Seuraavat suuret Pokémon-pelit saivat julkaisupäivänsä – Pokémon Legends: Arceus sekä Diamond- ja Pearl -uusioversiot lähestyvät / Uutiset / pelaaja.fi

Seuraavat suuret Pokémon-pelit saivat julkaisupäivänsä – Pokémon Legends: Arceus sekä Diamond- ja Pearl -uusioversiot lähestyvät

26.05.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Pokémon, Pokémon Legends, Pokémon Legends: Arceus, julkaisupäivä, Diamond, Pearl, Brillaint Diamond, Shiny Pearl, Nintendo, Switch

The Pokémon Company on vahvistanut julkaisupäivät seuraaville suurille Pokémon-pelijulkaisuilleen.

Ensin vuorossa ovat Nintendo DS:n Diamond- ja Pearl-seikkailut uuteen kuosiin laittavat Pokémon Brilliant Diamond ja Pokémon Shining Pearl. Switchillä nähtävät rooliseikkailut julkaistaan maailmanlaajuisesti 19. marraskuuta.

Tammikuussa onkin sitten jo seuraavan koitoksen vuoro. Historiallisempiin ja aina vain avoimempiin maisemiin taskuhirviöjahdit vievä Pokémon Legends: Arceus tuodaan Switchille 28. tammikuuta.

Pelien julkistustrailerit ja -yksityiskohdat löytää aiemmat uutisestamme.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Ihme ettei edes uusia screenshotteja ollu tarjota ennakkomyynnin motivoimiseksi.

Noh, kai siellä vain tiedostetaan että mitään takeita laadusta ei tarvita, miljoonamyynti on jo saavutettu.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Pokemon Legend Arceus kiinnostaa kovasti, vaikka olen varautunut pelin mahdollisiin teknisiin ongelmiin ja siihen ettei suurta avointa maailmaa osata hyödyntää.

Viime aikojen Pokemonit jääneet pelaamatta ihan vain siksi ettei ole kiinnostanut. Kesällä aloittelen Pokemon Goldin rakkaiden muistojen takia jälleen alusta. Itselleni se kovin Pokemon-pelitys olivat Yellow, Gold ja Ruby. Sen jälkeen vain Moon ja Sun herättivät vähän kiinnostusta, mutta niistäkään en enää oikein muista mitään.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei
Lainaus Lahis

Ihme ettei edes uusia screenshotteja ollu tarjota ennakkomyynnin motivoimiseksi.

Noh, kai siellä vain tiedostetaan että mitään takeita laadusta ei tarvita, miljoonamyynti on jo saavutettu.

Pokemon fanit ovat tunnetusti pelialan orjallisimmat ostajat. Heille riittää että melkein sama peli red/blue ajalta heitetään aina hieman erillaisempaan kuoreen. Valitettavasti itse haksahdin Pokemon shieldin ostamaan, kun en pitkään aikaan ollut pokemonia pelaillut ja kyllä oli semmonen rahat pois hölmöltä fiilis, oli niin luokaton räpellys siihen nähden mitenkä paljon tahkoavat rahaa näillä peleillä.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Pokemonin Swordin ostin käytettynä ja meni tosi pitkään ennen kuin jaksoin pelata loppuun asti. Legends Arceus lupaa mielenkiintoista suuntaa sarjalle, mutta saa nähdä, miten hyvän avoimen maailman tekijät saavat aikaan.

Alkaa olla ikävä Black 2- & White 2-aikoja.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Luffymcankka

Alkaa olla ikävä Black 2- & White 2-aikoja.

Todellakin. Pelasin itse White 2:n ennen Blackiä, joten viittaukset edellisiin peleihin eivät kolahtaneet niin lujaa kuin monille gen 5-konkareille. Tästä huolimatta White 2 on ollut minulle kaikista eeppisin Pokemon-kokemus ikinä, ainakin pääpelien kohdalla. Tekemistä oli niin älyttömän paljon; sarjan vakiotouhujen lisäksi oli mitalien keräilyä, elokuvien kuvaamista, koko PWT-laitos sekä battle subway, kaikki se post game-sisältö... Ja päästyäni mestariksi suorastaan järkytyin, kun Unova olikin yhä pullollaan korkeatasoisesten poksujen kouluttajia. Ero sen ja esim. gen 2 (pääosin) säälittävien post game-kouluttajien välillä oli ku yöllä ja päivällä.

Unovassa oli helvetisti sysirumia Pokemoneja, sitä en kiellä. Vain edellisessä genissä oli sitäkin laajempi rumilusten rosteri. Mutta pelattavuudeltaan B/W2 olivat mitä parhain joutsenlaulu sprite-Pokemonien aikakaudelle. Pelatessani Blackin pian White 2:n jälkeen oli kiinnostavaa bongata yksistään jatko-osiin ilmestyneet parannukset. Kassiin saatiin viimein Free Space-lokero, repelin loputtua peli kysyi suoraan, haluatko käyttää toisen jne. Ja Pokemonien sprite-animaatioitakin oli viilattu luontevamman näköisiksi.

... Näistä tuo viimeinen tuntuu nyt suorastaan luksukselta, kun katsoo miten 3D-Pokemonit ottavat ihan häpeilemättä takapakkia omissa animaatioissaan. Pitäisi joskus palata taas 6. genin pariin tarkistamaan, miten paljon siellä turvauduttiin noihin mustiin "huijausruutuihin", joita nykyinen Game Freak harrastaa alvariinsa.

Mutta joo, kieltämättä aika jännä veto, ettei näistä peleistä tosiaan julkaista uutta matskua tämän ilmoituksen myötä. Swordin ja Shieldin kohdallahan sitä ennakkomateriaalia tungettiin ulos paljon sekä usein. Liekö gen 8 ristiriitainen vastaanotto vaikuttanut tähän, vaikka pelit myivätkin tosi hyvin?

Kuten sanottua, veikkaan että gen 4 uusinnat tulevat olemaan ihan ok tekeleitä, myös kriittisempien fanien keskuudessa. Ja noh, Arceukselle en nykymenolla asettaisi mitään yltiöpositiivisia odotuksia. Rehellisesti sanottuna olen paljon optimistisempi niiden tulevien Pokemon/julkimo yhteistyöbiisien suhteen.

Nostoja