PS5-myyntien ennustetaan yltävän 120 miljoonaan kappaleeseen viidessä vuodessa – yli kaksinkertaisesti Xbox Series X:n ennusteen / Uutiset / pelaaja.fi

PS5-myyntien ennustetaan yltävän 120 miljoonaan kappaleeseen viidessä vuodessa – yli kaksinkertaisesti Xbox Series X:n ennusteen

28.07.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
17
Sonyn PS5:lle luvataan mittavaa myyntimenestystä uusissa ennusteissa.

Uudet myyntiennusteet povaavat Sonyn PlayStation 5:lle jättimenestystä uuden sukupolven konsolikilvassa, taiwanilaisjulkaisu Digitimes kertoo.

Tuotantoketjun tietoihin perustuvan ennusteen mukaan pelikonsolin ennustetaan yltävän viiden vuoden aikana 120 miljoonaan kappaleeseen. Lukema olisi korkeampi kuin PS4:n, jonka kerrotaan käyneen kaupaksi seitsemän vuoden aikana 110 miljoonan kappaleen edestä. PS5:n arvioitu menestys ylittäisi noin kaksinkertaisesti myös Microsoftin kilpailevan Xbox Series X:n ennusteet. Lähteiden mukaan Sony on myös äskettäin nostanut vuoden 2020 ennustettaan PS5-toimituksista lähes 10 miljoonaan kappaleeseen.

PS5-konsolin virallista julkaisupäivää tai hintaa ei toistaiseksi ole vahvistettu. Konsolin on kuitenkin määrä saapua kauppoihin ennen joulua.

Lähde: Digitimes

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Jos sony jatkaa sama tahtia, kuin nytkin. Eli julkaisee kasa hyviä exculive pelejä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Ihmettelen mihin nämä arviot perustuvat. Toistaiseksi tulevan sukupolven vastaanotto tuntuu olevan melko laimeaa

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Uskokoon ken tahtoo. Ei tässä oikein ole tullut core-pelaajien ulkopuolelta mitään "vau" efektiä tavan tallaajilta, jotka kuitenkin tekee ne miljoonien kappaleiden ostokset.

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Eli myisi viidessä vuodessa enemmän kuin PS2, jota samassa ajassa saatiin kaupaksi 87 miljoonaa. Kovat odotukset, mutta yllättihän Switchkin.

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

Onhan tuo aina mahdollista. Minä luulen, että nämä luvut ovat alun perin sijoittajia varten annettuja arvioita. Ei kenelläkään edes Sonylla ole sellaista kristallipalloa, jolla voisi tälle skenaariolle antaa 100% onnistumismahdollisuutta. Odotetaan ja katsotaan - viiden vuoden kuluttua sitten olemme viisaampia.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Microsoftin pääpaino ei taida olla edes konsolissa vaan Xcloudissa sekä Game Passissa, joten sen pohjalta Sony vienee boxia selvästi konsolimyynneissä, mutta kumpi näistä on lopulta se voittoresepti?

Jos pelien hinnat nousevat pysyvästi niin uskon että pelimyynnit laskevat ja kuukausimaksulliset palvelut muuttuvat huomattavasti houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi. Tällä hetkellä PS storen tuoreitten pelien hinnat ovat 69.95, joten hinta noussee tasolle 79.95 ja Suomi-lisä jäänee nähtäväksi.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No kyllähän jos noita PS4 lukuja ja ensimmäisten parin vuoden pelitarjontaa katsotaan, niin onhan se selvää että PS5 tulee myymään huomattavasti Series Xää enemmän. Boxin tilanne voi lähteä parantumaan vasta sitten kun noita 1st party pelejä alkaa vasta parin vuoden päästä kunnolla tulemaan ulos ja silloin voi olla jo hyvin vaikeaa saada myyntiä merkittävästi ylöspäin.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

En usko hetkeäkään. Ensi konsolisukupolvesta tulee varmaankin melko tasaista vääntöä.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ihan samaa mieltä tuossa että Xbox tulevaisuus on Gamepass ja Xcloud. Konsolimyynnistä ei varmaan tule voittoa vielä vuosikausiin. Todennäköisesti jokainen konsolim yydään tappiolla vielä pitkään. Voitto tulee pelien myynnistä ja alustasta jolla peli ostetaan.

Todennäköistä on, että Sony myy konsoliaan enemmän. Sonyn tämän vuoden tahti pelien julkaisussa on ollut huimaa, vaikka PS5 julkaisu on tämän vuoden puolella. Pelit ovat myös olleet arvosteluiden perusteella taattua laatua. Jos pelien julkaisutahti ja arvostelumenestys jatkuvat on todennäköistä, että PS5 tulee myymään todella hyvin. Tätä on tyhmää edes kiistää.

Sitten päästään mielenkiintoisempaan juttuun, Gamepass & Xcloud. Jos pelejä pääsee streamauksen kautta pelaamaan kuukausimaksua vastaan, niin pelien myynti tulee laskemaan. Tämä tulee vaikuttamaan suoraan PS5 third party pelien myyntiin, jos ne ovat saatavailla Gamepass kautta. Se tulee myös vaikuttamaan Steamin pelien myyntiin. Tässä on se kohta, missä Microsoft voi nostaa tulostaan huomattavasti.

Streamaus on toisaalta huikea ajatus, ja toisaalta pelottava. En tiedä saako peleistä riittävästi voittoa Streamuksen kautta. Toisaalta tuskin tätä mallia, tappiolla lähdetään tekemään. Mukavampaa se olisi kuitekin vielä omistaa pelit digitaalisesti tai fyysisesti.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

En ole ihan varma, mitä tarkoittaa tuotantoketjuihin perustuva ennuste, mutta omaan korvaan kuulostaa oudolta ennustaa myyntejä tuotannon näkökulmasta noin pitkälle. Ehkä taustalla on jokin viisasten algoritmi, mutta hyvin skeptisesti suhtaudun tähän ennusteeseen.

Nostoja