Nintendo paljasti myyntilukujaan – Switch käynyt kaupaksi lähes 90 miljoonan konsolin verran / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo paljasti myyntilukujaan – Switch käynyt kaupaksi lähes 90 miljoonan konsolin verran

5.08.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
7

Nintendo paljasti päivitetyt Switch-konsolin myyntitulokset, jotka tyydyttävät yhtiötä laskusuuntauksesta huolimatta.

Nintendon konsolin myyntiluvut ilmoitettiin osana yhtiön ensimmäisen neljänneksen taloudellista tulosta. Tuoreen tuloskatselman mukaan Switchiä on myyty 89,04 miljoonaa kappaletta 30. kesäkuuta mennessä. Tämä tarkoittaa 4,45 miljoonaa myytyä konsolia sitten maaliskuun lopun. 

Nintendon mukaan laitteistomyyntiä vauhditti Animal Crossing: New Horizonsin julkaisu viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, ja ilman vastaavaa hittituotetta tänä vuonna myynti on laskenut 21,7 prosenttia. Vuoden 2017 alkupuolella julkaistu Switch on kuitenkin nyt ylittänyt PlayStation 3:n koko elinkaaren myyntilukeman, joka on 87,4 miljoonaa. Xbox 360:n vastaava, 84 miljoonaa, ohitettiin jo aiemmin tänä vuonna.

Lisäksi Nintendo jakoi ensimmäisen osapuolen Switch-pelien päivitetyt myyntiluvut. Kymmenen parhaiten menestynyttä peliä ovat:

  • Mario Kart 8 Deluxe – 37,08 miljoonaa
  • Animal Crossing: New Horizons – 33,89 miljoonaa
  • Super Smash Bros. Ultimate – 24,77 miljoonaa
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 23,2 miljoonaa
  • Pokemon Sword / Pokemon Shield – 21,85 miljoonaa
  • Super Mario Odyssey – 21,4 miljoonaa
  • Super Mario Party – 15,72 miljoonaa
  • Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 13,57 miljoonaa
  • Splatoon 2 – 12,45 miljoonaa
  • Ring Fit Adventure – 11,26 miljoonaa

Nintendo esitteli viime kuussa uuden konsolimallinsa, Nintendo Switch OLED Modelin, josta voi lukea enemmän täältä.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Huhhuh, mitä myyntilukuja. Mario Kart 8 Deluxe on myynyt siis yhdessä Wii U-sisaruksensa kanssa yli 45 miljoonaa. Koska Switch on sekä koti-, että käsikonsoli, niin nyt itseasiassa alkaa olemaan ne hetket, jolloin Switch on menossa edellisen sukupolven ohitse. 75,94 miljoonaa (3DS) + 13,56 (Wii U) = 89,5 miljoonaa. Kesäkuun loppuun mennessä Switchiä oli myyty 89,04 miljoonaa, joten enää 460 000 kappaletta, niin Switch on mennyt Nintendon edellisen konsolisukuplven ohi myynneissä. Se saattaa olla jo saavutettu.

Käyttäjän Syntax Error kuva
Syntax Error

Loistavia myyntilukuja! Mikä vielä parempaa, tämä ansiosta Nintendo pitäytynee kannettavassa hybridimallissa seuraavassakin sukupolvessa. Olisi vaikea palata takaisin telkkariin kahlittuun pelaamiseen.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Hieno suoritus kyllä, vaikka itse myin oman nintendo switchin pois, mutta ymmärrän kyllä miksi porukka tykkään laitteesta. Toivottavasti saataisiin lisää käsikonsoli/telakka mahdollisuuksia muiltakin laitekehittäjiltä.
Ps Vitakin oli loistava käsikonsoli ja Sony nyt kerran on tehnyt käsikonsoli -> Telakka telkkariin systeemin. Ehkä Switsin menestys laittaa sonyn miettimään josko toisivat sen takaisin.

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Hieno suoritus! Minultakin löytyy sekä tavallinen että lite ja kaikista omistamistani konsoleista näillä on tullut kyllä ylivoimaisesti eniten pelitunteja, varsinkin näin kesällä kun voi pelailla auringossa riippumatosta käsin.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Mahtava uutinen ja eiköhän pian tuo satanenkin mene rikki. Itselle Nintendon konsoli ja sen pelitarjonta ei ole riittävän houkutteleva, mutta ymmärrän hyvin Switchin saaman suosion. Ehkä PS:kin uskaltaa taas kokeilla uudella strategialla käsikonsolimarkkinoita Switchin ja Steam Deckin vanavedessä. Tuskin, mutta aina voi toivoa.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

itse myin mario kartin pois kun tuli maksu online
pitäis pelaa bravery 2 ennen kun tulee smt 5
pitää kai löytää fyysinen smt 3 kopio tai ostaa sen salesta sit 20ella

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onhan se loistava konsoli ja pelitkin eroavat kilpailijoiden vastaavista. Pidän myös paljon siitä että se ei nimenomaan ole yksinomaan käsikonsoli vaan pystyn lapseni kanssa yhdistämään sen cooppailuja varten isoon ruutuun kiinni.

Kannettavuudesta saan itse hyötyä sen verran että konsolia voin säilyttää kätevästi muualla kuin television läheisyydessä niin ei ole lasten käsittelyssä hajoamisen pelkoa. Samoin jos on pakko, niin voi ottaa jonnekin reissulle mukaan jos lapset kinuaa pelipäiviään vaikka pääosin pyrinkin pitämään pelaamisen kotioloissa ja muualla voi tehdä sitten muuta. Noin muutoin on omalla kohdalla hyvin vähän käyttöä kannettavassa muodossa.

Ohjaimiakin voin kehua siitä että mukana on aina vähintään kaksi ohjainta kun Joy-conit pystyy puolittamaan. Sen sijaan ikävän paljon niissä on ongelmia esim. yhteyden suhteen ja tarkkuuskin tateissa tuntuu välillä olevan vähän sinne päin. Ymmärrettävää toki kun eivät ole kunnollisia ohjaimia vaan kompromissi kannettavuuden suhteen.