Suomalainen pelihitti Control jatkuu moninpelisivuosalla – suunnitelmissa myös uusi suuren budjetin seuraaja / Uutiset / pelaaja.fi

Suomalainen pelihitti Control jatkuu moninpelisivuosalla – suunnitelmissa myös uusi suuren budjetin seuraaja

30.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Control, Condor, Remedy, Remedy Entertainment, 505 Games, Project Condor, 505

Remedy Entertainmentin vuonna 2019 julkaistu toimintaseikkailupeli Control on saamassa sivuosan. Hanke kantaa toistaiseksi työnimeä Project Condor ja siitä on muodostumassa yksinpelikokemuksen sijaan yhteistyöpelaamiseen nojaava teos.

– Tiedämme että moninpeli herättää skeptisyyttä. Uskomme kuitenkin voivamme luoda jaettuja kokemuksia ilman, että uhraamme omaa uniikkia perimäämme tai tarinoita joita haluamme kertoa. Kyllä, meidän täytyy miettiä uudelleen lähestymistapojamme, tekniikoitamme ja  ajattelutapojamme, mutta näemme sen jännittävänä haasteena, Control-sarjan ohjaaja Mikael Kasurinen toteaa.

Project Condor on työn alla PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille ja pc:lle pohjautuen Remedyn omaan Northlight-pelimoottoriin. Remedy työstää hanketta yhteistyössä Controlin julkaisseen 505 Gamesin kanssa alustavalla 25 miljoonan euron kehitysbudjetilla. Remedyn ja 505:n on määrä jakaa kehitys- ja markkinointikulut sekä myös mahdolliset tulot.

Ensimmäinen taidekuva Project Condorista on nähtävissä isomapana klikkaamalla uutisen alla olevaa kuvaketta.

Mahdollinen isomman budjetin Control-peli on parhaillaan myös suunnitteilla. Remedy ja 505 kertovat käyneen jo neuvotteluja hankkeen ehdoista, mutta lopulliset varmistukset sen  suhteen siintävät vielä tulevaisuudessa.

505 Gamesin mukaan Controlia on myyty tähän mennessä reilun kahden mijloonan kappaleen edestä, kun taas sen tulot ovat liikkuneet 70 miljoonassa eurossa. Julkaisijalla peli nähdäänkin erittäin menestyneenä tuotteena.

505 Games -yhteistyön ohella Remedy työstää parhaillaan myös pariakin projektia Epic Gamesin rahoittamana. Näistä toisen on huhuiltu olevan mahdollisesti jatkoa Alan Wakelle. Julkaisuaan odottaa yhä myös Remedyn Crossfire X -räiskintään työstämä kampanja sekä ilmaiseksi pelattava moninpelihanke Vanguard, joka vaikuttaisi olevan erillinen tapaus Project Condoriin nähden.

Lähde: Remedy (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Controlliin moninpeli? Tää on aika mielenkiintoinen juttu

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Kiinnostus 0% vaikka controllista tykkäsinkin. No hyvä että odotukset ovat matalalla niin voi jopa positiivisesti yllättyä

Nostoja