Lukijat ovat puhuneet: Super Nintendo on Nintendon paras konsoli / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Super Nintendo on Nintendon paras konsoli

11.04.2022 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8
Lukijat ovat puhuneet: Super Nintendo on Nintendon paras konsoli

Pelaaja.fin viime viikon kyselytulokset ovat selvinneet. Kuluneen seitsemän päivän aikana lukijamme pääsivät muistelemaan Nintendon pitkän uran kohokohtia ja kertomaan, mikä japanilaisyhtiön konsoleista on itselleen se kaikkein rakkain.

Vastauksia kysely keräsi 704 kappaletta, ja vaikka kaikki mukana olleet vaihtoehdot keräsivät jonkin verran kannatusta, nousi kolme konsolia ylitse muiden. Äänestyksen voitti täpärästi 19 prosentin enemmistöllä vanha kunnon Super Nintendo, ja heti sen kannoilla vain neljän äänen erolla seurasi yhtiön modernein tuote, Nintendo Switch. Äänestyksen pronssisijoille jäänyt Nintendo Entertainment System hävisi seuraajalleen SNESille niin ikään täpärästi vain vaivaisella yhdeksällä äänellä. Jumboksi jäi Game Boy, jonka vain 2% vastanneista tunnusti lempikonsolikseen.

Mikä on suosikkisi Nintendon konsoleista?

Switch 18 %
 
Wii U 3 %
 
Wii 7 %
 
GameCube 14 %
 
Nintendo 64 8 %
 
Super Nintendo 19 %
 
Nintendo Entertainment System 18 %
 
Nintendo 3DS 3 %
 
Nintendo DS 3 %
 
Game Boy Advance 5 %
 
Game Boy / Game Boy Color 2 %
 

Avointen kommenttien puolella lukijamme intoutuivat verestämään parhaita muistojaan Nintendon konsolien parissa.

– Lopullisesta voitosta kamppailivat DS ja 3DS. Pelitunteja on ylivoimaisesti eniten mennyt Nintendon käsikonsolien parissa, DS:n kanssa ehkä hiukan enemmän. Mutta 3DS veti lopulta pidemmän korren, niin paljon sekä hyviä muistoja että erinomaisia pelejä on tullut sillä tahkottua. Kaunis Zelda-teemainen 3DS:ni kulki mukana lähes kaikkialle. Tippa tuli linssiin kun Nintendo ilmoitti vetävänsä 3DS:n johdot seinästä, vaikken ole kyseisellä konsolilla pariin vuoteen nyt pelannutkaan, Nelia19 muisteli.

– Kotikonsoleista löytyy kaikki paitsi N64, joten siihen ei löydy kiintymystä. Sikäli paha, koska jokaisessa konsolissa on ne omat hyvät puolensa. Jos vastaan tunteella, niin vastaus on NES. Tässä on tunnetasolla niin paljon kiinni kun vertaan muihin Nintendon konsoleihin, perusteli Fwank_91.

– Switch on mielestäni kaikkien aikojen paras konsoli, jolloin se on myös paras Nintendo-konsoli - ja olisin vastannut samoin, vaikka Switchistä puuttuisi telakointimahdollisuus, julisti Hayarigami.

– NES, SNES ja Switch. Vastasin NES nostalgiasyistä, ja koska en omistanut SNESiä nuorena, vaikka kavereilla tuli toki pelattua sitäkin. Switch erittäin hyvä konsoli, mutta mennään nostalgialla tällä(kin) kertaa, Izmou totesi.

– Haastava kysymys. Käsikonsoleista itselleni Gameboy Advance SP on tärkein, jolla tuli koettua niin GBC- ja SNES-pelejä. Itse käsikonsolin peleistä Castlevaniat, Advance Wars 2, Pokemon Ruby ja Zelda: Minish Cap rakkaita muistoja. Konsoleista sanon Wiin, osin myös sen takia, että sen kautta tutustuin myös Cuben peleihin, listasi Teräskäsine.

