PlayStation Network -käyttäjänimen vaihtaminen on mahdollista viimein huomenna – varaudu kuitenkin potentiaalisiin ongelmiin / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Network -käyttäjänimen vaihtaminen on mahdollista viimein huomenna – varaudu kuitenkin potentiaalisiin ongelmiin

10.04.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Pitkään toivottu mahdollisuus vaihtaa omaa PlayStation Network -nimimerkkiä on tulossa PlayStation 4:lle Euroopassa viimein huomenna torstaina. Aiemmin ominaisuus on ollut vain rajatun yleisön beta-testauksessa, mutta nyt siihen päästetään käsiksi koko PlayStation 4:n käyttäjäkunta.

Nimenvaihtaminen on ensimmäisellä kerralla ilmaista, minkä jälkeen vaihtaminen kustantaa peruskäyttäjälle kympin ja PlayStation Plus -jäsenelle viisi euroa. Halutessaan nimi on vaihdettavissa takaisin alkuperäiseen ottamalla yhteyttä PlayStationin asiakastukeen. Tästä johtueb nimenvaihdos ei koskaan vapauta vanhaa nimimerkkiä muiden napattavaksi.

Halutessaan vanhan nimen voi lisäksi laittaa näkymään profiilissaan kavereille uuden nimen vieressä kuukauden ajan.

Kuten Sony kuitenkin ilmaisi jo lokakuussa, ei nimenvaihdosominaisuus saavu ilman potentiaalisesti isojakin ongelmia. Ensinnäkään PlayStation 3:lla ja Vitalla nimenvaihdos ei vaikuta ollenkaan, vaan kyseisillä alustoilla alkuperäinen käyttäjänimi pysyy vaihdoksen jälkeenkin. PlayStation 4:llä vuorostaan osa peleistä ei saata yksinkertaisesti olla täysin yhteensopiva ominaisuuden kanssa.

Yhteensopimattomuus voi johtaa esimerkiksi tallennusten ja muun edistymisen menettämiseen sekä vanhan nimen näkymiseen tietyissä verkkopeleissä. Sonyn mukaan pääosa vuoden 2018 maaliskuun jälkeen julkaistusta peleistä on rakennettu ominaisuutta silmällä pitäen, joskin esimerkiksi Onrushissa on testausten perusteella voinut ilmetä muun muassa juuri tallennusongelmia. Toki varhaisempi julkaisuajankohta ei tarkoita pelin suhteen automaattisesti sitä, että sen suhteen olisi ongelmia.

Sonyn ylläpitämää listaa testatuista peleistä ja niiden mahdollisista ongelmista on selattavissa suomeksi läpi tästä. Pääosan ongelmista pitäisi ratketa sillä, että käyttäjänimen palauttaa takaisin alkuperäiseksi.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Tuo maksullisuus erityisesti noilla hinnoilla on suuri vääryys.
Ymmärrän kyllä ettei haluta steamin kaltaista uusinimi jokatunti menoa mutta voisivat rajoittaa nimen vaihdon vaikka kerta per vuosi tai 1€ per vaihto niin laittaisi miettimään valintaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Onneksi ei ole isompaa tarvetta vaihtaa nimeä. Oma PSN-tunnus tuli käyttöön vasta PS3:n ostamisen aikaan (joskus The Last of Usin julkaisun jälkeen), joten käytössä ei ainakaan ole mitään teiniaikojen päähänpistoa. Eipä noissa muidenkaan palveluiden nimimerkeissä mitään syytä vaihdolle ole.

Tästä huolimatta olisi kyllä ihan asiallista että edes kerran vuodessa voisi vaihtaa ilmaiseksi. Samaa olen toivonut Xboxin puolelle siitä lähtien kun vaihdosta ja sen maksamisesta olen ensi kertaa ollut tietoinen.

Vaikuttaa kyllä muutenkin niin kauhealta purkkavirityssotkulta että en uskaltaisi edes vaihtaa nimimerkkiä PS4:lla. Miten jos peli ei toimi sillä uudella nimellä ja on maksanut nimenvaihdosta? Tuskin rahoja saa takaisin.

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi

Vaihtakaa se nimi kun PS5 tulee ulos. Eipä muutenkaan jaksa enää tuolla PS4:n romulla pelailla. God of War nyt oli ainut poikkeus, mutta muuten alkaa jo grafiikka mössö ja 30 fps särkemään päätä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus flipperi

Vaihtakaa se nimi kun PS5 tulee ulos.

Miten se auttaa? Eiköhän ne pidä saman systeemin sielläkin ihan kuten Xbox Live MS:n puolella. Se on joka paikassa konsoleista kännykkään missä MS:n palveluita vain on. Samoin PSN-tunnus toimii nyt PS3, PS4, Vita ja (kai) PSP, joten miksi PS5 olisi poikkeus?

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi
Lainaus zappah

[quote="flipperi"]Vaihtakaa se nimi kun PS5 tulee ulos.[/quote]Miten se auttaa? Eiköhän ne pidä saman systeemin sielläkin ihan kuten Xbox Live MS:n puolella. Se on joka paikassa konsoleista kännykkään missä MS:n palveluita vain on. Samoin PSN-tunnus toimii nyt PS3, PS4, Vita ja (kai) PSP, joten miksi PS5 olisi poikkeus?

Liittyen noihin tallennuksiin, että aloittaa tavallaan ”puhtaalta pöydältä”, kun next gen tulee pihalle.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Hmm, pitääpä siis laittaa mietintämyssy päähän uuden nikin luomiseksi. Edellinen tuli luotua 9 vuotta sitten, enkä ole pitänyt sitä kelvollisena enää pitkiin aikoihin.

Enhän minä netissä juuri pelaa, mutta voisihan tuon silti vaihtaa vastaisuuden varalle. Tiedä häntä vaikka vielä innostuisinkinkin jostain ryhmäpelistä. Ja siihen nimeen haluaisin nikin, joka paremmin kuvastaa itseäni entä joku lähes 10 vuotta vanha aivopieru.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Minunpa id:n oli joku makaroni nyysinyt. Kuitenkin yli 10 vuotta ollut SinnGamer kaikkialla, nyt kun sen olisi saanut pleikalle vihdoin, niin joku sisilian poika oli sen napannut sitten...noh, pitää keksiä joku uusi jota ei varmana kellään ole.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus SinnGamer

Minunpa id:n oli joku makaroni nyysinyt. Kuitenkin yli 10 vuotta ollut SinnGamer kaikkialla, nyt kun sen olisi saanut pleikalle vihdoin, niin joku sisilian poika oli sen napannut sitten...noh, pitää keksiä joku uusi jota ei varmana kellään ole.

En tiedä kuinka tosissasi olet viestisi suhteen mutta tuskin kukaan nyt varsinaisesti nimimerkkiä keneltäkään varastaa. Kaikki on jo keksitty ja minkäs sille voi jos joku muu hoksaa/keksii saman nimen kuin itse.

Muistan itsekin montaa sähköpostia luodessa harmitelleeni kun oma nimi on jo perusmuodossa varattu. Ei ihan sama asia mutta toistaalta ehkä jopa harmittavampi kun omaa nimeä ei niin helposti keksitäkään uusiksi kuin jotain nickiä.

Nostoja