Xbox Live Goldin hinta kohoaa osassa maailmaa – helmikuussa luvassa aiempaa enemmän Games with Gold -lahjapelejä (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Live Goldin hinta kohoaa osassa maailmaa – helmikuussa luvassa aiempaa enemmän Games with Gold -lahjapelejä (päivitetty)

22.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7
Games with Gold, Xbox Live, Xbox LIVE Gold, Microsoft, xbox, Resident Evil,

Päivitys 23.1. kello 12:15: Microsoft on perunut aikeensa nostaa Xbox Liven hintaa. Palvelun ilmaispelikäytäntöön tulee samalla muutos.

Alkuperäinen uutinen: Microsoft on ilmoittanut muuttavansa Xbox Liven kultajäsenyystilauksien hinnoittelua ainakin osassa maailmaa.

Tarkoituksena ohjelmistojätillä olisi korottaa niin yhden kuin kolmen kuukauden jäsentilausten hintaa. Kuukauden jäsenyys kustantaa Yhdysvalloissa vastaisuudessa taalan verran enemmän eli 10,99 dollaria, kun taas kolmen kuukauden jäsenyys nousee viidella dollarilla hintaan 29,99$. Mikäli käynnissä on parhaillaan 12 tai 6 kuukauden tilaus ja sen on aikeissa uusia, ei hinnanmuutos vaikuta tilaukseen millään tavalla. Tuttuun tapaan kultajäsenyys pysyy yhä myös osana Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyttä

Microsoft ei ole tarkalleen kertonut, mitä kaikkia alueita muutos koskee Yhdysvaltojen lisäksi. Tarkoituksena sen olisi kuitenkin lähettää seuraavan kuukauden aikana tiedotusviestejä käyttäjille, joita muutos saattaa koskea. Suomessa parhaillaan yksi kuukausi Live-aikaa kustantaa virallisesti seitsemän euroa ja kolmen kuukauden kultasetti 20 euroa.

Samaan syssyyn on selvinnyt, mitä Xbox Liven kultajäsenet saavat helmikuussa osana Games with Gold -ohjelmaa. Osuvasti hinnanousun kanssa luvassa on tällä kertaa peräti peli normaalia enemmän

Helmikuun Games with Gold -aikataulu näyttää seuraavalta:

  • Xbox Series/Xbox One: Gears 5 (1.-28.2.)
  • Xbox One: Resident Evil (1.-28.2.)
  • Xbox One: Dandara: Trials of Fear Edition (16.2.-15.3.)
  • Xbox: Indiana Jones and the Emperor’s Tomb (1.-15.2)
  • Xbox 360: Lost Planet 2 (16.-28.2.)

Vielä kirjoitushetkellä Games with Gold -peleinä jaossa ovat Little Nightmares, Dead Rising sekä Breakdown.

Lähde: Xbox Wire (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Aika hyvä päätös, jos pitää jatkossakin, että yksi premium ja neljä randomkukkuuta. Näin ollen myös pelkästään Gold-tilaajat saavat myös jotain, jos syystä tai toisesta Game Pass on ylivoimainen tilaus.

Toki taustalla saattaa olla muutakin. Esimerkiksi pilvitallennus alkaa vaatimaan enemmän ja samaan syssyyn porukoiden nettiyhteyhteydet alkavat vain nopeutumaan, joten eiköhän tässä valmistauduta myös siihen.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Mahtava päätös! Toivottavasti Suomessakin ainakin tuplataan hinta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olihan se varma että Goldille jotain tehdään. Joko se poistetaan tai hintaa ja/tai palvelua muutetaan. Muutos johtuu taas yksinomaan Game Passista, johon tälläkin yritetään ihmiset ajaa. En tykkää vaikka itse Passia tilaankin koska vaihtoehtojen supistaminen tai huonontaminen on aina persiistä.

Käyttäjän Kille kuva
Kille
Lainaus zappah

Olihan se varma että Goldille jotain tehdään. Joko se poistetaan tai hintaa ja/tai palvelua muutetaan. Muutos johtuu taas yksinomaan Game Passista, johon tälläkin yritetään ihmiset ajaa. En tykkää vaikka itse Passia tilaankin koska vaihtoehtojen supistaminen tai huonontaminen on aina persiistä.

Katsotaan. mikä on tilanne vaikka puolen vuoden päästä. Onhan GP ollut rehellisesti sanottuna aivan liian hyvää scheissea hintaansa nähden. Tähän asti kuitenkin pilvitallennus on ollut Xboxilla ilmaista ja mun mielestä Gold-tilaus jo itsessään aika palkitsevaa.

Mennyt vuosi nakertaa varmaan Mikkistäkin, vaikka esimerkiksi Teamssit käy kuumana. En haluis vetää tähän mukaan környezetszennyezésiä, mutta varmaan on pakko.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ei tähän voi sanoa kuin että voi voi.. Todella tyhmä veto. Ei taida tämä idea kovin pitkälle kantaa. 😂

Käyttäjän zappah kuva
zappah

STOP THE PRESS!

MS on nyt ilmeisesti perunut tämän ja f2p-pelit ilmeisesti tulevat oikeasti ilmaisiksi eli Goldia ei jatkossa niihin enää tarvitsisi.

Valitus ilmeisesti siis kannattaa. Liekö koko juttu suunniteltu mainokseksi sitten? Tai ainakin MS reagoi todella nopeasti pelaajien palautteeseen.

No, hieno juttu joka tapauksessa että ei nousekaan hinnat ja vieläpä päästään samaan tilanteeseen kuin Sonylla f2p-pelien kanssa. Niin ja se always online saatiin myös pois kun ei tykätty. Välillä siis kannattaa pitää älämölöä vaikka melko usein se onkin turhaa monestakin syystä.

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Hetkinen. Tukeeko MS edelleen ihan ensimmäistä Xboxia, kun sille vielä peliä tarjoavat?

Nostoja