Seuraavan sukupolven Xbox-konsoli on Xbox Series X – ulkoasu ja uusia yksityiskohtia julki / Uutiset / pelaaja.fi

Seuraavan sukupolven Xbox-konsoli on Xbox Series X – ulkoasu ja uusia yksityiskohtia julki

13.12.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
37
Xbox Series X, Scarlett, Xbox, Series X, Microsoft,

Tähän asti työnimellä Scarlett tunnettu seuraavan sukupolven Xbox-konsoli on viralliselta nimeltään nyt Xbox Series X. Microsoft vahvisti niin konsolin nimen kuin ulkoasun The Game Awards -tapahtumassa ja tuki julkistusta vielä omalla uutissivullaan muutamilla lisäyksityiskohdilla.

Tekniseltä puolelta Microsoft vahvistaa, että Series X:ltä voidaan odottaa 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa pyöriviä pelikokemuksia, joskin olemassa on myös mahdollisuus 8K-resoluutiolle ja 120 fps-ruudunpäivityksille dynaamisen virkistystaajuden mahdollistaman Variable Refresh Rate (VRR) -teknologian tuella. Muina teknologianiminä ilmoille on heitetty pelatessa ilmenevää viivettä mimimoivat Dynamic Latency Input (DLI) ja Auto Low Latency Mode (ALLM) sekä Series X:n grafiikkapiirin tehokkaampaa hyödyntämistä tukeva Variable Rate Shading (VRS).

Aiemmin kesällä Microsoft vahvisti, että Series X:n sisuksissa hyrrää räätälöity Zen 2- ja RDNA-arkkitehtuuria hyödyntävä suoritin, uuden sukupolven SSD-kiintolevy sekä GDDR6-muistia. PlayStation 5:n tavoin varsinkin lataustaukoja on näillä eväillä haluttu päästä silppuamaan pois pelikokemuksien tieltä. GameSpot-sivustolle Microsoft on jopa vihjaillut, että Series X:llä pelaajat kykenisivät hyppimään monien pelien välillä nopeasti ja vaivatta voiden palata suoraan takaisin pelitilanteiseen, joihin nämä olivat aiemmin jääneet.

Yhdessä Xbox Series X:n kanssa julkaisunsa saa uusi langaton Xbox-ohjain. Sitä on viety kepeästi eteenpäin hienosäädetyllä muotoilultaan, PlayStation 4:ltä tutulla Share-jakonapilla sekä Elite-ohjainsarjasta oppia ottaneella ristiohjaimella. Series X:n ohella uusi ohjain toimii Xbox Onella ja Windows 10 -koneilla

Microsoft yhtälailla vakuutti edelleen, että taaksepäin yhteensopivuus on iso osa Series X:ää. Tarjolle luvataan siis pelattavaa neljästä eri Xbox-sukupolvesta ja myös kaikki Xbox Onen lisälaitteet ovat tuettuja alustalla. Xbox Game Pass tekee sekin luonnollisesti tulonsa alustalle, kun se julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Huhutusta halvemmasta Series X -mallista Microsoft ei ole toistaiseksi puhunut virallisesti mitään.

Lähde: Xbox Wire, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2

Nyt on kyllä sellanen laatikko että mihinköhän reikään tuon työntää, mutta ehkäpä tulee hankittua kun tämä nykyinen Xbox tuli skipattua.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus CLD2

Nyt on kyllä sellanen laatikko että mihinköhän reikään tuon työntää, mutta ehkäpä tulee hankittua kun tämä nykyinen Xbox tuli skipattua.

Luulisi olevan käännettävissä myös vaakatasoon. En usko, että Microsoft tekisi sellaista mokaa, että suunnittelee laatikon, joka ei sitten suurimman osan tv-tasoille mahdu. Päällä sijaitseva ritilä on lisäksi varmasti sellainen pölynkerääjä, että jo sen takia tuollainen pystysijoittelu ei ehkä ole hyvä idea.

Pystyssä tuo herättää heti mielikuvan jonkinlaisesta peli-pc:stä. Liekö tarkoituksellista.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Siis nimenomaan tuon pystyy vaakatasoon kääntämään ja design ilmeisesti muistuttaa PCtä siksi että tuosta saadaan optimaalisin teho ja jäähdytys irti

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Rumahan tuo kieltämättä on, mutta todennäköinen syy "putkilolle" on tuuletuksessa koska teho+lämpö on suhteessa toiseen joten tehoa tarpeeksi niin tuuletuksen pitää toimia, ja tuo puhaltaa lämmön pois "ylhäällä olevaa kuilua" pitkin ulos..

