Lukijat ovat puhuneet: Pokémoneja on jo aivan liikaa! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Pokémoneja on jo aivan liikaa!

22.07.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
3
Pokémon Gotta Catch 'em All

Pelaaja.fin lukijat ovat taas antaneet äänensä kuuluviin. Viime viikolla utelimme aktiiviselta pelaajakunnalta, onko Pokémon-sarjassa vähitellen jo liikaa kerättäviä taskuhirviöitä. Kysymyksen innoitti kohu uusien Pokémon Sword- ja Pokémon Shield -pelien ympärillä, sillä pelikaksikossa ei enää saa kerättyä aivan kaikkia taskuhirviöitä.

Kyselyyn vastaajista selkeä enemmistö julisti, että otuksia on jo aivan liian monta. Yhteensä 619 vastaajasta 40 prosentin ennemmistö äänesti, että alkuperäiset 150 taskuhirviötä olisi riittävä määrä. Sen sijaan yhtä huomattavat 34 prosenttia vastasi, että taskuhirivökantaa voisi hieman vähentää nykyisestä.

- 350 pokémonia oli minusta se raja, kun vielä kaikki jaksoi oikeasti muistaa ja määrä oli napattavissa. Liikaa näitä siis on. Sarjasta voisi hyvin 500 Pokemonia tappaa sukupuuttoon, totesi Teräskäsine avoimissa vastauksissa.

- Itsellänikin tuli sietokyky vastaan 350 pokemonin kohdalla, eikä sittemmin ole löytynyt motivaatiota opetella uusien pokemonien nimiä, tyyppejä tai liikevalikoimia. Pokémon Emerald onkin ehdoton suosikkini koko pelisarjassa. En vastustaisi yhtä jyrkästi uusia pokemoneja, jos ne olisi jaeoteltu selkeästi sukupolven tai alueen mukaan. Nyt tuttujen pokemonien taustat on kuitenkin sotkettu jo pahasti kaiken maailman megaevoluutioilla, alola- ja vauvamuodoilla sekä viimeisimpänä älyttömällä dynamax-sekoilulla, myötäili Poliisitapaus.

- Niitä on liikaa siinä vaiheessa, kun tekijöiltä loppuu kiehtovat ideat kesken. Se raja on ainakin minulla jo tullut vastaan. Uudet aloituspoksutkin alkaa olla jo todella väsynyttä kamaa, vaikka niiden pitäisi olla legendaaristen pokemonien ohella generaation keulakuvia: Tuli-jänis, Vesi-sammakko ja Ruoho-apina, summasi Haerski.

- Kyllä, todellakin on, niitä voisi vähentää. Mutta kuten sanottua, ne alkuperäiset 150 (tai 151) eivät aina edusta sarjan parhaimmistoa. Olen silti hieman armeliaampi niitä kohtaan, sillä pitäähän se jostakin aina aloittaa. Useimmat julkistetut 8. genin Poksut ovat olleet tylsiä, mutta reiluuden nimiin en lähde niitä vielä ruotimaan. Sen sijaan, hävittäisin sarjasta koko joukon aiempia Pokemoneja, joilla ei ole juuri mitään annettavaa sille. Ei ennen eikä nytkään, pohjusti mecha_no_maniac omaa laajempaa vastaustaan.

Toisin sanoen yhteensä 28 prosenttia vastaajista piti nykyistä määrää joko liian vähäisenä (17%) tai juuri sopivana (9%).

- Tietenkin riippuu kuinka paljon uusia ideoita luovalla tiimillä on antaa uusille monneille, mutta itselläni ei raja ainakaan ole tullut vastaan. Uusi alue tuo uudet monsut joita napata ja niin sen pitääkin olla, osa generaatioista ei ehkä ole yhtä hyvännäköisiä kun toiset, en ole vieläkään tottunut Gen 5:n omituisuuksiin - silti odotan innolla aina uutta, puolusti Brutal1ty.

Tarkat tulokset löydät ohesta. Tämän viikon kysymyksessä sen sijaan tiedustellaan, meneekö vain kannettavaan pelaamiseen keskittyvä Nintendo Switch Lite -konsoli hankintaan.

Onko Pokémoneja jo liikaa?

On, vain alkuperäiset 150 kelpaavat 40 %
 
On, hieman voisi vähentää 34 %
 
Ei, juuri sopivasti 9 %
 
Ei, tarvitaan vielä lisää 17 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JetRam kuva
JetRam

Vastasin että saa tulla lisää, mutta jokaiseen uuteen peliin ei kaikkea tartte roudata mukana. Ainakin mulle uusien Pokemonien paljastaminen on aina ollut parasta ennen pelien julkaisua ja loppujen löytäminen sitten itse pelistä.

Kyselyä ajatellen luulen, että suurin osa joille tuo 151 oli riitävä määrä ovat muutenkin ihmisiä jotka eivät enää Pokemoneja pelaa.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Joo samaa mieltä yllä olevan kanssa. Juuri eilen pelasin Y:n läpi reissun päällä. Joku näissä pokemoneissa viehättää edelleen vaikka harmillisen sama kaava toistuu. Nyt on sääli että seuraavat eivät tule enään 3dslle :/ saahan niitä monneja tulla minustakin lisää, mutta design voisi olla parempaa. Mutta tässä tekijät huomio varmasti laajan ikäryhmän, joka pelaa pokemonia. Täytyy muistaa, että pienet lapsetkin näitä pelailee niin täytyyhän siellä olla monneja heidän silmilleenkin. vaikka kattauksesta löytyy muutamia yksilöitä, joille en oikein löydä kohderyhmää, jotka niistä pitäisi. Mutta hauskaa minusta on ollut katsella sun ja moonista lähtien spoilereita. Tosiaan kakkos genin jälkeen en pelannut piiiitkäään aikaa. Ennen sun ja moonia hankin sitten Black and Whiten, Xn ja Yn, Omega rubyn ja sapphiren. Paljon tauhkaa mutta mahtui sinne omaan silmäänkin sopivia monneja.

Yksin pelit vaatii enemmän haastetta, vastaan voisi tulla enemmän täyden tiimin vastustajia. Onneksi enään ei niin paljon ole tullut, vain saman pokemonin käyttäjiä, jotka oli niiiin tylsiä alku geneissä. Lisäksi npc kouluttajia vastaan pitäisi pystyä ottelemaan uudestaan. Liikaan nojataan nettipelaamiseen.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19
Lainaus JetRam

Kyselyä ajatellen luulen, että suurin osa joille tuo 151 oli riitävä määrä ovat muutenkin ihmisiä jotka eivät enää Pokemoneja pelaa.

Samaa luulen, varsinkin kun minusta suurin osa noista alkuperäisistä poksuista ovat aika tylsiä ja elävät nostalgian voimalla. Uudet pokémonit ovat kuitenkin aina iso osa uusien pelien viehätystä, osui tai upposi. Vaikka Red/Blue onkin nostalgiassaan minulle rakas, en jaksaisi pelistä toiseen jahdata vain alkuperäisiä 151 pokémonia.