Oxenfree II, skeittiseikkailua ja klassikkoräiskinnän paluuta – Nintendon Indie World -lähetys toi mukanaan taas uusia julkistuksia / Uutiset / pelaaja.fi

Oxenfree II, skeittiseikkailua ja klassikkoräiskinnän paluuta – Nintendon Indie World -lähetys toi mukanaan taas uusia julkistuksia

14.04.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
OlliOlli, OlliOlli World, oxenfree, Oxenfree II, Oxenfree 2, Cris Tales, TMNT, Teenage Mutant Ninja Turtles, Turtles, Shredder’s Revenge, Oxenfree II: Lost Signals, Lost Signals, Fez

Nintendon oma indiepelejä jalustalle nostava verkkolähetysten sarja Indie World jatkui taas keskiviikkona. Lähemmäs puolituntia kestävä uusi jakso mahduttikin sisäänsä jälleen joukon julkistuksia niin kokonaan uusista teoksista kuin jo tiedettyjen nimikkeiden uusista versioista.

Uusista pelituttavuuksista lähetyksessä nousi esille varsinkin jännitysseikkailu Oxenfreen jatko-osa. Oxenfree II: Lost Signals on matkalla vielä myöhemmin tänä vuonna Switchille sekä pc:lle sijoittuen nyt viiden vuoden päähän alkuperäisestä seikkailusta. Uusi seikkailu seuraa tuoretta tuttavuutta Rileya, joka päätyy palaamaan kotikaupunkiinsa Camenaan tutkimaan siellä esiintyviä mystisiä radiosignaaleja.

Jatkoa on luvassa myös skeittipelisarja OlliOllille, joka saa kolmannen osansa OlliOlli Worldin myötä. Tällä kertaa kolmiulotteiseen grafiikkaan ja sen myötä myös astetta moniulotteisempaan kenttäsuunnitteluun luottava peli tekee skeittaamisesta nyt seikkailullisemman kokemuksen, vaikka mukana on yhä kyllä myös runsaasti rullalaudalla temppuilua.

OlliOlli World nähdään tulevana talvena PS5:llä, Xbox Seriesillä, PS4:llä, Xbox Onella, Switchillä sekä pc:llä.

Astetta erikoisempana uutena julkistuksena Indie World nosti esiin GetsuFumaDen: Undying Moonin, joka on eräänlainen seuraaja Konamin 80-luvulta tutulle Getsu Fūma Den -toimintaseikkailupelille. Uutukainen on yhä kaksilotteinen kokemus sekin, mutta se ujuttaa mukaan myös roguelike-elementtejä sekä japanilaisen ukiyo-e-taiteen innoittaman ulkoasun.

GetsuFumaDen: Undying Moon varhaisjulkaistaan Steamissa 13. toukokuuta. Peli on matkalla myös ainakin Switchille ensi vuonna.

Noin muuten lähetyksessä saatiin muun muassa ensimmäinen vilaus jo aiemmin paljastuneeseen valopistooliklassikko The House of the Deadin uusioversioon. Ensimmäistä kertaa julkisuuteen astui myös kolmiulotteinen toimintaseikkailu Aztech: Forgotten Gods, joka on matkalla PlayStationeille, Xboxeille, Switchille sekä pc:lle.

Aikaroolipeli Cris Tales sai sekin uudeksi julkaisupäiväkseen 20 heinäkuuta ja saapuu Switchin ohella pc:lle sekä vanhan että uuden sukupolven PlayStationeille ja Xboxeille. Päiväyksen sai myös Ender Lilies: Quietus of the Knights, joka jättää Steamissa varhaisjulkaisuvaiheensa 22. kesäkuuta ja suuntaa tuolloin myös Switchille. Heinäkuun 6. päivä luvassa on lisäksi PS5- ja PS4-versiot.

Pulmaklassikko Fez julkaistiin myös nyt samantien Switchille. Vastaavanlaisen yllätysjulkaisun kokivat samalla pc:ltä aiemmin tuttu odottelupeli The Longing ja kovin metahenkinen osoita ja klikkaa -seikkailu There is No Game: Wrong Dimension.

Tulevaisuudessa Switch-versioita voidaan odottaa myös sellaisista jo aiemmin vahvistetuista tapauksista kuin Road 96 ja Art of Rally. Toukokuun 19. päivälle vahvistunut Aerial_Knight’s Never Yield suuntaa sekin Switchille yhdessä uuden sukupolven konsoleiden ja pc-version kanssa. Nyt siitä voi kokeilla demoa.

Tovin aikaa sitten paljastuneesta Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revengesta saatiin siitäkin pelikuvaa yhdessä Switch-version vahvistuksen kanssa.

Indie World on katsottavissa ohesta kokonaisuudessaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla Indie-peleihin keskittyvästä esityksestä, joten ainakaan en pettynyt tarjontaa, en kyllä riemastunutkaan. Uusista peleistä ei löytynyt mitään kiinnostavaa ja ne joista jo tiedettiin oli kiva nähdä lisää matskua, siinä se.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Enpä olisi arvannut Oxenfreen saavan jatkoa. Traileri näytti vähän liiankin tutulta. Toivottavasti itse pelissä on tarpeeksi uusia ideoita.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

House of the Deadiin kun saisi Joy-Con motion control/gyro tuen ja mahdollisen fyysisen pelin mukana muovisen zapper-ohjaintelakan, niin olisi aika kova.

Nostoja