Sivustomme viime viikon kyselyssä metsästettiin Mass Effect -sarjan parasta osaa. Kysymyksen kirvoitti remasteroidun Mass Effect Legendary Edition -kokoelmapaketin julkistus, jonka lisäksi sarjan seuraavan osan vahvistettiin olevan tekeillä.

Mass Effect -kyselyyn osallistui lopulta 685 vastaajaa, eikä enemmistön ääni jäänyt epäselväksi. Sarjan parhaaksi osaksi kruunattiin Mass Effect 2 peräti 56 prosentin kannatuksella. Avointen kommenttien puolella toisen osan ylivoimaisuutta perusteltiin muun muassa seuraavanlaisin sanankääntein.

– Kakkosessa viehätti se, että se oli niin selkeä parannus ykköseen pelattavuuden osalta, sekä sen vähän synkempi sävy kun seikkailtiin terminus systemsissä (tutkan alapuolella, lain yläpuolella meiningillä) – – kakkonen on itselle näistä rakkain, ja yleisestikin ottaen yksi kaikkien aikojen suosikkipelejäni, jjl89 kirjoitti.

– Kakkonen selvästi itselleni tärkein. Harva peli on saanut sellaista pelkoa aikaan oman tiimin puolesta kuin lopun itsemurhatehtävä jossa kaikille valitaan oma roolinsa vahvuuksien mukaan. Hahmot oli siinä vaiheessa kuin parhaita ystäviä, eikä ketään halunnut missään nimessä menettää. Mielestäni loistavasti rakennettu, ja etenkin upeasti kirjoitettu tarina, perusteli OdeForCruelty.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Mikä on Mass Effect -sarjan paras osa?

Mass Effect 23 %
 
Mass Effect 2 56 %
 
Mass Effect 3 13 %
 
Mass Effect: Andromeda 8 %
 
Ääniä yhteensä: 685

Lisää luettavaa