Blizzard Entertainmentin ja NetEasen välinen kiista on saanut jatkoa.

Yhtiöiden välien happaneminen tuli julkisuuteen viime vuonna Blizzardin päätettyä yhteistyösopimuksen NetEasen kanssa. NetEase toimi aikaisemmin yhtiön pelien julkaisijana Kiinan markkinoilla, mutta sopimus päättyi lopulta tammikuussa, mikä johti Blizzard-pelien sulkemiseen Kiinassa toistaiseksi.

NetEasessa yhteistyön päättyminen otettiin vastaan melko nihkeästi. Yhtiö esimerkiksi purki julkisesti pääkonttorilleen pystytetyn Warcraft-teemaisen veistoksen ja striimasi purkuoperaation suorana verkossa.

Nyt NetEase on myös haastanut Blizzardin oikeuteen sopimuksen päättämisen vuoksi. Yhtiö vaatii kanteessaan yhteensä 300 miljoonan yuanin, eli n. 45 miljoonan euron korvauksia. Korvausvaateiden taustalla ovat esimerkiksi väitetyt yhtiöiden välisen lisenssisopimuksen rikkomukset sekä pelaajille luvatut hyvitykset, jotka Blizzardin kerrotaan jättäneen NetEasen vastuulle yhteistyön päättyessä. Blizzardin kerrotaan myös edellyttäneen sopimuksessa NetEaselta ennakkomaksuja tulevista peleistä, joita ei kuitenkaan palautettu, vaikka pelejä ei koskaan julkaistukaan.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa