Microsoft peruukin puheensa Xbox Liven hinnannoususta – ilmaispelien pelaamisesta tehdään viimein oikeasti ilmaista / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft peruukin puheensa Xbox Liven hinnannoususta – ilmaispelien pelaamisesta tehdään viimein oikeasti ilmaista

23.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Microsoft, xbox, Xbox Live, hinnannousu, Xbox LIVE Gold

Microsoft on peruuttanut yllättäen päätöksensä nostaa osittain Xbox Liven kultajäsenyyden hintaa eri puolilla maailmaa.

Microsoftin perjantaina ilmoittama hinnannousu olisi koskenut niin kultajäsenyyden kuukauden ja kolmen kuukauden tilauksia, mutta nyt nykyiset hinnat saavat pysyä entisellään. Microsofitn päätös sai vastaansa nimittäin välitöntä kritiikkiä niin siitä, että hinnanousu tapahtuu maailmanlaajuisen pandemian aikaan kuin että se puskee pelaajia keinotekoisesti kalliimman Xbox Game Pass Ultimate -tilauksen puoleen hyvien vaihtoehtojen tarjoamisen sijaan.

Microsoft kuvaili hinnanousua aluksi vastauksena alueellisten markkinapaikkojen muutoksille. Nyt ohjelmistöjätti kuitenkin ilmoittaa, että se on mokannut päätöksellään.

– Tämä päivä ei mennyt hyvin. Pyrimme aina tekemään parhaamme ja tänään emme onnistuneet siinä, Xboxin virallisella Twitter-tilillä kerrotaan.

Samalla Microsoft on ilmoittanut, että Fortniten kaltaisten ilmaispelien pelaamisesta tehdään Xboxilla pian oikeasti ilmaista. Siinä missä siis ilmaiseksi ladattavat verkkopelit vaativat Xboxeilla aiemmin Xbox Liven kultajäsenyyden, ei näin enää ole lähitulevaisuudessa. Toimintaa vastaa näin nyt sekä Switchin että PlayStationin mallia.

Tarkoituksena Microsoftin olisi saada uusi ilmaispelimalli toimimaan mahdollisimman pian lähikuukausien aikana.

Lähde: Xbox Wire, Xbox (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ai oliko Switchillä ilmaiset f2p-nettipelit? Mennyt ohi tämä.

Nostoja