Activision Blizzard ei ole jäänyt ainoaksi peliyhtiöksi. jonka työkulttuuri on puhuttanut menneinä viikkoina. Viimeisimpänä julki on tullut myös palkitun indiekehittäjä Fullbrightin sisällä valinneet olot, minkä myötä yhtiön vetäjän ja perustajajäsenen Steve Gaynorin on ilmoitettu astuvansa alas vanhalta tontiltaan.

Studio ilmoitti muutoksesta samoihin aikoihin, kun pelisivusto Polygon julkaisi yhtiön sisäisiä oloja käsitelleen artikkelin perustuen Fullbrightin 12 entisen työntekijän haastatteluun. Entisen henkilöstön mukaan ilmapiiri studiossa oli Gaynorin johdossa jatkuvasti häiritsevällä tavalla ”hallitseva” ja että henkilöstöstä varsinkin naiset kokivat tulleensa jatkuvasti muun muassa halveksituksi, vähätellyiksi ja horjutetuiksi.

Polygonin tietojen mukaan Fullbrightin riveistä on poistunut 15 henkilöä sen jälkeen, kun kehitys sen uusimman pelin, Open Roadsin parissa, käynnistyi vuonna 2019, mitä ennen ongelmista oli nähtävillä myös selkeitä viitteitä. Vasta nyt tapahtuneesta ilmoituksesta huolimatta Gaynorin roolin kerrotaankin muuttuneen alun perin jo viime maaliskuussa, kun naishenkilöstön lähtemisaalto kävi erityisen ilmeiseksi. Kokonaan hän ei ole ollut ulkona kuitenkaan hankkeesta, vaan hän on yhä läsnä käsikirjoittajan virassa.

Julkaisija Annapurna Interactiven kerrotaan olleen tietoinen muutoksista ja se onkin auttanut tukemaan projektia eteenpäin.

Omassa sittemmin julkaisemassaan lausunnossaan Gaynor on myöntänyt, että hänen johtamistapansa on ollut vahingollinen Fullbrightin työntekijöille ja pahoittelee asiaa. Hän lupaa myös kehittää kykyjään toimia tiimin jäsenenä.

Aiemmin Gone Homella ja Tacomalla mainetta niittänyt Fullbright on tavoitellut Open Roadsia ulos tälle vuodelle.

Lähde: Polygon, Open Roads (Twitter)

Lisää luettavaa