Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 3:lla pelataan yhä varsin aktiivisesti / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 3:lla pelataan yhä varsin aktiivisesti

12.04.2021 // Kirjoittanut: Toimitus
0
Lukijat ovat puhuneet: PlayStation 3:lla pelataan yhä varsin aktiivisesti

Uuden viikon kysymyksen myötä myös kuluneen viikon kyselytulokset ovat selvinneet. Toissa viikolla Sony vahvisti sulkevansa kesällä PlayStation Store -kauppapaikan PlayStation 3:lla, PlayStation Portablella ja PlayStation Vitalla, mistä kumpusi myös ajatus udella, kuinka moni lukijakunnasta yhä pelailee kyseisillä konsoleilla.

Kyselyyn osallistui tällä erää 809 vastaajaa, joiden näkemysten perusteella ainakaan PlayStation 3:sta ei olla luovuttu täysin. Kaikista vastaajista yhteensä 41 prosenttia ilmoitti turvautuvansa yhä ainakin joissain määrin Sonyn kahden sukupolven takaiseen sotaratsuun.

– PS3:lla tulee nostalgian iskiessä pelattua silloin tällöin vanhoja klassikoita (mm. Dragon Age 1 & 2, Fallout 3/New Vegas, Mass Effect 1-3). Aika moni PS3-peli on kestänyt ajan hammasta yllättävänkin hyvin, joten niitä pelailee HD-telkulla ihan ilokseen. Sivukommenttina: Ja koska uudemmille pelikoneille tehtävät uusioversiot PS3-peleistä eivät yleensä täysin vastaa vanhempia alkuperäisiä, niin alkuperäisille PS3-versioille on ainakin allekirjoittaneelle jatkossakin tarvetta, GrumpyOldMan perusteli omaa kantaansa avoimissa kommenteissa.

– Tuleehan sitä joskus pelattua PS3:lla ”viime” sukupolven pelejä, kun PS4 ei ole taaksepäinyhteensopiva, eikä sille voi ostaa PS1- tai 2 -klassikkoja, vesinokkaeläin tuumaili.

– Pelaan todella usein PS3:lla — voi sanoa jopa pääkonsolikseni. Hyppäsin kelkkaan vasta Super Slimin aikoihin, joten pelattavaa on riittänyt tähän päivään asti hyvin ja fyysinen pelikokoelma vain kasvaa. Tykkään käyttöliittymästä, ohjaimen hyvästä akunkestosta ja konsoli käynnistyy nopeasti vaikkapa Xbox Oneen verrattuna. PSP:tä tulee myös kuukausittain pelattua, kertoi Corso.

Corso kuuluukin siihen harvalukuisempaan joukkoon, joka tarttuu yhä Sonyn taskukonsoleihin. PlayStation VItalla nimitäin pelaa vielä 15 prosenttia vastaajista, kun taas PlayStation Portablen kohdalla aktiivisuus on lähinnä 5 prosentin luokkaa.

– PS Vitalla tulee pelailtua edelleenkin varsin aktiivisesti ja ostelen sille myös pelejä. Joka kerta PS Vitan käteen ottaessa se tuntuu edelleenkin tosi tuoreelta, skarpilta ja laadukkaalta laitteelta. Alkuperäisen Vitan Oled näyttö saa Switchinkin näytön näyttämään halvalta, kone tuntuu tosi tukevalta kädessä ja mahtuu oikeasti taskuun, josta johtuen Vita on edelleenkin usein valintani kannettavaan pelaamiseen Switchin sijasta, kirjoitti Megaman.

Selkeä enemmistö on kuitenkin siirtynyt eteenpäin niin PS3:sta, PS Vitasta kuin PSP:stäkin. Kyselyyn osallistuneista 52 prosenttia ilmoitti, ettei pelaa tänä päivänä lainkaan kyseisillä laitteilla.

– En [ole pelannut] millään noista sitten vuoden 2016, jolloin ostin PS4:n. Samana vuonna myin sekä PS3:n että Vitan parempaan kotiin, enkä ole niitä sen koommin kaivannut. Hyvin harvassa ovat tykkäämäni PS3-pelit, joita ei olisi remasteroitu PS4:lle tai PC:lle, Poliisitapaus perusteli.

– En pelaa. Julkaisumallin PS3 löytyy mutta se on jäänyt käytännössä multimedialaitteiden reserviin, PS1&2 tuen ansiosta pysyy kokoelmassa, myönsi vaihu.

– No ei aktiivsesti tule pelattua, mutta onhan tuolla backlogin puolella vielä pelattavaa kullekkin 3 laittesta – – Luonnollisesti jos PS5 olisi taaksepääin yhteensopiva PS3 pelien kanssa niin silloin voisi PS3:n pistää lopullisesti kaapin perukoille, mutta kun Sony ei tuohon leikkiin ryhtynyt niin täytyy pitää toimintavalmiudessa vielä pitkän aikaa, Balnazzard kiteytti.

Pelaatko vielä PlayStation 3:lla, PS Vitalla tai PSP:llä?

En 52 %
 
Kyllä, PS3:lla 27 %
 
Kyllä, PS Vitalla 5 %
 
Kyllä, PSP:llä 1 %
 
Kyllä, PS3:lla ja PS Vitalla 6 %
 
Kyllä, PS3:lla ja PSP:llä 4 %
 
Kyllä, PS Vitalla ja PSP:llä 0 %
 
Kyllä, kaikilla kolmella 4 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.