Martti Suosalolle Britannian akatemian BAFTA-palkinto sivuroolistaan Control-pelissä / Uutiset / pelaaja.fi

Martti Suosalolle Britannian akatemian BAFTA-palkinto sivuroolistaan Control-pelissä

2.04.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5
Martti Suosalo BAFTA

Kotimainen näyttelijälegenda Martti Suosalo on napannut parhaan sivuosan palkinnon Britannian arvostetun televisio- ja elokuvataiteiden akatemian omassa BAFTA Games Awards -gaalassa. Suosalo palkittiin roolistaan mystisenä talonmies Ahtina kotimaisen Remedyn viime vuonna julkaistussa Control-pelissä.

– Tämä palkinto on iso kunnia. Iso kiitos BAFTA:lle, Remedylle ja kaikille pelaajille ympäri maailmaa, voitosta vielä tietämätön Suosalo kiittää gaalaa varten ennakkoon kuvatulla videolla.

Syy erikoisjärjestelyihin on maailmalla jylläävä koronaviruspandemia. Koko BAFTA Games Awards -gaala järjestettiin tartuntaudin aiheuttamien toimenpiteiden takia poikkeuksellisesti etäyhteyksien avulla verkkolähetyksenä.

Ennen kaikkea Suosalo kiittää puheessaan perhettään.

– Kun roolia tarjottiin minulle, lapseni kysyivät oliko kyseessä elokuva-, televisio-, teatteri- tai peräti sirkusrooli. Kun kerroin kyseessä olevan Remedyn tekemä videopeli, he käskivät olla olematta idiootti ja suostua. Kukapa nyt haluaisi olla idiootti, joten tässä sitä ollaan, Suosalo sanailee.

Parhaasta sivuroolista Suosalon kanssa kamppailivat James Bond -elokuvissakin näytellyt Léa Seydoux ja ääninäyttelyveteraani Troy Baker rooleistaan Death Strandingissa, Jolene Andersen ja Sarah Bartholomew rooleistaan Life is Strange 2:ssa sekä Man of Medan -kauhupelissä nähty Ayisha Issa .

Parhaasta pääosasta palkittiin Sean Diazia Life is Strange 2:ssa näyttelevä Gonzalo Martin.

Remedyn Control itsessään oli ehdolla yhteensä yhdessätoista kategoriassa, mutta suomalaistoiminta ei napannut tällä kertaa muita palkintoja. Ehdokkuudet olivat muun muassa paras videopeli-, pelisuunnittelu-, tarina-, musiikki-, taiteelliset saavutukset- sekä teknikset saavutukset -kategorioissa.

BAFTA Games Awardsin parhaan pelin palkinnon sai avaruustutkiskelupeli Outer Wilds, joka palkittiin myös parhaasta pelisuunnittelusta ja parhaana uutena nimikkeenä. Molemmissa viimeisimpänä mainituissa kategorioissa ehdolla oli myös Arvi Teikarin pulmapeli Baba is You.

Arvostettu BAFTA Fellowship -kunniapalkinto jaettiin luvatusti Metal Gear Solid -peleillä maailmanmaineeseen nousseelle Hideo Kojimalle. Britannian akatemian ylin kunnianosoitus myönnetään yksittäisille elokuvien, television tai pelien parissa työskenteleville ihmisille, ja palkinto jaettiin vasta kymmenettä kertaa pelinkehittäjälle.

British Academy Games Awards 2020 -gaalan tallenteen voi katsoa kokonaisuudessaan oheisen voittajalistan perästä. Suosalon nappaama parhaan sivuosan palkinto jaetaan aikaleimalla 0:57:20.

Paras videopeli

 • Outer Wilds

Paras brittivideopeli

 • Observation

Paras animaatio

 • Luigi's Mansion 3

Parhaat taiteelliset saavutukset

 • Sayonara Wild Hearts

Parhaat saavutukset äänituotannossa

 • Ape Out

Paras debyyttipeli

 • Disco Elysium

Paras kehittyvä peli

 • Path of Exile

Paras perhepeli

 • Untitled Goose Game

Paras viihteen rajat ylittävä peli

 • Kind Words (lo fi chill beats to write to)

Paras pelisuunnittelu

 • Outer Wilds

Paras moninpeli

 • Apex Legends

Paras musiikki

 • Disco Elysium

Paras uusi nimike

 • Outer Wilds

Paras pääosa

 • Gonzalo Martin, Life is Strange 2

Paras sivuosa

 • Martti Suosalo, Control

Parhaat tekniset saavutukset

 • Death Stranding

Paras mobiilipeli

 • Call of Duty: Mobile
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Valtavan hieno juttu, ja viisaat lapset Martilla! Ahti on kyllä mainio ja ikimuistoinen hahmo.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Kiva nähdä, että myös sayonara wild hearts on palkittu.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Oli hyvä tuo martin video! xD

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Mitä hahmoihin tulee Suosalo oli sen suhteen parasta Controlissa. En ollut varma johtuiko tämä sinivalkoisten lasien läpi katsomisesta, mutta näköjään muuallakin tykättiin.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Juuri Controllin pelanneena Suosalo oli pelin parasta antia. Aluksi tuntui vähän väkisin väännetyltä mutta peli oli muutenkin melkoinen mind fuck niin rooli oli loppupelissä nappisuoritus. Muut hahmot oli persooonattomia ja käytännössä jo unohdettuja. Peli itsessään olisi kaivannut vähän enemmän lihaa luiden ympärille ja nyt se oli vain läpijuoksu pakollisten itseään toistavien taisteluiden siivittämänä. Loppu oli täydellinen antikliimaksi ja peli lähti poistoon saman tien lopputekstien alkaessa pyörimään. Silti ne muutamat tunnit olivat varsin viihdyttäviä ennen kuin kupletin juoni oli paljastunut. Hyvä peli kaikesta huolimatta, vähän erilainen kokemus.

Nostoja