Yhdysvaltalainen pelikauppaketju GameStop on vahvistanut aikeensa ajaa alas pohjoismaalaisen toimintansa. Yhtiön toimitusjohtaja George Sherman ilmoitti asiasta tuoreimmassa sijoittajapuhelussaan todeten, että se odottaa saavansa lähdön viimeisteltyä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lähdöstä kuultiin supinaa jo aiemmin marraskuussa. Tuolloinkin arveltiin, että lähtö tapahtuisi vähitellen.

Amerikassa aina 80-luvulle asti juurensa ujuttava kauppaketju on kärsinyt pitkään talousongelmista sen tehtyä esimerkiksi viime tilivuotenaan ennätykselliset 673 miljoonan dollarin tappiot. Aiemmin syksyllä se ilmoitti sulkevansa vielä 180-200 alisuoriutuvaa myymäläänsä, kun kaiken kaikkiaan sillä on ollut maailmalla menneen vuoden aikana noin 5 830 myymälää.

Sherman ei odota uudelleenjärjestelystä huolimatta, että yhtiön tila juuri piristyisi ennen kuin uudet konsolit saapuvat loppuvuodesta 2020. Tieto PlayStation 5:n ja Xbox Scarlettin tulosta kun on saanut kuluttajat odottavaan tilaan, minkä Sherman näkee vaikuttavan myös muihin peliliikkeisiin. 

Suomessa GameStop on merkinnyt kotisivuillaan toimivansa 17 aktiivisen myymälän voimin. Pääosa kaupoista löytyy tietysti Yhdysvalloista, jossa asioida on voinut reilussa 4 000 liikkeessä.

Päivitys kello 20:45: GameStop Suomi on julkaissut oman lausuntonsa sulkemista koskien ja ohjeet siitä, miten tämä vaikuttaa sen toimintaan. Muun muassa lahjakorttien myyminen lopetaan välittömästi niin kuin myös tulevien pelien ennakkovarauksien vastaanottaminen. 

Lausunto on luettavissa tästä.

Myymälöiden varsinaiset sulkemisjat ilmoitetaan erikseen verkossa ja liikkeissä. Sulkeutumisten on määrä tapahtua vaiheittain vuoden 2020 aikana. Verkkopuoli pysyy toiminnassa siihen asti, kunnes viimeinen myymälä sulkeutuu.

Lähde: Reuters, GamesIndustry (1), (2)

Lisää luettavaa