Shigeru Miyamoto haluaa Mariosta Mikki Hiiren haastajan / Uutiset / pelaaja.fi

Shigeru Miyamoto haluaa Mariosta Mikki Hiiren haastajan

23.11.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
7
Mariosta Mikki Hiiri

Super Marion ja monien muiden Nintendon menestyssarjojen keksijänä tunnettu – ja kulttuurisesti merkittävänä henkilönä tunnustettu – Shigeru Miyamoto on sanonut toivovansa Mario-hahmon ja Nintendon pystyvän jonain päivänä haastamaan Mikki Hiiren ja Disneyn.

Miyamoto kuitenkin totesi, että tavoitteen saavuttamisessa voi mennä useita sukupolvia. Esteenä kunnolliselle haasteelle Miyamoto näki vanhempien suhtautumisen videopeleihin.

– Monet vanhemmat haluavat estää lapsiaan pelaamasta videopelejä, Miyamoto sanoi kokoontuneelle medialle.

– Näitä samoja vanhempia ei kuitenkaan haittaa, jos heidän lapsensa katsoo Disney-elokuvia.

Miyamoto on yrittänyt tuoda Mario-hahmoa suuremman yleisön tietoisuuteen laajentamalla hahmon näkyvyyttä myös videopelien ulkopuolelle. Nintendo on muun muassa julkaisemassa Mario-aiheisen animaatioelokuvan vuonna 2022.

Disneyn levittäytymistä muistuttavaa bisnesmallia ei kuitenkaan Nintendon puheenjohtaja Shuntaro Furukawan mukaan ole matkittu pallokorvilta. Furukawa kertoi Time-lehdelle, että Nintendo toimii oman pitkäaikaisen visionsa mukaisesti, eikä kopioi muita yrityksiä.

Lähteet: Nikkei, Time

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä Mariolla ole paljon mahiksia niin kauan kuin tyypin anti on "it's a me, Mario!". Onko Mario ikinä sanonut mitään muuta kokonaista lausetta missään?

Toisaalta en kyllä erityisesti pidä kimittävästä Mikistäkään, joka sekin on kieltämättä melkoinen yhden tempun rotta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En tiedä miten tuollaista suosituimmuutta mittaisi, kun kumpikin on hahmoina täysin blankkoja. Yrittäkääpä huvikseen kuvailla kumpaakaan mainitsematta lainkaan ulkoisia seikkoja? Ei vaan ole mitään mitä kuvailla.

Molempia on ryöstöviljelty tahoillaan siihen pisteeseen asti, että nykyään kumpikaan ei oikein merkkaa mitään. Uusi Mario-peli? Voi olla ihan mitä tahansa. Mikki valkokankaalla? Voi olla ihan mitä tahansa.

Kun ei ole mitään tarttumapintaa niin on vaikea sanoa kumpi hahmoista olisi suosikkini.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

Eipä Mariolla ole paljon mahiksia niin kauan kuin tyypin anti on "it's a me, Mario!". Onko Mario ikinä sanonut mitään muuta kokonaista lausetta missään?

Onko Link sanonut kokonaista lausetta? Onko Pikachu sanonut kokonaista lausetta? Niinpä. Ei suosio liity pelkästään puhumisen kautta välittyvään persoonaan.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

@Tylor
Eli Mariolla on "velvollisuus" puhua, koska hän on ihminen - muuten hän ei voi olla suosittu? Jo on erikoista :D

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kysehän oli tunnettavuuden laajentamisesta ja Mario - kuten Link ja pokemonitkin - eivät ole sellaisia hahmoja, joista kauheasti on mitä laajentaa. Ne kun on ovat kärjistäen(?) jotain yhtä lausetta tai hokemaa heitteleviä yksiulotteisia hahmoja.

Toimii peleissä mutta ei kauheasti innostaisi katsoa leffaa, jossa kyseinen hahmo olisi pääosassa. Senhän todistaa jo Detective Pikachu, jonka pääosassa on se oikeasti jonkinlaista luonnetta omaava ja puhua osaava pokemon.

Odotin toki innolla miten Mario on tehty tulevassa leffassa vai jatketaanko samaa mitä oli uusimmassa pelissäkin: "it's a me Mario" ja muuten vain jotain huokailuja sun muita äännähdyksiä kuitenkaan sanomatta varsinaisesti mitään. Mario on siis Disneyn maailmaan verraten joku Plutoon verrattava hahmo.

Ei Marion mariomaisuus toki suosiota estä mutta hankala nähdä sen pääsevän samaan kuin Mikki, jota siis uutisen mukaan tavoitellaan.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

No eiköhän leffoja varten hahmoille voi nopeasti persoonat kyhäistä, kun kyllä niillä sitäkin jo on olemassa. Mario on italialainen hulvaton ja neuvokas putkimies, Luigi vähän omien kartanoseikkailujen tavoin epävarmempi tapaus. En näe ongelmaa. Onhan hahmoista tehty jo omat kehnot animaatiosarjansakin 90-luvulla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No, tehtiinhän laivanupotuksestakin elokuva, joten ehkä olen väärässä.