Lukijat ovat puhuneet: Pokémoneja on jo aivan liikaa!

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat käsillä. Niiden mukaan taskuhirviöitä on aivan liikaa.

22.7.2019 12:39

Pelaaja.fin lukijat ovat taas antaneet äänensä kuuluviin. Viime viikolla utelimme aktiiviselta pelaajakunnalta, onko Pokémon-sarjassa vähitellen jo liikaa kerättäviä taskuhirviöitä. Kysymyksen innoitti kohu uusien Pokémon Sword– ja Pokémon Shield -pelien ympärillä, sillä pelikaksikossa ei enää saa kerättyä aivan kaikkia taskuhirviöitä.

Kyselyyn vastaajista selkeä enemmistö julisti, että otuksia on jo aivan liian monta. Yhteensä 619 vastaajasta 40 prosentin ennemmistö äänesti, että alkuperäiset 150 taskuhirviötä olisi riittävä määrä. Sen sijaan yhtä huomattavat 34 prosenttia vastasi, että taskuhirivökantaa voisi hieman vähentää nykyisestä.

– 350 pokémonia oli minusta se raja, kun vielä kaikki jaksoi oikeasti muistaa ja määrä oli napattavissa. Liikaa näitä siis on. Sarjasta voisi hyvin 500 Pokemonia tappaa sukupuuttoon, totesi Teräskäsine avoimissa vastauksissa.

– Itsellänikin tuli sietokyky vastaan 350 pokemonin kohdalla, eikä sittemmin ole löytynyt motivaatiota opetella uusien pokemonien nimiä, tyyppejä tai liikevalikoimia. Pokémon Emerald onkin ehdoton suosikkini koko pelisarjassa. En vastustaisi yhtä jyrkästi uusia pokemoneja, jos ne olisi jaeoteltu selkeästi sukupolven tai alueen mukaan. Nyt tuttujen pokemonien taustat on kuitenkin sotkettu jo pahasti kaiken maailman megaevoluutioilla, alola- ja vauvamuodoilla sekä viimeisimpänä älyttömällä dynamax-sekoilulla, myötäili Poliisitapaus.

– Niitä on liikaa siinä vaiheessa, kun tekijöiltä loppuu kiehtovat ideat kesken. Se raja on ainakin minulla jo tullut vastaan. Uudet aloituspoksutkin alkaa olla jo todella väsynyttä kamaa, vaikka niiden pitäisi olla legendaaristen pokemonien ohella generaation keulakuvia: Tuli-jänis, Vesi-sammakko ja Ruoho-apina, summasi Haerski.

– Kyllä, todellakin on, niitä voisi vähentää. Mutta kuten sanottua, ne alkuperäiset 150 (tai 151) eivät aina edusta sarjan parhaimmistoa. Olen silti hieman armeliaampi niitä kohtaan, sillä pitäähän se jostakin aina aloittaa. Useimmat julkistetut 8. genin Poksut ovat olleet tylsiä, mutta reiluuden nimiin en lähde niitä vielä ruotimaan. Sen sijaan, hävittäisin sarjasta koko joukon aiempia Pokemoneja, joilla ei ole juuri mitään annettavaa sille. Ei ennen eikä nytkään, pohjusti mecha_no_maniac omaa laajempaa vastaustaan.

Toisin sanoen yhteensä 28 prosenttia vastaajista piti nykyistä määrää joko liian vähäisenä (17%) tai juuri sopivana (9%).

– Tietenkin riippuu kuinka paljon uusia ideoita luovalla tiimillä on antaa uusille monneille, mutta itselläni ei raja ainakaan ole tullut vastaan. Uusi alue tuo uudet monsut joita napata ja niin sen pitääkin olla, osa generaatioista ei ehkä ole yhtä hyvännäköisiä kun toiset, en ole vieläkään tottunut Gen 5:n omituisuuksiin – silti odotan innolla aina uutta, puolusti Brutal1ty.

Tarkat tulokset löydät ohesta. Tämän viikon kysymyksessä sen sijaan tiedustellaan, meneekö vain kannettavaan pelaamiseen keskittyvä Nintendo Switch Lite -konsoli hankintaan.

Onko Pokémoneja jo liikaa?

On, vain alkuperäiset 150 kelpaavat 40 %
 
On, hieman voisi vähentää 34 %
 
Ei, juuri sopivasti 9 %
 
Ei, tarvitaan vielä lisää 17 %
 

 

Lisää luettavaa