PlayStation-roolipeli yli 20 vuoden takaa palaa – Square Enix paljasti uusimman remaster-julkaisunsa

SaGa Frontier liittyy Square Enixilta remasterointikäsittelyn saavien klassikoiden joukkoon.

28.11.2020 16:30

Square Enix on jatkamassa SaGa-roolipelinsä vanhojen osien elvyttämistä. Viimeisimpänä hankkeena japanilaispelitalo on paljastanut, että kesällä 2021 julkaisunsa saa PlayStation 4:llä, Switchillä, Steamissa, ja mobiililaitteilla SaGa Frontier Remastered.

SaGa Frontier nähtiin alun perin alkuperäisellä PlayStationilla ensin Japanissa vuonna 1997 ja Pohjois-Amerikassa 1998, kun taas eurooppalaiset ovat nuolleet näppejään tähän asti. Pelin erikoisuuksiin lukeutui useiden päähenkilöiden ympärille rakennettu tarina ja vapaahkosti tutkittavissa ollut maailma, jossa taisteltiin toki monien ajan roolipeleille sopien vuoropohjaisesti.

Remasteroinnilla Square Enix terävöittää tietysti klassikon ulkoasua, mutta laajentaa sitä myös sisällöllisesti kahdeksannella päähenkilöllä Fusella ja uusilla tapahtumilla, jotka eivät aikoinaan päässeet osaksi kokemusta. Mukana nähdään myös mahdollisuus nopeuttaa pelaamista näin halutessaan.

Parhaillaan Square Enix valmistelee myös Switchille Collection of SaGa: Final Fantasy Legend -nimistä pakettia, joka ehostaa laitteelle kevyesti kolme ensimmäistä SaGa-sarjan osaa. Super Nintendolle alun perin kehitetyt roolipelit Romancing SaGa 2 ja 3 ovat nekin saaneet ehostetut versiot viimeisten vuosien aikana, minkä myötä pelit tuotiin ensimmäistä kertaa länsimaihin. Tuoreempi SaGa-sarjan osa SaGa: Scarlet Grace sai sekin länsidebyyttinsä viime vuonna.

Lisää luettavaa