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ensin olin hieman järkyttynyt pystylaatikosta mutta tuohan on tosiaan kuin pc-kotelo. Vaatii sen kautta tietenkin nykyisiä konsoleita enemmän tilaa mutta videolla ohjaimeen suhteutettuna todella pienikokoinen, varsinkin jos siis pc-koteloihin vertaa.

Vaakatasoon tuon mitä varmimmin saa mutta voisin kyllä pitää pystyasennossakin, sillä lopulta oikeastaan aika tyylikäs laatikko, joka ylähyllyllä olisi ihan hyvän näköinen.

Kiinnostaisi kyllä heti nähdä untearing tästä että miten on tavara kuoreen aseteltu.

Sitten odotellaan taas Sonyn älynväläyksiä viistoine, kuperine ja koverine muotoineen ja leikkauksineen.

PS. Toisaalta tuo näyttää myös tuhkakupilta :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Microsoft on kyllä niin huono tässä.

Propsit siitä, että tuossa todennäköisesti jäähdytys pelaa kunnolla. Mutta muutenhan laite on ruma. Tykkään yksinkertaisesta kulmikkaasta kuten alkuperäinen PS2 ja jopa Xbox One X, mutta tuo näyttää vain laiskalta laatikolta.

Sitten tuo nimi. Oikeasti?

Joutuu varmaan ostamaan taaksepäin yhteensopivuuden takia, kun alkuperäisellä ja jopa 360:lla on muutamia pelejä edelleen yksinoikeudella joita haluan pelata. Tosin ne pitää löytyä ensin siltä yhteensopivuuslistalta, miltä ne ei vielä löydy.

Ostan Sonyn sensuuriboksin samaa tarkoitusta varten jos se sisältää myös PS3-taaksepäinyhteensopivuuden ja toimii laittamalla levy sisään vsikka tarvisikin Xboxin tapaan jotain konsolille säädettyä latailla.

Riippuen millainen Gran Turismo 7 tulee olemaan, jos tulee olemaan haluanko konsolia ollenkaan. Ei vain pysty tukemaan Sonyn viimeaikaista perseilyä.

Jep, vsrmaan kuitenkin siedän DRM-perseilyä pc:llä ennemmin kuitenkin lopulta. Niitä voi sentään itse yrittää korjailla, toisin kun Sonyn sisältöpolitiikkaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Billet

Rumahan tuo kieltämättä on...

Ei muuta, mutta jotenkin minusta kuulostaa huvittavalta, että melkolailla täydellisen suorakulmaista mustaa mattapintaista palikkaa voi sanoa rumaksi.

Minun mielestäni tuo on aikalailla täydellisen inoffensiivinen ulkomuoto.

Ymmärrän tietysti, että onhan tuo vaakatasossakin selvästi korkeampi, kuin perinteiset konsolit, eikä sovi samalla tapaa toistolaitteiden ikiaikaiseen muottiin, joka on pysynyt suhteellisen standardina videonauhureista lähtien. Tällainen huomio vaan.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

On se mielenkiintoisemman näköinen kuin XBox One. Siinä vasta geneerinen digiboksi nyt olikin.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ono se gommee! Näyttää helvetin hyvältä tv-tasolla.👍

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Konsolin ulkonäkö itselleni sinänsä ihan sama, mutta tuo nimi? Pelialaa seuraamaton on taatusti ihan pihalla Xbox-konsolin nimistä. Vaikka Playstationin sukupolvien välinen nimi on aika yllätyksetön ja ennalta-arvattava, on se kuitenkin selkeä rajaviiva milloin on uudempi konsoli kyseessä. Tavallisekin kuluttajan on helppo ja selkeä ymmärtää mikä on isoin numero ja samalla uusin.

Nintendo koki tämän nimisekaannuksen jo Wii U konsolinsa kanssa, ja nyt MS haluaa sekoittaa ihmiset nimeämällä konsolinsa Series X:ksi? Aivan päätön nimi. Nyt siellä on sitten Xbox One S, Xbox One X ja Xbox Series X. Selkeä homma.

Nostoja