Huhu: Seuraavan sukupolven Xboxista tulossa sittenkin vielä kaksi versiota – halvemmassa ei levyasemaa ja kepeämmät tehot / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Seuraavan sukupolven Xboxista tulossa sittenkin vielä kaksi versiota – halvemmassa ei levyasemaa ja kepeämmät tehot

4.12.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Xbox, Anaconda, Project Scarlett, Scarlett, Lockhart, Microsoft,

Uudet huhut ovat valottaneet aiempaa enemmän Microsoftin mahdollisia seuraavan sukupolven Xboxia koskevia suunnitelmia.

Ennalta on jo tiedetty varmuudella, että uusi koodinimeä Project Scarlett kantava seuraavan sukupolven konsoli on määrä saada kauppoihin PlayStation 5:n rinnalla vuoden 2020 lopulla. Epävirallisemmin supinaa on vuorostaan kuulunut jo pidemmän aikaa siitä, että Scarlett jakautuu itsessään vielä kahteen malliin: kalliimpaan koodinimeltä Anaconda kulkevaan laitteeseen ja halvempaan Lockhartiin.

Aiemmin kesällä verkossa ehti liikkua raportteja siitä, että kahden mallin taktiikasta oltaisiin luovuttu, mutta nyt sekä Kotaku että The Verge raportoivat omiin lähteisiinsä vedoten, ettei näin ole.

Molemmat sivustot kertovat, että halvemmasta Lockhart-mallista ei lyötyisi levyasemaa ja että se olisi tehoiltaan myös heikompi laite kuin sen kalliimpi veli Anaconda. Verge nostaa lukuina esille, että Anaconda tähtäisi suorituskyvyssään kymmenen terflopsin voimaan, kun Lockhartilla teraflopsit pysyivät neljässä.

Kotakun kuvailujen mukaan Microsoftin toiveena olisi, että Anacondalla kehittäjät tavoittelisivat 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa pyöriviä pelikokemuksia, kun Lockhartilla tähtäin pyörisi 1440p-resoluutiossa. Anacondan tavoin se pitää sisällään nopeammat latausajat mahdollistavan SSD-kiintolevyn. Sen suorittimen kerrotaan olevan myös tehokkaampi kuin yhdenkään tämän hetken pelikonsolin, joskin puhtaassa graafisessa voimassa sen pitäisi kulkea PlayStation 4 Pron tasolla. 

Kotaku kertoo, että kehittäjien odotetaan tukevan molempia laitteita, mikä on ilmeisesti herättänyt jonkin verran huolta, miten paljon moinen rajaisi uuden sukupolven peleille aseteltavia tavoitteita. Yhtälailla Kotaku kuitenkin huomioi, että Lockhartia tullaan todennäköisesti markkinoimaan raskaasti Xboxin oman xCloud-striimauspalvelun kanssa.

Kotaku jatkaa vielä, että nykytietojen mukaan sekä Anaconda että PlayStation 5 kulkisivat tehoiltaan hyvin samoilla poluilla toistensa kanssa, mikä on näyttänyt todennäköiseltä jo pidemmän aikaa myös julkisesti. Laitteiden käyttöjärjestelmien ja muiden ominaisuuksien mukanaan tuomista mahdollisista muista eduista Sony ja Microsoft ovat sen sijaan olleet toistaiseksi vielä hissukseen.

Scarlett-konsolia koskien kehitysyksiköiden on kerrottu olevan toistaiseksi kehittäjien keskuudessa PS5:een nähden harvinaisempia näkyjä, mikä selittää osin sen, miksi PS5:n kehitysyksiköistä on valahtanut tähän mennessä jo myös valokuvamateriaalia nettiin. Seuraavan sukupolven pelejä työstävillä kehittäjillä pitäisi olla tässä välissä kuitenkin jo jonkinlainen käsitys siitä, millaiseen tekniseen maalitauluun näiden tulisi tähdätä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, milloin Sonyn ja Microsoftin on määrä tuoda uudet pelilaitteensa esille kunnollisesti. Microsoft puhui Anaconda-suunnitelmistaan kevyesti E3-messuilla kun taas Sony on väläytellyt hajanaisia yksityiskohtia Wired-lehden kautta nyt pariinkin otteeseen. Mikäli nykysukupolven laitteista otetaan tällä saralla yhtään mallia, voitaisiin molempia konsoleita koskevia julkistustapahtumia odotella ensi vuoden alkupuoliskolle. 

Lähde: Kotaku, The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Halvempi tulee kyllä pitkällä tähtäimellä kalliimmaksi.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Niin tästä "halpis"-mallista on huhuttu olevan one X-tasoinen laite..

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Epic fail.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus Billet

Niin tästä "halpis"-mallista on huhuttu olevan one X-tasoinen laite..

Tätä toivoisin itse, että se näyttis olis tasoa xbonex. Olisi jo liian valtava tasoero tehoissa, jos oltaisiin PS4 Pron tasoa. Naviin tulee kuitenkin perustumaan seuraavan sukupolven konsolien näyttikset (ei Nintendo), niin tällä hetkellä Navi-sarjasta on tarjolla XboneX tasoinen näyttis nimeltään RX 5500, mikä olisi myös tehottomin koko sarjasta.
Itse tehokkaampaan odotan ainakin sitä RX 5700 XT:n tasoa (tosin ehkä alikellotettuna ja säteenseurannan kiihdyttimen kanssa), että olis sitten tuplasti tehokkaampi halvempaan malliin verrattuna.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Kehittäjien näkökulmasta sama keskusprosessori / muisti on se tärkein, graafista tehoa voi aina käyttää lisää melko helposti ilman että se juurikaan vie suoritustehoa prosessorilta.

Nostoja