Saber Interactive mukaan Star Wars: Knights of the Old Republic -uusioversion työstöön / Uutiset / pelaaja.fi

Saber Interactive mukaan Star Wars: Knights of the Old Republic -uusioversion työstöön

22.05.2022 // Kirjoittanut: Niko Lähteenmäki
4
Saber Interactive, Aspyr, Star Wars: Knights of the Old Republic Remake

Amerikkalaispelitalo Saber Interactive liittyy Aspyrin mukaan työstämään tulevaa Star Wars: Knights of the Old Republic Remakea.

Asia vahvistui molemmat yhtiöt omistavan Embracer Groupin vuosineljännesraportin myötä. Embracerin hallituksessa toimiva Matthew Karch paljasti, että Evil Dead: The Gamen viimeisimpänä kehittänyt Saber Interactive ja KOTOR-projektin aloittanut Aspyr työskentelevät nyt yhdessä uusioversion parissa. Apuvoimat tulevat tarpeeseen, sillä Karchin mukaan projektin kokoluokka on massiivinen.

– Olemme varmoja, että uusioversio tulee olemaan fantastinen, mutta se on samalla massiivisen valtava tuote, joka vaatii paljon ponnisteluja ja aikaa, jotta siitä tulee hyvä. Ja nyt kun kyseessä oleva peli on vanha, itse asiassa todella vanha, meidän täytyi aloittaa työ aivan alusta, Karch tuumi, todeten samaan hengenvetoon, että pelistä tullaan kuulemaan lisää yksityiskohtia seuraavien kuukausien aikana.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake julkistettiin alun perin viime vuoden syyskuussa. Julkaisuajankohdasta ei toistaiseksi ole minkäänlaista arviota, joskin KOTOR-uusioversio julkaistaan ensin ajallisena yksinoikeutena PlayStation 5:lle ja pc:lle.

Lähde: YouTube

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Toivottavasti tuohon mennessä saisi viimeistään PS5:sen.

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

Ensin täytty telkkari uusinnoista, onko peliala menossa samaan suuntaan?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Kadoogan

Ensin täytty telkkari uusinnoista, onko peliala menossa samaan suuntaan?

Remake ja remaster versiota on tehty varsin aktiivisesti jo viimeiset 10 vuotta, ellei pidempään, eli ei todellakaan mistään uudesta ilmiöstä ole kyse. Ja toisin kuin TV sarjojen tai leffojen kohdalla, videopeleissä tekniikka ja pelattavuus ovat menneet melkoisesti eteenpäin, eli pelien kohdalla "uusintojen" tekeminen on järkevämpää ja mitä ilmeisemmin myös varsin kannattavaa. Ja onhan se hyvä myös sikäli (mikäli tehdään hyvää työtä eikä sutta ja sekundaa) että uudempi pelaajasukpolvi tarttuu hanakammin vanhoihin klassikkopeleihin kunhan niitä enemmän tai vähemmän uudistetaan.

Ja vaikka alkuperäinen KOTOR on sellaisenaankin edelleen loistava peli niin kyllähän pelin ulkoasun ja miksei pelattavuudenkin modernisointi tekisi vanhasta klassikosta vieläkin paremman...mikäli tosiaan asiat tehdään hyvin ja huolella.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Kadoogan

Ensin täytty telkkari uusinnoista, onko peliala menossa samaan suuntaan?

Nyt puhutaan lähes 20v vanhasta pelistä, ei mistään PS4 pelistä, joka on nyt ihan pakko remasteroida PS5:lle. Iän lisäksi peli on yksi kaikkien aikojen parhaimmista ropeista, joten tällasten pelien uudelleen tekeminen on erittäin toivottavaa mielestäni.