Toimitus kiittää jälleen kaikkia kyselyyn osallistuneita ja näkemyksiään jakaneita! Muistakaa myös osallistua tämän viikon kyselyyn, jossa selvitetään, mikä viime aikojen suurista pelijulkistuksista on tehnyt lukijoihimme syvimmän vaikutuksen.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

On minulla sittenkin joku mielipide näistä:
Switch
Ainoa huono puoli on koko tietyin varauksin, kun se pieninkin malli on varsin iso käsikonsoliksi. Ihanteelisin Nintendon konsoleista, ja siten varmaan se lemppari. Ei ole tosin koskaan ollut läheskään tarpeeksi syytä hommata kyseistä konsolia.
WiiU
Varsin järjen vastainen suunnittelu. Ymmärrän vielä jonkin verta, että näyttö ohjaimessa voisi olla kiva lisäys kokemukseen, mutta tässä tapauksessa tehty turhan paljon laitteistolta vaativaksi, minkä myötä mahdollisuus moninpeluuseen muutaman vastaavanslaisen ohjaimen kanssa karsiutui pois, että akunkesto liian lyhyt. Myöskin vaikutti liiaksi ohjaimen kustannukseen.
Olisi voinut tehdä maltillisemman alun kyseiselle idealle.
Wii
Syy, minkä takia välttelen Nintendoa, kuin ruttoa. Surkein pelikonsoli hankinta ikinä. Harmittaa yhä se laite.
Oli siis ainoa Nintedon konsoli, minkä omistanut.
Gamecube
Playstation 2 voitti tämän ihan jo sen tasapainoisemman rautansa kanssa. GC rampautti itseään liiaksi liian pienen levyn kanssa. Myöskin muistiratkaisu vaikutti turhan takia rampauttavammalta, kuin mitä se pleikkarissa oli. Suorituskykyisempi rauta ja halvempi hinta ei vain ole riittävä peruste pleikkaria vastaan pärjäämisessä.
Ohjain on Nintendon ohjaimista se yliarvostetuin. DS2:teen nähden selkeesti rampautetumpi.
Nintendo 64
Olisi ollut niin paljon parempi CD-aseman kanssa. Ohjaimen kanssa oli myöskin Nintendolla oman suunnan etsimistä.
SNES/NES
En välitä ollenkaan, vaikka joillekkin niin legendaarisia olivatkin.

Peleistä minkään konsolin tapauksessa en ole mitään mieltä, kun ei Nintendon oma tarjonta kiinosta.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Rabbitman

[b]SNES/NES[/b]
En välitä ollenkaan, vaikka joillekkin niin legendaarisia olivatkin.

Peleistä en ole mitään mieltä, kun ei Nintendon oma tarjonta kiinosta.

Nuo laitteet nyt ovat legendaarisia vähintään yhtä paljon third party -pelien, kuin Nintendon omien pelien ansiosta.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

@Izmou
Mulla oli Megadrive, niin ei sillä Nintendolla niin lisää annettavaa ole.
Kyseisen sukupolven ongelma olikin liian rampauttava rauta, mikä rajoitti sitä, mitä peleiltä voisi odottaa. Siihen aikaan pelit oli liian saman kaltaisia keskenään, että vähän sisältöä niissä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Rabbitman

@Izmou
Mulla oli Megadrive, niin ei sillä Nintendolla niin lisää annettavaa ole.
Kyseisen sukupolven ongelma olikin liian rampauttava rauta, mikä rajoitti sitä, mitä peleiltä voisi odottaa. Siihen aikaan pelit oli liian saman kaltaisia keskenään, että vähän sisältöä niissä.

Mega Drive on ehdottoman hieno konsoli, mutta eivät sen samat third party -pelit ole esim. SNESiltä mitään pois. NES taas hallitsi suvereenisti omaa konsolisukupolvea ja myös kolmansien osapuolten -pelikirjastoa, eikä kunnon kilpailijaa löytynyt vasta kuin juuri seuraavassa sukupolvessa. SNESillä ja Mega Drivella on niin hienoja pelejä, ettei mikään rauta niitä mielestäni rampauttanut. Ja sitä kierrettiin tietyissä peleissä esim. SNESillä mm. Super FX -chipeillä (vaikka aika vähälle ne pelit toki jäivät).

