Lähteet: Työntekijäkato kurittaa Ubisoftin peliprojekteja / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Työntekijäkato kurittaa Ubisoftin peliprojekteja

21.12.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2

Pelijätti Ubisoft kärsii työntekijäkadosta, Axios-julkaisu kertoo.

Axiosin tietojen mukaan iso joukko Ubisoftin merkittävien projektien parissa työskennelleitä avainhenkilöitä on jättänyt studion viimeisen puolentoista vuoden aikana. Lähteneiden joukossa kerrotaan olevan esimerkiksi viisi Far Cry 6:n kehityksessä keskeisessä roolissa toiminutta henkilöä sekä 12 Assassin's Creed Valhallan avainhenkilöä. Viime viikolla myös Ubisoftin maailmanlaajuisen pelituotannon johtajan kerrottiin jättäneen yhtiön toimittuaan tehtävässään vain reilun vuoden ajan.

Työntekijäkato näkyy myös kehittäjien riveissä, sillä Ubisoftin Montrealin ja Toronton studioiden kerrotaan menettäneen vähintään 60 työntekijää viimeisen puolen vuoden aikana. Axiosin haastattelemien nykyisten ja entisten työntekijöiden mukaan kehittäjäkato on myös hidastanut käynnissä olevien projektien kehitystä.

Lähteiden mukaan kadon taustalla ovat vaikuttaneet kehittäjien palkkaus ja työmarkkinoilla tarjolla olevien kilpailukykyisten vaihtoehtojen määrä. Kehittäjien kerrotaan myös turhautuneen Ubisoftin nykyiseen suuntaan sekä yhtiön johdon tapaan hoitaa viime vuonna studiossa julki tullutta työpaikkahäirintäkohua

Lähde: Axios

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Ubisoft ei siis kykene kilpailemaan muiden työtarjoajien kanssa.
Parempi näin kaikkien kannalta, paitsi osakkeenomistajien ja johdon.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Rabbitman

Ubisoft ei siis kykene kilpailemaan muiden työtarjoajien kanssa.
Parempi näin kaikkien kannalta, paitsi osakkeenomistajien ja johdon.

Kuvaavaa kanssa että tuolla lähteessä luetelluista isoista puljuista, vain Activision- Blizzardilla on isompi valuma ulospäin.

Nostoja