"Laiton sisältö" johti menestyspeli Plague Incin poistumiseen Kiinan markkinoilta / Uutiset / pelaaja.fi

"Laiton sisältö" johti menestyspeli Plague Incin poistumiseen Kiinan markkinoilta

27.02.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Plague Inc, Ndemic Creations, Plague, koronavirus, Kiina,

Tautien leviämiseen keskittyvä strategiapeli Plague Inc. on poistettu myynnistä Applen kiinalaisesta sovelluskaupasta. Tieto poistosta on saapunut pelin luoneelta Ndemic Creationsilta, jolle tapahtumaa perusteltiin pelistä löytyvän "laittoman sisällön takia".

Ndemicilla ei ole tiedossa, liittyykö poisto maailmalla parhaillaan kovasti puhuttaneesta koronaviruksesta, vai ovatko taustalla muut tekijät. Kiinan pelimarkkinoihin erikoistunut Niko Partnersin analyytikko Daniel Ahmad huomauttaa, että syitä voi olla muitakin. Kahdeksan vuoden iän johdosta peli ei välttämättä täytä esimerkiksi kaikkia maan lisenssointivaatimuksia. Kiinassa ei ole välttämättä tykätty myöskään pelin Fake News -päivityksestä, jonka alkuperäisestä julkaisusta on ehtinyt kulua jo tosin pari kuukautta.

Oli syy mikä tahansa, pyrkii Ndemic parhaillaan tekemään töitä sen eteen, että peli saataisiin taas kiinalaisten pelaajien käsiin. Koronaviruksen myötä peli oli ehtinyt saada jälleen merkittävää nostetta varsinkin juuri kiinalaisilla markkinoilla. Sen suosio kasvoi jopa siinä määrin, että Ndemic päätyi julkaisemaan tammikuussa tiedotteen, jossa se korosti, kuinka realistisista vivahteista huolimatta kyseessä on vain videopeli.

Lähde: Ndemic Creations, Daniel Ahmad (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

"Ndemicilla ei ole tiedossa, liittyykö poisto maailmalla parhaillaan kovasti puhuttaneesta koronaviruksesta, vai ovatko taustalla muut tekijät."

"Kiinalla tekijäoikeudet koronavirukseen."

Varmaan kiina ajatellut että viruksesta tai fake news jutusta tehdään pilaa ja asettaa heidän maansa huonoon valoon.