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Tämän otsikon olisi voinut pyöristää "Super Nintendo on paras konsoli"

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Vaikea valita SNESin ja DS:n väliltä. Super Nintendolla on enemmän niitä itselle rakkaimpia ikisuosikkeja, mutta DS:llä on tullut pelattua Nintendon laitteista varmasti eniten.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Switch

Näppärä kone, jolle löytyy mittava pelikirjasto, joka kasvaa koko ajan. Yllättäviä käännöksiäkin löytyy uusista Doomeista ja Witcher 3:een.

Wii U

Parempana erona Switchiin, että käytössä on koko ajan kakkosnäyttö. Laitteena vähän möhkäle, mutta sen gimmickejä hyödyntävät erittäin hyvin mm. pelit ZombiU ja Deus Ex Human Revolution. Sanoisin että lisänäyttö tuo todella paljon pelaamiseen uutta, ja yllätyin alkuun ettei Switch toimikaan samalla periaatteella. Konsolina laite, joka jäänyt turhan aliarvostetuksi epäonnistuneen julkaisun ja markkinoinin takia.

Wii

Wii on ollut itselleni myös GameCube samalla ja odotin laitetta hulluna. Sille löytyy paljonkin omia hyviä pelejä kuten mm. No More Heroesit, MadWorld ja Dead Space Extraction, puhumattakaan Nintendon omista pelisarjoista. Liikkeentunnistus toimii niissä peleissä, jossa se ei ole vain pakollinen paha.

GameCube

Tämän laitteen suhteen nostalgiaa löytyy vanhojen Nintendo News -lehtien myötä ja peleihin tutustuin Wiin myötä. Pelien laatu korvaa määrän ja Cuben ohjain on yksi suosikeistani. Violetti on pop, laitteen design muutenkin miellyttää.

N64

Tässäkin laatu korvaa määrän ja N64 omaa ne historian parhaimmat pelit: Zeldat, GoldenEyen ja Mario 64:n. Edelleen kovassa käytössä ja teini-ikäni kuluikin tämän konsolin parissa.

SNES

Hommasin viime jouluna käytettynä. Paljon mielenkiintoista retrottavaa.

NES

Legendaarinen konsoli, jonka helppokäyttöisyys teki pelaamisesta valtavirtaa. Tällä oma pelimatkani alkoi.

Käsikonsolit ovat kaikki myös rakkaita.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Vähän järkyttävää jopa Wiin ja WiiU:n kohtuullinen menestys suhteessa DS:ään, 3DS:ään ja käsikonsoleihin yleensäkin. Suomessa ei ilmeisesti tosissaankaan ymmärretä käsikonsolien päälle.

En oikeasti tunne ketään, jolle Wii olisi ollut mikään erityisempi pelilaite. Se oli ihmevekotin, jota esiteltiin innokkaasti kun kavereita tuli käymään, mutta ei sillä paljon party trickiä kummempaa funktiota tuntunut näille ihmisille olevan. Liikeohjaus yleensäkin teki kaikista peleistä simppeleitä ja tunnottomia kapulanvemputuksia, koska ei tuolla ohjausmetodilla mihinkään kovin monipuolisiin manöövereihin kyennyt.

Wii kelasi simplistisyydellään Nintendon imagoa vuosikymmenen taaksepäin, pahaiseksi leluvalmistajaksi, vaikka GameCuben aikana tästä imagohaitasta oli juuri alettu päästä eroon ja väitän, että tätä virhettä korjaillaan osittain edelleen. Myihän se laite tietysti 100M kappaletta, mutta kovin juttu se taisi olla leikki-ikäisille lapsille ja Wii Fittiä vemputtaville kotiäideille; kohderyhmille, jotka ei ole Nintendon uusien konsolien myötä ihan samalla joukolla palanneet. Toisille konsoli oli siis lelu ja toisille hyötylaite, jota kehtasi pitää esillä ilman, että tuli leimatuksi joksikin saastaiseksi pelaajaksi.

Ydinpelaajat todennäköisesti ilmaisi mielipiteensä kohtelustaan sitten Wii U:n kohdalla. Hyvä esimerkki siitä, että jos ydinpelaajista ei pidetä huolta ja saada heitä asiakkaiksi, niin ei ne kotimammatkaan sitä laitetta ala oma-aloitteisesti kantaa kotiin.

Nostoja