Lukijat ovat puhuneet: Vieläkö World of Warcraft maistuu? / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Vieläkö World of Warcraft maistuu?

12.08.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Lukijat ovat puhuneet: Vieläkö World of Warcraft maistuu?

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Kysymyksessä tiedusteltiin, kuinka moni Pelaajan lukijoista pelaa yhä Blizzardin mammuttimaista World of Warcraft -verkkoroolipeliä.

Vastaajia kertyi tällä kertaa huimat 1596 kappaletta, joista huomattava 74 prosentin enemmistö halusi ilmoittaa, ettei ole koskaan loikannut verkkoroolipelin pariin.

- Olen pelaajana melko pihi ja sitoutumiskammoinen, joten ajatus kuukausimaksullisesta pelistä on vastenmielinen, perusteli Refloni.

Toisin sanoen mukaan mahtui varsinaisia – niin entisiä, nykyisiä kuin tuleviakin –WoW-pelaajia 26 prosenttia, eli yhteensä 415 vastaajaa. Heistä hieman yli puolet on lopettanut World of Warcraftin pelaamisen.

- En enää... Aktiivisesti tuli pelattua silloin pelin alkuaikoina v.2005-2007 ja lyhyesti pelin pariin tuli palattua n.kuukaudeksi v.2011. Kyllähän tuota on monesti tullut harkittua josko vielä joskus, mutta aika ei vain yksinkertaisesti riitä WoWin saatika muiden MMO pelien pelaamiseen kun backlogi muutenkin pursuaa ovista ja ikkunoista ulos, vastasi Balnazzard.

- Tuli vastattua "En enää", vaikka ehkä noin kerran vuodessa tulee sitä trialia kokeiltua ja taas muistaa miksi peliä ei jaksa vääntää. Kyllähän sitä joskus julkaisun jälkeen tuli hakattua kuin heikkopäinen. Mutta heräsin silloin muutaman kuukauden pelaamisen jälkeen ahaa elämykseen, että en tee muuta kuin pelaan WoW:a, ja lopetin, kertoi Boblick.

- En enää. Pelasin aikoinaan classic - wotlk ajanjakson ja palasin vielä takaisin Mists of Pandaria - Warlords of Draenor julkaisuun. Enää ei ole aikomusta palata takaisin. Toivoisin jonkun muun uuden pelin tulevan ja toteuttavan mmo pvp:n paremmin, joka saisi taas innostumaan genrestä, totesi Roinaa.

Samaisesta 415 vastaajasta noin 19 prosenttia mieltää itsensä yhä World of Warcraftin aktiivipelaajaksi, noin 25 prosenttia satunnaispelaajaksi ja hieman vajaa 6 prosenttia tulevaksi pelaajaksi.

- Pelaanpa hyvinkin, vähintään kerran viikossa. Joskus on kuivia kausia jolloin huomioni on muissa peleissä viikkotolkulla, sitten taas iskee wowi-kuume ja grindaan tuntitolkulla päivittäin. Itselleni nykyisessä WoWissa riittää kyllä tekemistä kun kaikkiruokainen olen, joten burn out ei ole ongelma. En voi myöskään allekirjoittaa väitettä että nyky-WoW on surkea. Aloin pelaamaan aktiivisesti vasta juuri ennen Legionia, joten ei ole juurikaan kokemusta WoWista sen huippuvuosilta, silloin kun "kaikki oli niin paljon paremmin" kuten trade chat jatkuvasti muistuttaa, puntaroi Nelia19.

- Tottakai pelaan. Hauskaa vaan nykypäivänä ajatella, että suurin osa nykyisestä pelaajakunnasta olivat vaippaiässä, kun tämä peli julkaistiin. Eipä vieläkään ole tullut parempaa morppia tilalle joka jaksaisi kiinnostaa pidemmän aikaa ja josta viitsii maksaa. Classic kun kolahtaa tässä kuussa, niin voi yhden jos toisenkin nostalgiakyyneleen päästää vapaaksi, tunnelmoi Agathon.

Tämän viikon kysymyksessä udellaan digikaupoista poistuneen DuckTales Remastered -pelin myötä, kaipaisitko enemmän pelejä Disneyn animaatio- ja piirroshahmoista. Vastata voi kuluvan viikon ajan täällä.

Pelaatko yhä World of Warcraftia?

Kyllä, aktiivisesti 5 %
 
Kyllä, satunnaisesti 7 %
 
En enää 13 %
 
En ole pelannut koskaan 74 %
 
Suunnittelen loikkaavani vihdoin kelkkaan 2 %
 
Ääniä yhteensä: 1596

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.