Lähteet: Rockstar Games työsti uutta Bully-peliä 18 kuukautta, sitten se hiipui kadotukseen / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Rockstar Games työsti uutta Bully-peliä 18 kuukautta, sitten se hiipui kadotukseen

5.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Lähteet: Rockstar Games työsti uutta Bully-peliä 18 kuukautta, sitten se hiipui kadotukseen

Rockstar-hitti Bullylle kehitteillä olleesta jatko-osasta on taas kerran saatu ilmoille huhuja. Viimeisimpänä uusista yksityiskohdista on raportoinut pelisivusto Video Games Chronicle, jonka lähteiden mukaan Bully 2 oli työn alla 18 kuukauden ajan vuosien 2010 ja 2013 välillä.

– Se oli olemassa ja se oli pelattavissa. Oli vain harmi, ettei se ottanut koskaan tuulta alleen, VGC:n lähde toteaa.

Työn alla jatko-osan kerrottiin olleen Rockstar New England -studiossa, joka oli aiemmin vastannut Bullyn ehostetumman Scholarship Edition -version tekemisestä. Tarkoituksena tuolloin oli taidetiimin johdolla luoda jonkinlainen alustava konsepti pelille, mikä kulminoitui lopulta pieneksi pelattavissa olleeksi avoimen maailman prototyypiksi. Pelattava versio käytti hyödyksi Rockstarin RAGE-pelimoottoria, joka oli noihin aikoihin ollut käytössä jo niin Grand Theft Auto IV:ssä, Red Dead Redemptionissa kuin valmistumistaan lähestyneessä Max Payne 3:ssa.

Hankkeen ei kuitenkaan kerrottu missään vaiheessa päässeen kunnolla vauhtiin. Lopulta se hiipuikin kasaan ja sen parissa työskennelleet kehittäjät siirrettiin muihin hommiin.

Yhden lähteen mukaan Rockstar-käsikirjoittaja Dan Houser oli kumppaneineen vuonna 2008 hahmotellut jo käsikirjoitusta uutta Bullya varten. Ideana siinä oli seurata jälleen alkuperäisestä pelistä tuttua Jimmya, jonka seikkailu alkaisi kesällä tämän isäpuolen kodista. Missään vaiheessa lukkoon ei löyty sitä, mihin Jimmy päätyisi tämän jälkeen, vaikka erilaisia kouluun liittyviä mahdollisuuksia pyöriteltiinkin erityisesti mielessä.

Uuteen Bully-peliin on vuosien varrella nähty paljon viitteitä, joista yksi varhaisimmista nähtiin vuonna 2009, kun säveltäjä Shawn Lee ilmaisi käyneensä peliin liittyviä keskusteluja. Hiljattain YouTube-käyttäjä SWEGTA kertoi saaneensa myös vihiä jatko-osaan suunnitelluista kiipeily- ja köysipilamekaniikoista Rockstarin entisen kehittäjän kautta.

Alkuperäinen Bully julkaistiin alkujaan PlayStation 2:lle jo vuonna 2006 Rockstar Vancouverin kehittämänä. Euroopassa peli tunnettiin alunperin nimellä Canis Canem Edit sen herätettyä maailmalla kohua olemalla koulu- sekä kiusaamisteemoja käsittelevä peli GTA-julkaisijalta.

Rockstar Gamesin viimeisin julkaisu on ollut pian pc:llekin suuntaava Red Dead Redemption 2. Peli kehitettiin aiemmasta poiketen Rockstarin kaikkien eri studioiden yhteishankkeena.

Lähde: Video Games Chronicle

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Harmi.. Bully 2:sta on tullut odoteltua.. Jokaisella vuosikymmenellä on joku kouluun liittyvä itselleni hyvin maistunut peli.. 80-luvulla Skool daze, 90-luvulla Willy Beamish ja 2000 luvulla Bully..

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Nelisilmä ansaitsi atomic wedgien kolmen rannekellon pitämisestä.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Onpa harmi. Muistan kuinka 10 vuotta sitten tuo säveltäjä paljasti tekevänsä Bullyyn musiikkia ja innostuin oitis. Vaikka Bullysta pidinkin, olen pelin vain kerran pelannut lävitse. Jotenkaan en ole löytänyt aikaa kautta halua kertaalleen läpäistä.
Ehkä voisin laittaa tulille.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Rockstarinkaan brändi ei taitaisi kestää koulukiusaamispeliä enää?

Nostoja