Japanilainen pelialan konkari Tomonobu Itagaki on halukas palaamaan kunnolla jälleen pelinkehityksen pariin. Henkilökohtaisella Facebook-sivullaan Itagaki on ilmoittanut, että vietettyään viimeiset neljä vuotta enemmän opetustyön parissa, on hän perustanut nyt Itagaki Games -nimisen yhtiön uuden pelin luomista varten.

Itagaki tunnetaan parhaiten työstään Ninja Gaiden– ja Dead or Alive -sarjojen vanhana vetäjänä. Hänen aikansa näiden parissa päättyi kuitenkin vuonna 2008, kun Itagaki riitautui vanhan työnantajansa Tecmon kanssa ja päätyi perustamaan itsenäisen Valhalla Game Studiosin. Valhallan riveissä tämä työsti pitkään Devil’s Thirdia, jonka julkaisu vuonna 2015 osoittautui pettymykseksi.

Itagaki siirtyi epäaktiiviseen neuvonantorooliin Valhalla-studiossaan vuonna 2017. Tämän uudella yhtiöillä ei ole hänen mukaansa mitään tekemistä Valhallan tai Tecmon kanssa.

Lähdelinkistä löytyvä Itagakin Facebook-julkaisu sisältää paljon informaatiota myös tämän historiasta alkuperäisen Xboxin kanssa. Miehen julkaisema teksti kun tehtiin alun perin osaksi uutistoimisto Bloombergin aiemmin tammikuussa julkaisemaa Xboxin syntyä käsitellyttä artikkelia. Itagakin kaikki vastaukset eivät mahtuneet Bloombergin varsinaiseen juttuun, joten tämä sai sittemmin luvan julkaista ne omatoimisesti.

Bloombergin artikkeli on sama, joka paljasti muun muassa, kuinka Nintendo nauroi 20 vuotta sitten Microsoftilla päin naamaa, kun amerikkalainen ohjelmistojätti pohti pelitalon ostamista itselleen.

Lähde: Facebook

Lisää luettavaa