PlayStation-pomo: Sonyn pelejä voitaisiin nähdä vielä myös pc:llä / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-pomo: Sonyn pelejä voitaisiin nähdä vielä myös pc:llä

20.08.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Sony-pomo: PlayStation-moninpelejä voitaisiin nähdä tulevaisuudessa myös pc:llä

Sony ei ole tyystin ajatusta vastaan, että sen työstämiä pelejä nähtäisiin vielä muillakin kuin vain PlayStation-alustoilla. Sonyn Worldwide Studios -kehityspuolen pomo Shawn Layden puheli asiasta tällä viikolla uutistoimisto Bloombergin kanssa, kun yhtiö ilmoitti ostaneensa Insomniac Gamesin.

– Meidän täytyy tukea PlayStationia alustana, se ei ole neuvoteltavissa. Näette kuitenkin tulevaisuudessa vielä muutamia meidän studioilta tulevia nimikkeitä, jotka saattavat joutua tukeutumaan laajempaan käyttäjäkuntaan, Layden kertoi

Bloombergin artikkelin perusteella Layden näkee parhaina ehdokkaina monialustakäsittelyä varten nimenomaan moninpelivetoisemmat Sony-tekeleet. Alustoista Sony ei ensimmäisenä silmäile myöskään muita konsoleita, vaan pc:tä.

Parhaillaanhan muutamien PlayStation-pelien peluu on omalla tavallaan mahdollista pc:llä PlayStation Now -palvelun voimin.

Aiemmin tällä viikolla Microsoft ilmoitti, että sen julkaisukatalogiin kuuluva Ori and the Blind Forest on suunnistamassa Switchille. Yhtiö on jo tovin aikaa myös kasvattanut pelipanostustaan pc-puolella ja rummuttanut kovasti alustojen välisen pelaamisen puolesta. Microsoft on ollut siis selvästi kiinnostunut toimimaan alustoja erottavien muurien murtamiseksi, mutta GamesIndustryn haastattelussa myös se kertoo, ettei Orin kaltaisia tapauksia kannata välttämättä odottaa jatkossa.

- Meillä ei ole enempää suunnitelmia tuoda omia yksinoikeuspelejämme muille konsoleille, Microsoft toteaa lausunnossaan.

Muutaman poikkeuksen tähän muodostaa vielä esimerkiksi Double Finen Psychonauts 2, jonka Microsoft julkaisee Xboxin ja pc:n ohella PlayStation 4:lle. Tähän syynä ovat yksinkertaisesti Double Finen vanhat sitoutumukset, jotka se oli muodostanut ennen päätymistään Microsoftin omistukseen. Yhtälailla Microsoftin nykyisin omistama Obsidian työstää vielä Private Divisionin julkaisemaa monialustapeli The Outer Worldsia loppuvuodeksi. Tulevaisuudessakin kyseisetkin kehittäjät keskittyvät Microsoftin omiin alustoihin.

Lähde: Bloomberg, GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

ei please enää mitää kökäle porttauksia kiitos. on jo tarpeeksi tekemistä esim infinite warfare porttauksen kanssa joka on uskomatonta shaibea. grafiikat pelissä on pcllä hyvät mutta bugeja on enemmän kuin koskaan pelaamassani pelissä mikä tulee tällä hetkellä mieleen.

Nostoja