
Microsoftin kerrotaan harkitsevan kovia keinoja Activision Blizzard -yrityskaupan läpiviemiseksi.
Bloomberg-julkaisu kertoo Microsoftin puheenjohtaja Brad Smithin tapaavan Ison-Britannian valtionvarainministeri Jeremy Huntin tällä viikolla. Smithin on tarkoitus keskustella käynnillään tekoälyn sääntelystä, mutta samalla hänen kerrotaan nostavan esiin myös Microsoftin Activision Blizzard -yrityskauppasuunnitelmat, jotka maan kilpailuviranomainen hylkäsi huhtikuussa.
Tietojen mukaan Smithin on määrä nostaa esiin Microsoftin harkitsemia erilaisia vaihtoehtoja kaupan läpiviemiseksi, mikäli hyväksyntää ei tipu Isossa-Britanniassa. Yhtiön kerrotaan harkitsevan äärimmäisinä vaihtoehtoina kaupan suorittamista ilman brittiviranomaisten hyväksyntää tai jopa Activision Blizzardin vetämistä pois Ison-Britannian markkinoilta.
Ennen rajumpien keinojen käyttöä Microsoft on kuitenkin kertonut hakevansa kilpailuviranomaisten päätökseen muutosta. Valituksen käsittely etenee ensi kuussa, sillä osapuolten kuulemisten on kerrottu alkavan vetoomustuomioistuimessa 24. heinäkuuta.
Lähde: VGC
Kommentit
Mikäs Pelaajan otsikointeja vaivaa? Jo toinen kämmi parin päivän sisään. Kesätoimittelijat astuneet remmiin?
Bluffaa.
"bLufFaA."
Muualta netistä luetussa haastattelusta saa sen käsityksen, että kyseessä oli haastattelijan tekemä johtopäätelmä jota Microsoftin CEO ei sitten suoralta kädeltä kieltänyt.
Omituiselta kieltämättä kuulostaisi tuollainen teko, sillähän pissittäisiin suoraan omien brittiläisten Gamepass-asiakkaiden muroihin puhumattakaan siitä isosta negatiivisesta tahrasta, minkä tuollainen temppu löisi firman maineeseen.
Niin siis tällähän tarkoitetaan sitä että he siirtäisivät UK sijatsevat Activision-Blizzard studiot pois sieltä muihin maihin.
Saattaahan se olla että ymmärsin tuon uutisen väärin.
Webistä kaivetun tiedon mukaan Activision Blizzard UK LTD työllistää 150 henkeä. Studioista ainakin Sledgehammer operoi ilmeisesti UK:ssa, Treyarch ja Infinity Ward USA:ssa. Äkkiseltään vaikuttaisi siis siltä, ettei studioiden poissiirrolla olisi merkittävää työllisyysvaikutusta. Osa studioiden työntekijöistä ei välttämäti ole edes halukkaita muuttamaan työn perässä pois UK:sta.
En tiedä korporaatiolakiasioista juuri mitään, mutta jos oletetaan että Activision-Blizzard-kauppa menee läpi ja UK jätetään hyväksynnästä pois, niin saako Microsoft myydä AB:n pelejä UK:n kansalaisille?
Mikä olisi sitten vaihtoehto? Perua koko 69 miljardin yritysosto, koska britit vastustaa sitä?
Jos kauppa menee Yhdysvalloissa läpi, niin on mielestäni päivän selvä asia, että kaupat tehdään, oli britit mitä mieltä tahansa.
Brittiviranomaisilta tuskin löytyy niin järeitä sanktioita arsenaalistaan, että niillä olisi aitoa vaikutusta tapahtumien kulkuun.
Juurikin näin, ei Microsoft ja Activision-Blizzard lyö hanskoja tiskiin enää siinä kohtaa jos/kun voittavat oikeustaiston USA:ssa. Silloin ei Activision-Blizzardin pelejä vain todennäköisesti nähtäisi Gamepassissa/Microsoftin digitaalisessa jakelussa ja pelien fyysisen jakelun briteissä hoitaisi joku kolmas osapuoli. Activision-Blizzardin toimistot/työntekijät/studiot siirrettäisiin jonnekin muualle esim Irlantiin.
Ei siinä kohtaa ruveta 69 miljardin kauppoja perumaan jos koko muu maailma puoltaa diiliä mutta vain britit asettuisivat poikkiteloin.
Hauskaa muuten miten tämä ei enää edes millään tavalla liity Sonyn/PlayStationin valituksiin "epäreilusta" kilpailu-asetrlmasta sillä niin EU:n kuin Brittienkin kilpailuviranonomaiset totesivat että koko Europaan ja Brittien alueella PlayStation myy 5-6:n kertaisesti Xboxiin nähden, joten Jim Ryanin ja PlayStationin alkuperäiset valitukset eivät tässä paljoa painaneet.
Trollit jatkaa niin kauan, kun ne huomioo