Se oikeasti tapahtuu: The World Ends with You saa jatkoa / Uutiset / pelaaja.fi

Se oikeasti tapahtuu: The World Ends with You saa jatkoa

23.11.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
TWEWY, The World Ends with You, Neo: The World Ends with You, square enix, JRPG, 2021

Square Enixin kulttipeli The World End with You saa vuosien odotuksen jälkeen seuraajan. Kesällä 2021 julkaisuaan odottelee Neo: The World Ends with You, joka on kehitteillä PlayStation 4:ää ja Switchiä varten.

Uutukainen on tällä kertaa kolmiulotteinen peli, mutta paljon tuttuakin on tallella. Tarina kietoutuu yhä Shibuyan ja kuolemanjälkeisen Reaper's Game -selviytymistaistelun ympärille. Toiminta ei ole sekään vielä täysin perinteistä puuhaa, vaan erilaisia hirvityksiä vastaan kamppaillaan erikoislaatuisten pinssien voimistamana.

Neo: The World End with Youn julkistustraileri on nähtävissä alta.

Parhaillaan alkuperäisestä The World Ends with Yousta on työn alla lisäksi oma animesarjansa. Myös sitä esiteltiin näin alkuviikosta uudemman kerran tuoreella trailerilla. Sekin on katsottavissa ohesta.

Alun perin The World Ends with You vuonna 2007 debytoinut DS-peli, joka on sittemmin levinnyt myös mobiililaitteille ja Switchille. DS-taustansa johdosta se rakennettiin vahvasti niin kahden ruudun kuin kosketusruudun käyttämisen varaan, miksi siitä muodostui kovin uniikki  japanilainen roolipeli.

Lähde: Square Enix

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Täytyy myöntää etten päässyt ekan pelin kanssa mitenkään sinuiksi. Taistelusysteemiä en hallinnut ja maailma sekä tarina eivät herättäneet kiinnostusta. On vaikea sanoa näin, kun tiedän monien rakastavan tätä kulttiklassikkoa, mutta ei vaan iskenyt.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

(Mielipiteeni on jälleen sattumalta täysin päinvastainen kuin Teräskäsineellä :P)
Ensimmäinen Subarashiki Kono Sekai oli todennäköisesti paras peli, jota DS:llä pelasin. Todellinen legenda. Jatko-osa on erittäin kova vahvistus Switchin ensi vuoteen. Virtuaalimatka entistäkin tarkemmin mallinnettuun Shibuyaan - ai että! NEO SubaSeka, toivottavasti yllät odotuksiin!

Käyttäjän PhceeTherion kuva
PhceeTherion

Eka osa on ollut pitkään hankintaharkinnassa, joskin joutuu vielä vartomaan että pelibacklogistani vapautuu tilaa. En tosin ole ihan varma kannattaako ostaa DS:lle, Kytkimelle vai luurille. Voisiko joku asiantuntija suositella TWEWY:lle parasta alustaa?

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Huikea juttu, että jatko-osa vihdoin toteutuu. Alkuperäinen on myös itselleni yksi DS:n parhaista peleistä ja samalla yksi Squaren kekseliäimmistä julkaisuista koskaan. Toivottavasti sama innovatiivisuus saadaan pidettyä läsnä myös uuden pelin mekaniikoissa.

Myöskin mukava nähdä Squarelta tälläisiä suht yllättäviä ja nopeaan julkaisuun tähtääviä paljastuksia.

Lainaus PhceeTherion

En tosin ole ihan varma kannattaako ostaa DS:lle, Kytkimelle vai luurille. Voisiko joku asiantuntija suositella TWEWY:lle parasta alustaa?

En ole pelannut mobiili- tai Switch-versioita, mutta peli oli alkujaan niin tiiviisti DS:n ominaisuuksien ympärille suunniteltu, että myöhemmät versiot ovat vähän pakostakin joiltain osin rampautettuja alkuperäiseen verrattuna. Switch-versiossa on tosin jonkin verran lisäsisältöä, joka pohjustaa jatko-osaa, mutta sekin luultavasti käsitellään myös tulevassa animessa.

Nostoja