Phil Spencer: Microsoft haluaa tuoda Call of Duty -pelit PlayStationille vielä Activision Blizzard -kaupan jälkeenkin / Uutiset / pelaaja.fi

Phil Spencer: Microsoft haluaa tuoda Call of Duty -pelit PlayStationille vielä Activision Blizzard -kaupan jälkeenkin

21.01.2022 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Microsoft haluaa tuoda Call of Duty -pelit PlayStationeille myös Activision Blizzard -kaupan jälkeen.

Xbox-pomo Phil Spencer kommentoi asiaa Twitter-tilillään. Spencerin mukaan hän on käynyt tällä viikolla hyviä keskusteluja Sonyn kanssa ja vahvistanut Microsoftin aikomuksen pitää kiinni Activision Blizzardin tekemistä sopimuksista PlayStationin kanssa. Spencer mainitsee viestissään erikseen yhtiön haluavan pitää Call of Duty -pelit PlayStationeilla myös kaupan toteutumisen jälkeen.

– Sony on tärkeä osa alaamme ja arvostamme suhdettamme, Spencer kommentoi yhtiöiden välistä asetelmaa.

Microsoftin tiistaina julkistaman suunnitelman mukaan yhtiö hankkii Activision Blizzardin ensi vuoden kesäkuussa päättyvän tilivuoden loppuun mennessä. Näin ollen ensimmäinen Microsoftin omistuksessa julkaistava Call of Duty -peli ilmestyisi vuoden 2023 loppupuolella, mikäli pelisarjan tähänastinen julkaisutahti jatkuu.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Noni, Arvasin oikein. vaikka täällä moni nillitti vastaan että ei ole enää tulossa CoDia pleikkarille.

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Tämä on hyvä uutinen, mutta kannattaa huomata että Spencer puhuu vain "nykyisten sopimusten kunnioittamisesta". Tilanne voi vielä muuttua kun nämä sopimukset aikanaan raukeaa.

En tosin ihmettelisi, jos Microsoft sallisi CoD:ien Playstation-versiot myöhemminkin. Rahasta tästä lienee lopulta kysymys ja liiketaloudellisesti olisi hyödyllistä pitää miljoonat Playstation-pelaajat jollain tapaa mukana ringissä.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Hän sanoo our desire. Varmaan yrittävät saada GamePassin Pleikkarille ja sen kautta pelaajat saavat Call of Dutyn. :D

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Edelleenkin ympäripyöreää yrityspapatusta joka ei oikeastaan lupaa yhtään mitään, samoin kuin Bethesdan kanssa, joten väitän vieläkin että yksinoikeuksia tulee taatusti, Ehkä F2P ja ainakin olemassaolevia sitoumuksia noudatetaan.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Uskoo, ken haluaa. Oma veikkaukseni on, että Call of Dutyt tulevat PS5:lle niin pitkälle kuin Sonyn ja Activisionin välisissä sopimuksissa on sovittu markkinointioikeuksista. Tarkkaa ajankohtaa on vaikea arvailla, mutta itse arvioin, että ainakin tämän vuoden Modern Warfare 2 tulee todennäköisesti vielä PS4:lle ja PS5:lle.

Nostoja