PlayStation 5:n yllätyspeli Returnal on helsinkiläisen Housemarquen käsialaa / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 5:n yllätyspeli Returnal on helsinkiläisen Housemarquen käsialaa

12.06.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
PlayStation 5:n yllätyspeli Returnal on helsinkiläisen Housemarquen käsialaa

Tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan juhlistava helsinkiläinen Housemarque-pelistudio oli yksi Sonyn PlayStation 5 -peliesittelyn näkyvimmistä nimistä. Torstaisessa lähetyksessä saatiin ensimmäiset maistiaiset studion suurimmasta ja kunnianhimoisimmasta pelistä, joka kulkee nimellä Returnal.

Näyttävää tieteistoimintaa kuvaillaan kolmannen persoonan roguelike-räiskinnäksi, jossa haaksirikkoudutaan vaarojen täyttämälle planeetalle. Pelaaja kohtaa odottamattomia vaaroja, sillä planeetta kokee suuria muutoksia joka kerta pelaajan kuollessa. Julkistustraileri onkin varsin tarinavetoinen, mutta siinä nähdään myös vilauksia pelin värikkäästä toiminnasta.

Kyseessä on melkoinen irtiotto studion aiemmin hyvin arcade-tyylisistä peleistä, kuten Resogun ja Nex Machina. Studio lähti hakemaan uutta suuntaa  julistettuaan muutama vuosi takaperin arcaden olevan kuollut.

PlayStation 5:lle ilmestyvälle Returnalille ei toistaiseksi paljastettu julkaisupäivää, mutta sen julkaisijana toimii Sony.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämähän oli Housemarguen bullethelliä first personina, jos oikein pelikuvasta tulkitsen? Vaikea sanoa kuinka paljon lopulta kiinnostaa tällainen konsepti mutta seurailuun ehdottomasti tämäkin.

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Seurantaan menee todellakin ja mahtavaa että saadaan nyt Remedyn lisäksi takaisin kartalle toinenkin suomalainen legendaarinen pelitalo.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Le Toillètte

Seurantaan menee todellakin ja mahtavaa että saadaan nyt Remedyn lisäksi takaisin kartalle toinenkin suomalainen legendaarinen pelitalo.

Enpä nyt legendaarisesta tiedä. Alien Incidentin jälkeen suoltaneet pelkkää kakkaa. Alien Incident on toki legendaarinen peli.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Tykännyt kyllä jokaisesta housemarquen pelistä. Oiskohan pojat käyny ostoksilla ja Remedyllä kylässä. Tätä ja Demons souls remakea odottelen eniten ps5:lle.

Nostoja