Konamin Pro Evolution Soccer -sarja on läpi historiansa tunnettu virallisten lisenssien puutteesta. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus, vaikka yhtiö onkin haalinut itselleen entistä enemmän yhteistyökumppaneita – joista osan yksinoikeudella. Tänä vuonna itse pelin – joka nyt kulkee nimellä eFootball PES – ohella uuden nimen ovat saaneet kuitenkin myös lisensoimattomat seurat, jotka nyt tunnistaa helpommin esikuvikseen jo nimestä, eikä pelkästään pelaajalistaa tarkastelemalla.

Esimerkiksi Englannin liigassa pelaavat London FC, Man Blue ja Merseyside Red ovat nyt Chelsea B, Manchester B ja Liverpool R. Konamilla on ovelasti ymmärretty, että paikannimiä ei voi lisensoida. Täydellisiä kopioita esikuvana toimineiden seurojen nimistä on kuitenkin vältetty käyttämästä ja kaupungin – tai kaupunginosan – nimen perään on isketty kirjain tai kaksi, jotka kuvastavat joukkueiden pelipaitojen värejä. Teemu Pukin Norwich City ei ole enää Norfolk City, vaan Norwich YG – Yellow ja Green.

Konamin virallinen kanta asiaan on, että nimimuutoksilla yritetään vedota aikaisempaa laajempaan yleisöön. Pelaajien nimet ovat olleet oikein jo useamman vuoden, ja kuuluisimmat pelaajat on mallinnettu peliin äärimmäisen tarkasti. Esikuviaan enemmän muistuttavien nimien käyttö oli yhtiön mielestä looginen askel tavoitteen saavuttamiseksi.

eFootball PES 2020 on nyt saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa