Nintendo haastettiin taas oikeuteen Joy-Con -ongelmien vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo haastettiin taas oikeuteen Joy-Con -ongelmien vuoksi

18.11.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6
Nintendo, Switch, ohjain, Joy-Con, oikeusjuttu, ongelma

Nintendo on jälleen haastettu oikeuteen tutun ongelman vuoksi.

Yhdysvaltain Seattlessa eilen jätetyssä joukkokanteessa Nintendoa syytetään kuluttajien johtamisesta harhaan Switch-konsolin Joy-Con -ohjaimiin liittyvistä ongelmista. Kanteessa esitetään väitteitä Joy-Con -ohjainten kulumista aiheuttavasta teknisestä ratkaisusta, joka johtaa ohjainsauvojen harhailemiseen. Kanteen mukaan ongelmista tietoinen Nintendo ei kuitenkaan ole tiedottanut asiasta kuluttajille riittävästi, jonka lisäksi yhtiön kerrotaan hyödyntäneen samaa ongelmia aiheuttanutta teknistä ratkaisua myös Switch Lite -konsolissa, jonka ohjaimet ovat kiinteä osa laitetta. Kanteessa viitataan myös Nintendon johtaja Shuntaro Furukawan kesällä esittämään anteeksipyyntöön, jossa hän pahoitteli ongelman asiakkaille aiheuttamaa vaivaa. 

Aikaisemmin samasta asiasta nostetut kanteet ovat edelleen kesken. Yksi Joy-Con oikeusjuttu siirrettiin keväällä välimiesmenettelyyn, kun taas lokakuussa Kaliforniassa nostettu kanne on edelleen oikeudessa.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Saattas litessä pikkusen driftaavat tatit ottaa kaaliin.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Lähes yhtäpaljon Switchissä, kun joyconien hinta on se 80-85 euroa. Switchin saa siihen 300 euroon ja välillä vielä peli mukana. Joycon on siis hinnasta pikkuisen vajaa kolmannes.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Hyvä. Nintendo ei itse ota vastuuta surkeasta tuotesuunnittelustaan, niin kiskokaa sitten jokaikinen lantti irti oikeusteitse. Switch on hieno konsoli, mutta monelta osin valitettavan huonosti suunniteltu, erityisesti Nintendon laatustandardeilla.

Käyttäjän N-Gage kuva
N-Gage

Vasen tatti driftaa joo, mutta pahinta on Tetris 99:ä pelatessa joyconien yhteyden katkeilu konsoliin jopa handheld-moodissa! Irrottele ja kytke kesken supernopean matsin siinä sitten!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Enemmän omalla kohdalla tympii se, että napit eivät joskus ota painalluksia. Siirtymällä lähemmäs sitten on ok. Siis samassa huoneessa, jossa välissä vain tv, ei ohjaimen kantama riitä konsoliin asti.

Käyttäjän Yoshi-san kuva
Yoshi-san

Itsellä ovat aina toimineet moitteettomasti. Koskeekohan ongelma jotain pientä alkuerää vain?

Nostoja