Brittikehittäjä Codemasters on napannut haltuunsa oikeudet tehdä virallisia pelejä rallin mestaruussarjasta eli WRC:stä. Yksinoikeussopimus kattaa kaudet 2023-2027 ja pitää sisällään WRC:n pääsarjan sekä WRC 2-, WRC 3- ja Junior WRC -luokat.

Ensimmäistä peliä voidaan odottaa pihalle Codemastersin mukaan ennen sen maaliskuussa 2024 päättyvää tilikautta. Lisenssi antaa pelitalolle mahdollisuuden tehdä pelejä niin konsoleille, pc:lle kuin mobiililaitteille.

Parhaillaan WRC-pelilisenssiä pitää hallussan ranskalaisyhtiö Bigben ja sen peliosasto Nacon, jotka valmistautuvat julkaisemaan WRC 9 -pelinsä vielä myöhemmin tänä vuonna. Peliä tekee jälleen Bigbenin omistama Kylotonn-studio, joka on ollut kehitysvastuussa vuonna 2015 nähdystä WRC 5:stä alkaen. Vuosina 2010-2014 virallisia WRC-pelejä teki italialainen Milestone, joka on sittemmin ollut vastuussa esimerkiksi MotoGP-sarjasta.

Ralli ei ole tunnetusti mikään uusi aluevalloitus Codemastersille. Brittifirma loi aikoinaan klassisen Colin McRae Rally -sarjan, jonka pohjalta syntynsä saivat sittemmin myös Dirt– ja Dirt Rally -pelit.

Lisenssimaailmassa Codemasters on yli vuosikymmenen ajan ollut myös vastuussa virallisista Formula 1 -peleistä. Niiden parissa sen on määrä jatkaa vielä ainakin vuoteen 2025 asti.

Lähde: Codemasters

Lisää luettavaa