Reilut tuhat peliä napattavissa vitosella – pelikauppapaikan mittava hyväntekeväisyyspaketti kerää satojatuhansia palestiinalaisten avuksi / Uutiset / pelaaja.fi

Reilut tuhat peliä napattavissa vitosella – pelikauppapaikan mittava hyväntekeväisyyspaketti kerää satojatuhansia palestiinalaisten avuksi

9.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Palestiina, itch.io, kauppapaikka, indie, Israel, hyväntekeväisyys, Yhdistyneet kansakunnat, YK, UNRWA

Pelikauppa Itch.ion puolella on tuettu taas hyväntekeväisyyttä mittavan pelipaketin voimin. Pitkin kuluvaa viikkoa kauppapaikalla on ollut myynnissä peräti reilusta tuhannesta indiepelistä koostuva kokoelma, jonka on voinut napata haltuunsa minimissään viisi dollaria maksamalla.

Kaikki paketin tuotot menevät Yhdistyneiden kansakuntien pitkään toimineelle UNRWA-järjestölle, jonka tehtävä on auttaa palestiinalaispakolaisia. Paketin muodostamiseen ovat innoittaneet tietysti Israelin ja Palestiinan väliset tapahtumat viimeisien viikkojen aikana.

Kirjoitushetkellä hyväntekeväisyyspaketti on kerännyt kasaan reilut 500 000 dollaria, mikä oli sen alustava tavoite. Nyt tavoite on noussut miljoonaan taalaan. Paketti on myynnissä vielä reilut kaksi päivää. Löydettävissä se on lähdelinkistä.

Itch.iolle tyypilliseen tapaan moni hyväntekeväisyyspakettiin kuuluva peli edustaa sitä kokeellisempaa tyylilinjaa, mutta mahtuupa mukaan myös muutamia asteen tunnetumpia indietapauksia. Näitä edustavat muun muassa sellaiset teokset kuin Signs of the Sojourner, Pikuniku, Nuclear Throne, Minit, Mini Metro, Cook Serve Delicious 2 ja Framed Collection. Keskeisesti esille tarjonnasta on nostettu myös palestiinalaispelinkehittäjä Rasheed Abueidehin luomus Liyla and the Shadows of War, joka kertoo Gazassa vuonna 2014 asuvasta pikkutytöstä.

Paketista ostettavissa pelit tarjotaan asiakkaille suoralatauksina. Niitä ei siis jaella esimerkiksi Steamin välityksellä.

Itch.iossa on nähty vastaavanlainen tempaus muun muassa myös viime vuonna reaktiona tuolloin isosti puhuttanutta poliisiväkivaltaa ja syrjintää vastaan.

Lähde: Itch.io

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja