennen kuin alkaa tapahtumaan. Hienoa että peli taas toimii saarilla!<3

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Hyvä juttu Salamisin pelaajille... Mutta onhan tuo nyt aivan naurettavaa, että homma saatiin hoidettua vasta kunnon media-hulabaloon kautta.

Ja kas kummaa, koko korjausprosessi hoitui alle viikossa Reddit-postauksen ilmestymisestä. Eli kyseessä tuskin oli aivan älyttömän vaativa toimenpide. Mutta pitipähän silti pomputtaa alueen pelaajia eka sen seitsemän kuukautta täysin mitättömällä asiakaspalvelulla. Arvatenkin siksi, että "valtaosa siellä pelaa kuitenkin vaan ilmaiseksi", tai jotain.

Enkä siten syyttäisi niitä Salamisin pelaajia, joilta kiinnostus Pokemon Gouhun olisi jo lopahtanut tuon Nianticin penseän asenteen takia. Itseäni ei ainakaan nappaisi pelata semmoista peliä, josta vastaava taho olisi noin piittaamaton ja saamaton ongelmatilanteissa.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Huhhuh onneks tämä painajainen on ohi. Mahtanut olla piinallista!