Remedy Entertainment laajentaa toimintaansa Ruotsiin – työn alla olevat pelit etenevät hyvällä mallilla

Controlista, Alan Wakesta ja Max Paynesta tuttu espoolaisstudio laajentaa toimintaansa Tukholmaan.

12.11.2021 20:36

Alan Wake Remasteredin hiljattain julkaissut espoolainen Remedy Entertainment laajentaa toimintaansa Ruotsin puolelle, studio on vahvistanut kvartaalikatsauksensa yhteydessä. Uutta haarakonttoria kaavaillaan parhaillaan Tukholmaan.

Monien muiden työpaikkojen tavoin myös Remedyllä on viimeisen vuoden aikana turvauduttu hybridityöskentelymalliin, minkä kerrotaan jo poikineen lukuisia etätyöskenteleviä ruotsalaiskehittäjiä studion muonavahvuuteen. Nyt toimintaa halutaan laajentaa vahvemmin Ruotsin puolelle, sillä studiolla on suunnitelmana palkata 25 ruotsalaiskehittäjää ensi vuoden loppuun mennessä.

– Koronapandemian myötä tapahtunut siirtymä sijaintikeskeisestä työskentelystä on tuonut esille sen, että Remedy on Suomessa sijaitsevan paikan sijaan mielentila, kuvailee aloitetta studiolla johtava Johnny Mang.

Etätyöskentelymahdollisuuden ohella Remedylla koetaan tärkeänä, että ruotsalaisvahvistuksilla on myös oma paikallinen toimitilansa, jota voidaan hyödyntää fyysistä läsnäoloa vaativissa tilanteissa. Tukholmaan perustettavan toimitilan suunnitellaankin aloittavan toimintansa kesäkuuhun 2022 mennessä.

Katsauksen yhteydessä Remedy kertasi, että sen kahdesta Epic Gamesin kanssa yhteistyössä tehtävästä peliprojektista suurempi on siirtynyt täyteen tuotantoon kesän aikana. Näistä ensimmäinen oli jo julkaistu Alan Wake Remastered, minkä myötä huhut Alan Wake 2:n ympärillä ovat velloneet ilmassa jo reilun tovin.

Remedyllä on vahvistetusti suunnitteilla myös suuremman budjetin Control-seuraaja sekä samaan universumiin sijoittuva Project Condor -moninpeli. Myös moninpelivetoisen Project Vanguardin kerrotaan ottaneen tärkeitä edistysaskeleita, kun taas kehitystyö Smilegaten Crossfire-projektien osalta on jo loppumetreillä.

Lähde: Remedy Entertainment (1), (2)

Lisää luettavaa