Lähteet: Dragon Age 4 hylkää moninpelisuunnitelmat ja keskittyy yksinpeliin / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Dragon Age 4 hylkää moninpelisuunnitelmat ja keskittyy yksinpeliin

26.02.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
Dragon Age 4, EA, Bioware, moninpeli, yksinpeli, roolipeli

BioWaren tuleva Dragon Age 4 -roolipeli ei saakaan suunniteltuja moninpelitoimintojaan.

Bloomberg-julkaisun tietojen mukaan julkaisija EA suunnitteli aikaisemmin Dragon Age 4:stä moninpelin ympärille rakentuvaa peliä. Nimettömät lähteet kertovat kuitenkin suunnan muuttuneen viime kuukausien aikana. BioWaren kerrotaankin romuttaneen kaikki peliin suunnitellut moninpelielementit ja kehittävän Dragon Age 4:ää pelkästään yksinpelin ympärille.

Dragon Age 4:n kehitystyö aloitettiin jo vuonna 2015, mutta tietojen mukaan EA ja BioWare ohjasivat pelin kehitystä vuonna 2017 pitkäkestoisemman moninpelikokemuksen suuntaan. Tiettävästi suunnanmuutos johti tuolloin myös ohjaaja Mike Laidlawin ja muiden BioWare-veteraanien lähtöön studiosta.

Vuonna 2018 BioWaren silloinen johtaja Casey Hudson ilmaisi, että uusi Dragon Age -peli pitäisi sisällään jonkinlaisia live-ominaisuuksia.

Virallista tietoa Dragon Age 4:n kehityksestä on saatu vain niukasti. Pelin kehitys vahvistettiin vuonna 2018, mutta sille ei ole vielä julkistettu julkaisuajankohtaa.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

HALLELUJAH! Vaikka tämä pitkittääkin ja vaikeuttaa kehitystä, niin itse olen helpottunut. Kyllä oli selvät vaaran merkit ilmassa kun tuosta moninpelistä puhuttiin, varsinkin pelin suunnan muuttaminen kesken kehityksen kieli että siellä oli pomot sotkeutumassa alkuperäiseen visioon.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Hytä että torppasivat moninpeli suunnitelmat.

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Vanhana pessimistinä suhtaudun tähän huhuun varovaisen positiivisesti. Olisihan se hienoa jos Bioware "palaisi juurilleen" ja jatkaisi laadukkaiden tarinapainotteisten yksinpelien tekemistä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jotain hyvää sentään saattoi seurata Anthemin kohtalosta, mutta silti harmittaa että alkuperäinen erittäin lupaavalta kuulostava yksinpelattava DA4-suunnitelma ennen Games as Service Dragon Agea jäi toteuttamatta varsinkin kun kuitenkin lopulta päädyttiin yksinpeliin.