Nintendo on vahvistanut tuovansa tänä vuonna myyntiin kevyesti päivitetyn version tavanomaisesta Switch-konsolimallistaan. Laite on ominaisuuksiltaan muuten sama kuin nykyiset Switchit, mutta se on varustettu paremmalla akunkestolla.

Nintendon kuvausten mukaan päivitetty laite tarjoaa kestoa 4,5 tunnista aina yhdeksään tuntiin asti, kun aiemmin akunkestoksi on kerrottu 2,5 – 6,5 tuntia. Kesto vaihtelee pelin mukaan ja esimerkiksi The Legend of Zelda: Breath of the Wildia uuden akun pitäisi kestää 5,5 tuntia, kun vanha kykeni noin kolmeen tuntiin.

Nintendo vahvisti päivitetyn mallin alunperin Japaniin. Sittemmin Nintendon brittiläinen ja näin siis myös eurooppalainen osasto on kertonut kuitenkin Eurogamer-sivustolle, että täällä päin maailmaa sitä voi alkaa nähdä kauppojen hyllyillä syyskuun alusta alkaen. Toki saatavuus voi vaihdella hieman kauppojen ja niiden sijaintien mukaan.

Saatavilla olevien pelikonsoleiden kevyet rautapäivitykset eivät ole epätavanomaisia markkinoilla. Sitä harrastetaan varsinkin, jotta laitteiden valmistusprosesseja ja -kustannuksia saadaan virtaviivaistettua. Esimerkiksi PlayStation 4 Prosta saatiin kauppoihin viime vuonna aiempaa hiljaisemmaksi katsottu päivitetty versio.

Vihjauksia mahdollisista rautapäivityksistä saatiin aiemmin kesällä, kun Nintendo välitti tiedon tekemistään muutoksista Yhdysvaltain telehallintovirastolle. Niiden perustella laitteessa on päivitetty niin suoritinta kuin flash-muistin toimintaa.

Aiemmin viime viikolla Nintendo julkisti myös kokonaan uuden kannettavuuteen keskittyvän Switch Lite -mallin. Kauppoihin se tuodaan syyskuussa ja sen akunkestoksi on kuvailtu 3-7 tuntia.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa