Sony esitteli PlayStation 5:n "käänteentekevää" SSD-teknologiaa videon kera / Uutiset / pelaaja.fi

Sony esitteli PlayStation 5:n "käänteentekevää" SSD-teknologiaa videon kera

21.05.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Spider-Man PS4 Pro

Sony on esitellyt tulevan PlayStation 5 -konsolinsa teknologiaa yhtiön tiistaisessa strategiapalaverissa. Koko Sony Coprorationin toimitusjohtaja Kenichiro Yoshida näytti paikallaolijoille videon, jossa osoitettiin miten PS5:n hyödyntämä SSD-teknologia nopeuttaa pelien latausaikoja.

Videon on julkaissut The Wall Street Journalin tekniikkatoimittaja Takashi Mochizuki omalla Twitter-tilillään.

Konsolin tukipilarina toimivan SSD-kiintolevyn kaistanleveyden ansiosta PlayStation 5 pystyy lyhentämään latausaikoja huomattavasti PlayStation 4 Pro -konsolista. Esimerkkinä käytettiin Insomniac Gamesin kehittämää Spider-Man -peliä, jossa uuden polven rauta lyhentää yli kahdeksan sekunnin lataustauon alle yhteen sekuntiin.

Pelin mallintamassa New Yorkissa voi uuden raudan ansiosta myös liikkua salamannopeasti ilman havaintoja grafiikkalementtien latautumisesta.

Yoshidan esitys myötäili suuresti konsolin pääarkkitehdin Mark Cernyn hiljattain tekemiä suuria paljastuksia PlayStation 5:n raudasta ja suunnitelmista. Cerny uskookin konsolin "käänteentekevän" SSD:n olevan seuraavan konsolisukupolven merkittävin yksittäinen avaintekijä.

Vaikka Sony ei ole virallisesti paljastanut PlayStation 5:tä, tässä vaiheessa tiedetään, ettei sitä julkaista vielä tänä vuonna.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Nicer dicer!

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Jos vielä saataisiin ps4:lle täysi ssd tuki

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Well no shit, että SSD latailee hommat vähän nopeammin kuin 5400rpm läppärikovo.

Käyttäjän NIITIN kuva
NIITIN

Tjaah... taitaa kyseisen konsolin hinnat hieman nousta

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jospa vihdoin tuskasen pitkät latausajat konsoleilla olisi historiaa.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Paljonkos isoille tällaisille kovalevyille tulee hintaa? Tilanpuute on ainakin omalla Xbox Onella ollut aina läsnä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Tämä tukee aikalailla ennakkoluulojani tulevasta konsolisukupolvesta. Samaa, mitä ennen...nopeampana, tarkempana ja sulavempana.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Iso ylläri jos yhtään lukenut tai tietää mistä on kyse. Jo pelkkä "SSD" pitäisi olla selvä juttu tämän suhteen ja eroja taitaa saada jo vaihtamalla PS4:n kovon SSD-asemaan.

Silti jotkut pelit onnistuvat lyhyissä latausajoissa ja toiset eivät. Nyt pelailen Hitman 2:sta, jossa on mukavan lyhyet latausajat. Nekin tietenkin vielä lyhenisivät entisestään.

Olisihan se kyllä mukavaa kun quick load ja save olisi oikeasti quick. Toisaalta eipä se ole sitä mitenkään pääsääntöisesti pc:lläkään. Pelistä (ja toki omasta raudastakin) kiinni.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Varmasti parannettu SSD käyttöä myös hardware/os puolella verrattuna PS4 ja PS4 Pro. Silti onhan tuo SSD aina tuplasti kalliimpi, mutta kyllä itse mielummin laitan esim. 120€ 1TB SSD kuin 50€ SATAIII 1TB kovon.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Alkaa nämä sukupolvien "erot" olla jo niin hiuksenhienoja, että ei tunnu kovin mielekkäältä enää aina satsata uuteen pölynkerääjään. Sukupolvet voisivat puolestani pitkittyä sen verran että teknologia oikeasti ottaa yhtä tuntuvia harppauksia kuin 2000-luvun vaihteessa. Ainakin PS4-ohjain saisi olla yhteensopiva PS5 kanssa. On tylsää, kun vanhojen ohjainten akut jäävät käyttämättöminä kuoleentumaan pois. Näin on jo käynyt mulla Xbox 360:n kanssa, akun varaus ei pidä kun ei pelaa enää niin säännöllisesti.